Tocht 13 april, Tholen

Ter nagedachtenis aan hun vader Jo de Kok en omdat zij Vigeta een warm hart toedragen hadden Linda en Leanne ook dit jaar weer een tocht voor ons uitgezet op Tholen.
We verzamelden bij eetcafé Hart van Tholen. Leanne en Linda hadden een parkeervergunning geregeld voor de tandemkarren op de Markt, waar we heel blij mee waren. Top!
Bij de koffie kregen we een heerlijke Zeeuwse bolus, aangeboden door de moeder van Leanne en Linda.
Linda heette ons welkom en vertelde meteen dat zij wegens drukke werkzaamheden met pijn in hun hart hebben moeten besluiten om deze tocht voor de laatste keer voor ons uit te zetten.
We startten met 10 tandems en 5 losse fietsen. Iedereen was warm ingepakt vanwege de koude weersvoorspellingen, maar al bij al mochten we niet klagen. Ja, het was fris, maar het zonnetje deed erg goed haar best. We fietsten Tholen uit richting de Oesterdam waar we met de wind in de rug en het zonnetje erbij heerlijk langs het water fietsten richting Gorishoek. Na Gorishoek fietsten we over mooie rustige wegen door de smalle straten van Scherpenisse naar het lunchadres De Kruytenburg in Poortvliet.
Na de lunch fietsten we over mooie dijken die veelal geel kleurden door het bloeiende koolzaad. Tijdens de VUB-stop werd door Linda een groepsfoto gemaakt en werden we door Alex beziggehouden met een door hem opgegeven raadsel. (Je hebt het bijna nooit bij je. Je hebt het bijna nooit nodig. Maar als je het nodig hebt en je hebt het niet bij je, dan heb het nooit meer nodig. Ra ra wat is het? Oplossing bij Alex bekend.).
Na de stop fietsten we via Oud Vossemeer terug naar Tholen.
Het was een prachtige tocht van iets meer dan 35 kilometer.
We kregen van Leanne en Linda nog een lekker snackje aangeboden voor bij de borrel om weer op te warmen.
Leanne en Linda hartelijk dank voor deze mooie geslaagde fietsdag vandaag. En tevens heel veel dank aan alle De Kokjes voor hun inzet en betrokkenheid voor Vigeta de afgelopen jaren. Dat hebben wij allen erg gewaardeerd! Dank, dank, dank. Het gaat jullie goed!
Joke Merkx

 

6 april. De eerste tocht van het tandemseizoen 2019 

Piet heeft er weer voor gezorgd dat de kar weer klaar staat voor de start van het nieuwe tandemseizoenWat had iedereen er weer zin in om na de lange winterstop de stramme spieren weer wat losser te maken.
En een betere start hadden we niet kunnen wensen. Meteen een voor iedereen nieuw startadres: Gemeenschapshuis De Blokhut in Helwijk. Omdat Johan en ik aan de vroege kant waren hadden we even de gelegenheid een praatje te maken met de enthousiaste beheerders die vol trots vertelden wat er allemaal gedaan werd in dit gemeenschapshuis. Ook vertelden zij dat ze heel veel vrijwilligers hadden die meehelpen dit gemeenschapshuis te onderhouden en schoon te maken en ook de speeltuin voor het gemeenschapshuis werd helemaal onderhouden door de bewoners van Helwijk. Prachtig toch zo’n hechte gemeenschap.
We werden welkom geheten door Lenie v.d. Vloet die helaas zelf niet mee kon fietsen. Daarna nam Geert het woord om te vertellen dat het voor hem weer even een “thuiskomstgevoel” was hier in Helwijk/Willemstad, zijn geboorteplaats.
Geert had een sponsor gevonden voor het eerste kopje koffie en Lenie vd Vloet had gezorgd voor een overheerlijke koek voor erbij.
Om half elf stapten we op onze stalen rossen: 8 tandems en 6 losse fietsen. Het weer was prima, een beetje aan de frisse kant en bewolkt maar droog en bijna geen wind.
We reden Helwijk uit over mooie dijken met prachtige vergezichten langs Oudemolen, Fijnaart, Standdaarbuiten naar het lunchadres in Oudenbosch.
Ook het lunchadres was voor ons allen nieuw. De kantine van de atletiekvereniging in Oudenbosch. Een prachtige kantine die door zijn gezellige inrichting met mooie tafels en comfortabele zachte stoelen een huiselijke sfeer uitstraalde. Ook daar zorgden vriendelijke vrijwilligers voor de koffie/thee voor ons en nadat iedereen voorzien was kwamen zij gezellig tussen ons in zitten om een praatje te maken.
Na de lunch fietsten we Oudenbosch weer uit om via Oud Gastel en Heiningen weer terug te fietsen naar Helwijk. Net voordat we Helwijk binnenreden liet Geert ons nog even een extra stop maken bij zijn geboortehuis, waar hij met zijn ouders en zestien kinderen en opa woonde. Ook wees hij ons nog de school waarop hij gezeten had.
Rond drie uur kwamen we weer aan bij De Blokhut waar we nog even genoten van een drankje. En omdat er nog een beetje geld over was van de sponsor van Geert werden we nog getrakteerd op een lekkere bitterbal.
Lenie, Mark, Piet en Wilma bedankt voor de mooie tocht en alle verwennerijen.
Het was een prachtig begin van het tandemseizoen.
Joke Merkx

Op bijgaande foto: Piet heeft er weer voor gezorgd dat de kar met tandems weer klaar staat voor de start van het nieuwe tandemseizoen.


banner bowlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op bovenstaande foto een mooie banner voor de bowlingverslagen.
 

Laatste bowlingmiddag 

Het was deze vijfde en alweer laatste bowlingmiddag van het seizoen 2018-2019 iets minder druk. Dat zal wel te maken hebben met het carnaval dat dit weekeinde volop was losgebarsten.
Door de deelnemers die er wel waren werd er toch weer fanatiek gestreden voor een goed resultaat. Het ging niet alleen om een mooie dag score, met eventueel een mooie fruitmand als prijs, maar ook om nog zoveel mogelijk punten te scoren voor het eindklassement.
Voordat hij de uitslagen bekend maakte kon de voorzitter nog melden dat er een tandem met ondersteuning is aangeschaft. Een prettige gedachte met het oog op de ouder wordende doelgroep.
Met een score van 203 punten was de eerste plaats in de A-categorie deze dag voor Joke Delhez. Voor de tweede tweede plaats was er een gelijke stand voor Anneke Klaasen en Addy Schrauwen met 200 punten.
Bij de B-categorie was de eerse plaats voor Mark van de Broek met 213 punten. Ook hier was er voor de tweede plaats een gelijke score voor Piet Otto en Ria Hogers met 204 punten.
Nadat ook alle punten van deze middag waren opgeteld in de seizoenlijst was het tijd om ook de eindwinnaars bekend temaken.
In de A-categorie was de beker voor Addy Schrauwen, 212 punten, met op de tweede plaats Jac Koolen, 200 punten, en een derde plaats voor Frans Adams met 186 punten
In de B-categorie ging de beker voor de eerste plaats naar Rinus Schrauwen met 285 punten. Hier was de tweede plaats voor Tini Nuiten met 256 punten en een derde plaats voor Marja Adams met 210 punten.
Na loting tussen de winnaar van de A-categorie Addy Schrauwen en de hoogst scorende visueel gehandicapte uit de B-categorie, Lenie van de Vloet, ging de wisselbeker naar Lenie.
Nu is het tijd om weer te gaan trainen voor het tandemseizoen dat op 6 april begint met de tocht van Lenie van de Vloet.
Johan van Nassau

Op bijgaande foto's Addy en Rinus die hun beker in ontvangst nemen.

Uitslag bowling 2 maart

A-categorie   Punten B-categorie   Punten
1 Joke Delhez 203 1 Mark van de Broek 213
2 Anneke Klaasen 200 2 Ria Hoogers 204
2 Addy Schrauwen 200 2 Piet Otto 204
4 Jac Koolen 194 4 Ton van Loon 200
5 Eric Loos 182 4 Harry van Nijnatten 200
6 Frans Adams 181 6 Marja Adams 199
7 Ger van Loon 153 7 Piet Kleppe 197
      8 Rinus Schrauwen 195
      9 Lenie van de Vloet 194
      10 Monique van Helden 192
      11 Willeke van de Broek 184
      11 Lenie Manniën 184
      13 Kitty van Helmond 175
      14 Dingeman Hogers 160
      15 Tini Nuiten 156
      16 Cor van Nijnatten 155

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4e bowling, zaterdag 2 februari

Het was een mooie opkomst bij deze 4e bowlingmiddag van het seizoen 2018-2019. Er waren negen deelnemers in de A-categorie en 22 deelnemers in de B-categorie. Evenals de vorige dagen werd er ook nu weer flink gestreden voor een goed resultaat.
Bij de A-categorie was de eerste plaats voor Ger van Loon met 218 punten voor Jac Koolen met 207 punten. De derde plaats was voor Esmeralda Dagelinckx met 198 punten.
Bij de B-categorie was de eerste plaats voor Tini Nuiten met de hoge score van 225 punten. De tweede plaats was voor Kitty van Helmond met 206 punten voor Cor van Nijnatten met 205 punten.
De volgende bowlingmiddag, alweer de laatste van het seizoen, is zaterdag 2 maart. 
Het is volgens mij inmiddels wel bij iedereen bekend maar meld het toch nog maar een keer: ''Er is na afloop geen koffietafel''.
Johan van Nassau

Op bijgaande foto staan links Joke en Kitty gespannen te kijken of er veel kegels gaan vallen. Rechts staat Jac, geholpen door Piet, klaar voor  een nieuwe poging. 

Uitslag Februari

A-categorie   Punten B-categorie   Punten
1 Ger van Loon 218     1 Tini Nuiten1 225    
2 Jac Koolen 207   2 Kitty van Helmond 206
3 Esmeralda Dagelinckx 198   3 Cor van Nijnatten 205
4 Joke Delhez 187 4 Marja Adams 204
5 Eric Loos 180 5 Lenie Maniën 203
6 Frans Adams 177 6 Lenie van de Vloet 202
6 Wim Brocatus 177 7 Willeke van de Broek 201
8 Anneke Klaasen 169 8 Frans van Haperen 193
9 Addy Schrauwen 166 9 Jaantje Luijks 192
      10 Mark van de Broek 191
      11 Anneke Kleppe 190
      12 Piet Kleppe 188
      12 Nel Schaft 188
      14 Marie-Josee van Eijk 184
      14 Ton van Loon 184
      16 Sam de Wit 181
      17 Harry van Nijnatten 178
      18 Rinus Schrauwen 176
      18 Piet Otto 176
      20 Ria Hogers 174
      21 Marina de Wit 172
      21 Herman Brocatus 172

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3e bowling, zaterdag 5 januari

Het was heerlijk druk deze eerste bowlingmiddag van het nieuwe jaar. Veel mensen die in de winter niet komen bowlen waren nu aanwezig om te toosten en elkaar een mooi en gezond 2019 te wensen. Ook enkele mensen van stichting  ''Ons Zeeland'' waren daarvoor naar Tholen afgereisd.
Natuurlijk werd er ook nog gebowld deze middag. De winnaar bij de A-categorie was Anneke Klaasen met 212 punten voor Frans Adams met 206 punten en een derde plaats voor Addy Schrauwen met 205 punten.
Bij de B-categorie ging de overwinning naar Cor van Nijnatten met 216 punten. De tweede plaats was voor Marina de Wit met 205 punten voor Marie-Jose van Eijk met 201 punten.
De volgende bowling is zaterdag 2 februari 2019.

Uitslag Januari

A-categorie   punten B-categorie   punten
1 Anneke Klaasen 212 1 Cor van Nijnatten 216
2 Frans Adams 206 2 Marina de Wit 205
3 Addy Schrauwen 205 3 Marie-Josee van Eijk 201
4 Eric Loos 193 4 Harry van Nijnatten 200
5 Jac Koolen 175 5 Piet Otto 199
6 Ger van Loon  166 6 Frans van Haperen 198
7 Esmeralda Dagelinckx 144 7 Willeke van de Broek 197
      8 Lenie Graner 193
      8 Ton van Loon 193
      8 Lenie Manien 193
      11 Joep Floren 190
      12 Ria Hogers 184
      12 Herman Brocatus 184
      14 Stijn 182
      15 Pieter Riedijk 181
      16 Lenie van de Vloet 177
      17 Piet Kleppe 172
      18 Kitty van Helmond 161
      19 Tini Nuiten 157
      20 Marja Adams 142
      21 Sam de Wit 139
      22 Rinus Schrauwen 123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2e bowling, zaterdag 1 december

Het was deze zaterdag iets minder druk dag de vorige bowlingmiddag. Dat zal wel te maken hebben met het sinterklaasfeest en al in veel gezinnen deze avond pakjesavond geviers werd.
Het ging gelukkig niet ten koste van het fanatisme om een goed resultaat neer te zetten en voor en na het bowlen gezellig wat te drinken en bij te kletsen.
Bij de A-categorie was de winst voor Ger van Loon met 191 punten. De tweede plaats was voor Wim Brocatus met 187 punten voor Jac Koolen met 185 punten.
Bij de B-categorie was de winnaar met een volgens mij nog nooit eerder gehaalde score van 235 punten Rinus Schrauwen. De tweede plaats was voor Kitty van Helmond met 214 punten en met een score van 209 punten werd Sam de Wit derde.
De volgende bowlingmiddag is zaterdag 5 januari 2019.
Johan van Nassau

Uitslag December

A-categorie   Punten B-categorie   Punten
1 Ger van Loon 191 1 Rinus Schrauwen 235
2 Wim Brocatus 187 2 Kitty van Helmond 214
3 Jac Koolen 185 3 Sam de Wit 209
4 Esmeralda Dagelinckx 180 4 Pieter Riedijk 204
5 Eric Loos 178 5 Harry van Nijnatten 196
6 Addy Schrauwen 175 6 Ria Hogers 194
7 Joke Delhez 174 6 Lenie v.d. Vloet 194
      8 Herman Brocatus 190
      8 John Hogers 190
      10 Tini Nuiten 188
      11 Marina de Wit 186
      12 Piet Kleppe 184
      13 Ton van Loon 176
      14 Mark v.d. Broek 172
      14 Cor van Nijnatten 172
      16 Frans van Haperen 169

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start bowlingseizoen 2018 / 2019

Zaterdag 10 november was de start van het bowlingseizoen 2018-2019 in bowlingcentrum De Thoolse Brug in Tholen. De deelnemers hadden er zin in en er werd flink gescoord. Er waren 7 deelnemers in de A-categorie en 21 in de B-catergorie.
Voordat Johan de uitslag bekend maakte nam Frans nog even het woord. Hij bedankte iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de Vigeta Bridgedrive. Mede dankzij de vele deelnemers aan de drive, 76 paren, en de mooie prijzentafel voor de loterij kan er een bedrag van ongeveer 1700 euro worden bijgeschreven op de rekening van Vigeta. Met een spontaan aangeheven Fransje bedankt maakte de deelnemers duidelijk de inzet van Frans erg te waarderen.
De winnaar bij de A-categorie was Addy Schauwen met 203 punten. De tweede plaats was voor Ger van Loon met 195 punten voor Joke Delhez met 194 punten.
De winnaar bij de B-categorie was Dingeman Hogers met de hoge score van 220 punten. Lenie v.d. Vloet werd tweede met 115 punten en de derde plaats was voor Piet Kleppe met 211 punten.
De volgende bowling is zaterdag 1 december.

Op bijgaande foto Johan Merckx die Joke Delhez helpt tijdens het bowlen.

Uitslag November

A-categorie   punten B-categorie   punten
1 Addy Schrauwen 203 1 Dingeman Hogers 220
2 Ger van Loon 195 2 Lenie van de Vloet 215
3 Joke Delhez 194 3 Piet Kleppe 211
4 Esmeralda Dagelinckx 193 4 Marja Adams 210
5 Anneke Klaasen 185 5 Anneke Kleppe 205
6 Jac Koolen 182 6 Rinus Schrauwen 202
7 Frans Adams 169 7 Cor van Nijnatten 201
      7 Tini Nuiten 201
      9 Ria Hogers 197
      10 Pieter Riedijk 192
      10 Marina de Wit 192
      12 Ton van Loon 186
      12 Sam de Wit 186
      14 Lenie Mannien 184
      15 Mark van de Broek 183
      16 Kitty van Helmond 180
      17 Joep Floren 177
      17 Frans van Haperen 177
      19 Marie Josee van Eijk 171
      20 Willeke van de Broek 160
      21 Harry van Nijnatten 153

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 20 oktober Sluiting tandemseizoen 2018

Zaterdag 20 oktober was de sluiting van het tandemseizoen 2018. Bij Non Plus Ultra in Woensdrecht werd teruggezien op een mooi tandemseizoen en afgesloten met een koffietafel. Zoals op bovenstaande fotocollage te zien is lieten de deelnemers die zich goed smaken.
Nu het weer langzaamaan minder wordt is het tijd voor een nieuw bowlinseizoen dat start op 10 november bij bowling De Thoolse Brug.

13 oktober, tocht van Gerard en Willeke van de Broek

Omdat we voor de afsluiting van het seizoen op deze dag niet terecht konden bij Non Plus Ultra was er een gaatje ontstaan in de agenda. Gerard en Willeke wilden dat graag opvullen en deze extra tocht organiseren. Een mooiere laatste tocht van het jaar 2018 hadden we ons niet kunnen voorstellen.
We verzamelden bij Cafeeke De Beek aan de fabriekstraat in Halsteren en werden ontvangen met koffie en thee en heerlijke brownies die Truus zelf had gebakken. Willeke bedankte Truus hiervoor met het overhandigen van een bos bloemen. Truus deelde nog mee dat Jaantje Luijks deze morgen in Rotterdam in het oogziekenhuis was opgenomen vanwege een loslatend netvlies en wenste haar sterkte.
Johan van Nassau refereerde aan de Vigeta Bridgedrive op 3 november 2018, om Frans van Haperen te helpen aan de nodige prijzen voor de loterij.
Om 10.40 uur vertrokken we met 13 tandems en 4 fietsen langs de Waterstraat en Hemelweg richting Lepelstraat en via de Ruige Velden langs ''De Klad'' naar De Notendaalseweg waar, na 10 km, de eerste VUDB-stop was.  Daar trakteerde zowel Jac Koolen als Willeke nog op een versnapering. De volgende 10 km leidde naar en door Steenbergen langs De Kromme Weg naar de Watertoren alwaar de lunchpakketten werden genuttigd.
Na de lunch fietsten we via de Welberg en de Boomdijk lang de Hazelaar naar Heerle waar bij de kerk de 2e VUDB-stop was. Ook hier voorzag Willeke ons van heerlijke bonbons.
Voor de laatste 10 km ging het richting Halsteren via Vrederust en de Schans naar Cafeeke De Beek. Hier was een verfrissend drankje zeer welkom vanwege de heerlijke warmte en werden we ook nog getrakteerd op heerlijke hapjes, verzorgd door Willeke.
Een prachtige dag en mooie tocht zonder obstakels en bij oversteekpunten de support van onze begeleiders waardoor we niet of nauwelijks van de tandems hoefden.
Gerard en Willeke bedankt.
Pieter Riedijk

Op de bovenste foto de deelnemers tijdens de lunch op het terras van De Watertoren in Steenbergen. Wat een mooie nieuwe locatie waar we deze dag hartelijk werden ontvangen
Op de onderste foto Gerard en Willeke die het op zich hebben genomen om deze tocht uit te zetten.

6 oktober tocht vanLenie Manniën

We werden hartelijk ontvangen in zaal Koch in Welberg. Samen met haar man trakteerde Lenie Manniën ons op koffie/thee met een lekker stuk banketstaaf.
Om half elf vertrokken we met een grote  groep (16 tandems en 5 fietsers) dus in totaal waren we met 37  personen. Het was prachtig weer, zonnetje en praktisch geen wind. Rinus Fierens had voor Lenie een mooie tocht uitgezet. We reden door de Prinslandpolder, voorbij Bovensas, langs de Suikerunie, bij de vudb-stop werden we getrakteerd op stukjes saucijzenbroodje (gemaakt door Lenie’s echtgenoot, heerlijk!) door Stampersgat, om te gaan lunchen bij buurthuis “De Driehoek” in Fijnaart. Alweer voor de derde maal werden we hier getrakteerd op zelfgemaakte soep met lekker belegde broodjes voorzien van koffie of thee. De buurtbewoners hadden weer flink hun best gedaan, chapeau!!
Na de lunch weer door de polders, mooie weggetjes had Rinus uitgezocht, door Heijningen, langs industrieterrein Dintelmond, stukje door Dinteloord, waar Anneke Kleppe ons toezwaaide en het laatste stuk over de Steenbergse en Dinteloordseweg terug naar de Welberg.  Iedereen had genoten van deze tocht en het prachtige nazomerweer.
Lenie en Rinus, bedankt!!
Marie-Josee.

Op bijgaande foto een deel van de deelnemers aan de lunch ons aangeboden door het buurtschap De Driehoek met op de voorgrond links Lenie en rechts Rinus.


Tocht familie De Kok

Het was op weg naar de startplek voor deze tocht goed te zien dat we langzaam richting de winter gaan. De eerste rijm was al weer te zien op de weilanden. Gelukkig had niemand zich ervan laten weerhouden toch naar Tholen af te reizen. Het zonnetje deed erg zijn best en het werd al snel wat aangenamer.
We werden in Tholen, door de kinderen De Kok, gastvrij ontvangen met heerlijke Zeeuwse bolussen.
Na de koffie / thee gingen we op pad met veertien tandems en vijf losse fietsers. Via veelal mooie rustige wegen ging het richting Poortvliet en van daaruit richting de Oosterschelde waar we onze boterhammen konden opeten bij De Zeester. Na de lunch reden we over het fietspad langs de Oosterschelde, richting de Oesterdam, met een vudb-stop aan het einde van het fietspad. Van daaruit werd met nog een mooi ommetje terug gereden naar Tholen.
Linda, Leandra en Frans hartelijk dank voor deze mooie tocht.
Johan van Nassau

Op bijgaande foto de deelnemers aan de tocht van de famile De Kok op Tholen 

Tocht van Esmeralda

22 september was een koude zaterdagmorgen om de tocht van Esmeralda te beginnen. We werden gastvrij ontvangen in Paviljoen Rozenoord door Esmeralda en haar zus Ingeborg. De aangeboden koffie met wat lekkers wilde er wel in.
We vertrokken met 12 tandems en 3 fietsers, af en toe een spatje regen maar dat ging goed door de bosrijke omgeving van Bergen op Zoom.
We hadden lunchpauze bij de Ouwe Schuur in Wouwse Plantage. We besloten om maar binnen te gaan zitten want het druppelde af en toe.
Na de pauze reden we via Huijbergen naar Hoogerheide en daar werd de lucht steeds dreigender en we besloten om de rit een paar kilometer in te korten om de regen voor te blijven. Dat lukte helaas niet zodat we tocht nog goed nat werden. Op dat moment reed ik bij een paar achterblijvers en voorin nam niemand het besluit om even af te stappen om regenkleding aan te trekken.
Een warm bakje koffie of chocomel verdreef de kou weer snel.
Esmeralda, dank voor de tocht en alle lekkere dingen.

PS:
Er moet mij nog wel even iets van het hart.
De voorrijders moeten beter opletten en naar de wegkapitein luisteren of hij het sein ''oversteken'' geeft en NIET op eigen houtje oversteken. Zaterdag ging het bijna mis. Wij zijn gewone weggebruikers die zich moeten houden aan de verkeersregels en NIET denken dat wij een uitzonderingspositie hebben!!!
Ik wens jullie allen nog een goed verloop van het verdere fietsseizoen.
Groetje,
Geert

De tocht van Addy en Rinus Schrauwen

Op de linker foto staat een biechtstoel als herinnering aan de tijd dat dit deel van de zaal bij de kerk hoorde. Op de linker foto enkele mensen bezig met de lekke band

Deze eerste tocht die Addy en Rinus hebben uitgezet start bij het mooie restaurant ‘De Moerse Bossen’ in Zundert. We werden daar hartelijk ontvangen met koffie / thee aangeboden door Addy en Rinus met daarbij heerlijk appelgebak aangeboden door de uitbaatster van de het restaurant.
We vertrokken (met twaalf tandems en vier losse fietsers} via de Professor Van der Hoevenlaan, waar de dochter een van de kleinkinderen van Addy en Rinus ons nog even kwam uitzwaaien, naar de Pannenhoef. We vervolgden onze tocht via mooie buitenwegen om uiteindelijk in Sprundel, bij De Trapkes, aan te komen waar we onze boterhammen konden nuttigen.
Een heel mooie locatie waar nog duidelijk te zien is dat een stukje van de ruimte deel heeft uitgemaakt van de kerk. De nog aanwezige biechtstoel en mooie muren zijn daar het bewijs van.
Kort nadat we weer vertrokken waren kregen Joke en Kitty een lekke band. Omdat het niet lukte de band te plakken werd besloten om er een worstband in te leggen zodat we weer verder konden. Omdat ik (Johan) bang was dat Jac in de problemen kon komen i.v.m. de deeltaxi werd de originele tocht ingekort. Even later kwam ik erachter dat het allemaal wel meeviel en hebben we er nog een lusje over de Oude Buisse Heide aan geknoopt.
Na afloop van de tocht was er nog tijd voor een drankje voordat iedereen weer tevreden huiswaarts ging.
Addy en Rinus, bedankt voor de mooie tocht.
Johan van Nassau

De tocht van Ria Hogers

Op zaterdag 8 september 2018 stond de tocht van Ria Hogers op het programma. Aangekomen op het parkeerterrein bij het sportcomplex De Vijfsprong in Rucphen was het een drukte van belang. 2 karren met tandems waren ingezet om alle deelnemers van een vervoermiddel te kunnen voorzien.
In de kantine van de Vijfsprong werden de deelnemers ontvangen door Johan en Ria, alsmede door Jurgen Verwijst en Monique. Jurgen en Monique zijn al jaren lang aanwezig bij de tocht van Ria. Dit ter nagedachtenis aan hun vader en moeder die lange tijd bij Vigeta en Ria betrokken waren geweest.
Na de koffie en cake, die door het tweetal werd aangeboden, werd door Johan het sein voor vertrek gegeven. Johan had de route uitgezet, zodat we er van uit konden gaan dat het een schitterende tocht zou worden.
Maar liefst 15 tandems en nog 5 losse fietsers vertrokken van de Vijfsprong richting Sprundel. Het fietsweer was prima; droog, zonnetje en een beetje wind. We fietsten door het mooie landschap, waar de grasvelden weer prachtig groen waren. Na een VUDB in de buurt bij de A58 voor Etten-Leur ging het verder naar Vogelspeciaalzaak De Bosruiter, alwaar wij de lunch zouden gebruiken. Buiten en onder de overkapping van “de Koffiehut” vonden we voldoende plek voor het nuttigen van onze boterhammen. Ria   bood iedereen 2 consumpties aan. Sommige liefhebbers  gingen nog naar de diverse siervogels kijken. We begrepen dat de Bosruiter  een begrip is onder de vogelliefhebbers. Na de lunch vervolgden we de route via o.a. de Oude Buisse Heide en  fietspaden door bossen weer naar ons startpunt De Vijfsprong. De mooie tocht van vandaag zat erop. Er werd nog gezellig nagetafeld onder het genot van een drankje.
Jurgen en Monique en natuurlijk ook Ria, hartelijk dank voor de aangeboden consumpties.
Ria en Johan, bedankt voor deze mooie tocht.
Gerard

Op bijgaande foto enkele kooien met vogels bij de Bosruiter
 

De tocht van Eric Loos

Mooi zo'n tandempeloton in de natuurHet blijft een mooi gezicht zo'n peloton met tandems rijdens onder een lekker zonnetje.

Aangekomen bij de Wittenhorst, de startplaats van Eric, werden we getrakteerd op koffie met een heerlijk stuk aardbeienvlaai. Vijf jaar geleden heeft Eric zijn nieuwe nier gekregen en hij voelt zich uitstekend, vandaar deze traktatie. Even na half 11 ging de tocht van start, een bekende maar weliswaar mooie route. Via de polders achter Lepelstraat naar het fietspad dat langs het Schelde-Rijn kanaal loopt, midden tussen veel schapen en hun ontlasting. Bij Nieuw-Vossemeer even langs het dorp om vervolgens weer langs het kanaal te fietsen. We hadden stralend weer, lekker zonnetje en nauwelijks wind. Het eerste stuk fietsten Piet en Angeline nog mee en Piet heeft weer enkele plaatjes geschoten. Het lunchadres was in De Heen bij café “ ’t Goei Leven”, waar de uitbater een stukje terras voor ons had gereserveerd. Het gezelschap bestond uit 12 tandems en 4 fietsen, dus alweer een mooie opkomst.
Na de lunchpauze moesten we en flinke klim maken om over de brug bij St Philipsland naar de andere kant van het water te komen. Een stukje langs het kanaal en verder door de polders naar Oud-Vossemeer, voor een vub-stop. Ook tijdens deze vub-stoppen werden we door Eric getrakteerd op marsjes, snickers of bounty’s, wat een verwennerij!! Weer terug in Halsteren hadden een pittige, maar mooie tocht achter de rug van ong. 48 km.
Eric en Ellie bedankt voor het lekkers en deze mooie tocht. 
Marie-Josee


De tocht van Harry en Cor van Nijnatten

Een tocht met een feestelijk tintje.
Harry en Cor waren afgelopen week 60 jaar getrouwd en daarom trakteerden ze ons allen op koffie/thee met een heerlijk stuk appelgebak met slagroom. Johan van Nassau feliciteerde hen met deze bijzondere mijlpaal en bood hen een mooie bos bloemen aan namens Vigeta. Harry deed nog een welkomstwoordje en vertelde nog even dat hun huwelijksdag 60 jaar geleden een dag met veel regen was geweest en dat hij hoopte dat dat vandaag niet het geval zou zijn. Een ijdele hoop zo bleek gedurende de dag.
Na wekenlang een uitbundig schijnende zon en warm weer op de zaterdagen voorspelden de weergoden vandaag koud weer en regen. Het bestaat dus nog, regen! Ondanks deze voorspellingen werd er gestart met 11 tandems en 3 losse fietsers. Onze regenpakken die al een heel seizoen ergens in een vergeten hoekje lagen te wachten om eindelijk eens een keer uit hun opberghoezen tevoorschijn te kunnen komen, waren meteen al nodig. We reden Oudenbosch uit  over  mooie rustige wegen langs Bosschenhoofd en Hoeven en kruisten diverse malen het spoor. Regelmatig zagen we tussen de bomen door de torens van de basiliek van Oudenbosch verschijnen. De VUB-stop was op een erf bij een pompoenkwekerij, waar heel veel pompoenen klaar lagen voor de verkoop. Alvorens weer verder te fietsen zagen we overal om ons heen donkere wolken verschijnen. En ja hoor, we hadden al veel regen gehad, maar wat er toen naar beneden kwam vallen is niet te beschrijven. In een mum van tijd stond de weg blank en reden we door diepe plassen. Het leek wel of we op waterfietsen zaten. Door en doornat kwamen we bij ons lunchadres aan, cafe Kerkzicht in Standdaarbuiten,  waar de uitbaters ons vriendelijk ontvingen en ons snel voorzagen van lekker warme koffie, thee of chocomel. En zowaar, toen we binnen zaten kwam het zonnetje tevoorschijn. Maar dat was maar even. Toen we weer vertrokken pakten wederom donkere wolken zich samen en even later kregen we weer een flinke plens water over ons heen. Besloten werd om via de kortste route terug te fietsen naar Oudenbosch. Toen we allemaal binnenzaten en de tandems op de karren waren gezet kwam het weer met bakken uit de lucht, maar dat deerde ons niet meer. Wij werden binnen door Harry en Cor verwend met een door hen aangeboden lekker drankje en hapje.
Tiny bedankt voor het uitzetten van deze mooie tocht. En Harry en Cor, dank je wel voor alle verwennerijen vandaag.
Joke Merkx

Op bijgaande foto Harry en Cor


De tocht van Ronald Leddy

Kees Mathijssen was ook dit jaar weer bereid om de tocht ter nagedachtenis aan Ronald Leddy uit te zetten.
Als startadres hadden hij en Gretha gekozen voor Puts Meuleke. Onlangs verbouwd en weer geopend. Het zag er prachtig uit. Gretha was op de fiets naar het startadres gekomen, samen met haar zoon Viggo. Zij trakteerde ons op koffie/thee en gaf voor iedereen een lekkere koek mee voor onderweg met het verzoek om even extra aan Ronald te denken tijdens het verorberen van de koek.
We startten met 13 tandems en 5 losse fietsers. Uitgezwaaid door Gretha en Viggo reden we via Huijbergen naar de Kalmthoutse Heide, waar we ondanks de grote droogte toch konden genieten van de bloeiende heide. Een prachtig gebied. Via Heide en Kapellen, langs vele prachtige grote huizen fietsten we naar Putte waar we in cafe "Grenszicht" onze boterhammen konden opeten. Na de lunch fietsten  we door het Moretusbos naar het Schelde-Rijnkanaal. Na de vub-stop langs het kanaal reden we via Berendrecht, Zandvliet en Ossendrecht weer terug naar het startadres, waar Gretha ons opwachtte. Daar genoot iedereen nog even van een lekker drankje alvorens naar huis terug te keren.
Kees, dank je wel voor het uitzetten van deze mooie tocht. Het was lang geleden dat we daar gefietst hadden met Vigeta.
Joke Merkx

De Thoolse tocht

Maar liefst 33 mensen waren naar Clubhuis "Het Koggedek" in Tholen gekomen voor de tandemtocht van Adje en Dennis, uitgezet door Huib Bout. 30 mensen op een tandem en 3 mensen (waaronder de ritkapitein) op een gewone fietsWij werden verwelkomd met koffie/thee en een overheerlijke Zeeuwse bolus, ons aangeboden door Adje en Dennis. Het weer was na de lange hittegolf die we al  weken getrotseerd hebben weer aangenaam. 21 graden Celcius en regelmatig een lekker zonnetje. Maar door de aanwezige wind en de viaducten  moesten wij toch regelmatig flink trappen.  In de ochtend reden wij via de vele dijken die het eiland Tholen rijk is door het leuke plaatsje Scherpenisse naar "De Zeester" om daar de meegebrachte lunch te verorberen. De akkers zagen er ondanks het extreem warme weer van de afgelopen tijd nog redelijk goed uit op Tholen.
Na de lunch reden wij een heel stuk langs de Oosterschelde en daarna via Strijenham naar Tholen. Daar fietsten we door de mooi aangelegde nieuwe wijk naar het centrum van Tholen, door de Kerkstraat terug naar ons startadres Het Koggedek, waar iedereen nog even buiten op het terras genoot van een drankje.
Huib bedankt voor het uitzetten van de mooie tocht.
De ritkapitein Johan Merkx

Tocht vanuit Fijnaart

Op bovenstaande fotootjes genieten de deelnemers van de ijsjes en de drankjes na afloop van de tocht.

Bij aankomst in De Fendertse Hoeve in Fijnaart werden we weer buitengewoon hartelijk ontvangen door Tini met zijn vrouw, hun dochter, haar vriend en hun eerste kleinkind. Ook stonden de bijna traditionele appelflappen ‘’ons aangeboden door de zus van Geert, Corry en haar man Leen’’ weer op tafel.
Na de koffie of thee met appelflap gingen we op pad voor een vooraf al aangepaste route. Door de te verwachte hitte was het niet verantwoord om een volledige tocht te rijden. Na een ochtendrit van ongeveer 18,5 km, die begon met rondje Fijnaart langs het huis van Frans Bouwer, kwamen we bij het ‘hart van Gastel’ waar we onze boterhammen konden nuttigen.
Hier kwamen nog enkel onverwachte gasten langs om ons gedag te zeggen. Harry en Cor van Nijnatten waren met de bus naar Oud Gastel gekomen omdat ze wisten dat we daar zouden pauzeren. Ook Willy en Richard Hoefsloot kwamen kijken of de tandems die op het plein stonden misschien van Vigeta waren.
De middagroute werd flink ingekort met nog een korte stop waar we voor de tweede opeenvolgende week verrast werden door de moeder en zus van Mark, nu met een lekker waterijsje.
Op het terras van De Fendertse Hoeve werd na afloop nog een lekker glas gedronken voordat eenieder tevreden naar huis ging.
Johan van Nassau

De tocht van Leny van de Vloet

De dagen voor de tocht hielden we de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten want om in tropische hitte te fietsen leek ons geen goed idee. Het bleek ideaal fietsweer te zijn, alleen nogal wat wind.
Het werd ook een beetje een tocht met verrassingen. We kregen een bakje kpffie met een lekkere koek en na het vlotte welkomstwoord van Leny gingen we op pad met 13 tandems en 7 fietsers. Marc was vandaag de 'wegwijs Piet' en dat deed hijuitstekend. We reden richting Geijningen - Fijnaart naar Standdaarbuiten waarnwe onze boterhammen konden opeten. Als verrassing kregen we nog een ijsje toe van het huis. Er kwam echter ook een onweersbui voorbij waar we even voor gewacht hebben. Daarna vertrokken we richting Oud-Gastel met onze neus in de stevig aantrekkende wind. Bij de btug over Gastels Veer werden we opgewacht door de moeder en zus van Marc die ons tracteerden op een ijsje. Dat werd door iedereen erg op prijs gesteld.Toen we net opgestapt waren kregen Alex en Lenie een lekke band dus dat eas even werk aan de winkel. Maar dat werd ook weer opgelost. Er volgde nog een stukje door de winderige polders van Stampersgat en Dinteloord waar we door het nieuwe tuinbouwgebied reden. Terug in het dorpshuis nog even nagepraat over de mooie tocht.
Leny, Piet en Wilma en assistent Marc, Bedankt!
Geert 

De tocht van Truus Gelten

Toen ik aankwam bij het cafeeke “De Beek” was het al gezellig druk. Truus trakteerde ons op koffie of thee vergezeld met een lekkere koek. Enkele mensen kwamen gezellig koffie drinken, maar konden de verdere dag niet meerijden. Wel onze hoffotograaf Piet Brocatus was aanwezig en tijdens de hele tocht lag hij weer regelmatig in de berm om mooie foto’s te maken. Met 13 tandems en 8 fietsen gingen we op pad. Langs de nieuwe Schans in Halsteren, door Vrederust en vervolgens langs het buitengebied bij de Bergse Heide. Over een gedeelte van het nieuwe fietspad dat naar Roosendaal leidt, langs Stayokay naar de Huybergsebaan die we helemaal hebben afgereden, want de stop was bij “Trapke op”.
Het weer was prachtig, eigenlijk goed warm en iedereen moest ook tijdig een flinke slok water nemen. Gezeten op het terras onder de parasol konden we ons lunchpakket verorberen. Na de lunchpauze gingen we weer op weg  richting Wouwse Plantage, nog een extra vubstop, en vervolgens het fietspad op langs de Zoom richting De Wouwse Tol. Over de Herelse Heide en vlak voor Moerstraten bogen we weer af richting Halsteren.
Het was een heerlijke fietstocht, vooral omdat we veel onder de bomen hebben gefietst en op fietspaden. Bij het cafeeke konden we lekker buiten zitten onder de parasols en genieten van een koel drankje.
Mannen van Truus en ook Truus, hartstikke bedankt voor deze mooie dag.
Marie-Josee


Uitwisselingstocht met Stichting Ons Zeeland

Het was behoorlijk druk in Verenigingsgebouw “Ammekore” in Nieuwdorp voor de uitwisselingstocht met Stichting Ons Zeeland.
We werden ontvangen met koffie of thee met een groot stuk appelcake en werden door Ina welkom geheten waarbij ze ook het programma van de dag bekend maakte. Na het voorlezen van de namen van de deelnemers, 24 van Zeeland en 29 van de Brabantse kant konden we op pad. Wij konden enkele tandems lenen zodat we maar met 1 kar naar Zeeland hoefde af te reizen.
De tocht ging als ik het goed heb, niet goed opgelet omdat ik op een nieuwe tandem met trapondersteuning fietste, langs Lewedorp, buurtschap Graszode en Heinkenszand. Bij terugkomst in verenigingsgebouw Ammekore voor de lunch kregen we ook nog champignonsoep.
Na de lunch vertrokken we richting Borssele om vervolgens over de zeedijk te klimmen om op het fietspad langs de Westerschelde uit te komen. Het briesje daar verbloemde wel hoe warm het eigenlijk was.
Tijdens de vudb-stop die middag werd een van de deelnemers niet lekker en moest 112 gebeld worden. Besloten werd dat iedereen die niet daar hoefde te blijven voor bijstand weer op de tandem stapt en de kortste weg naar Nieuwdorp zou rijden.
Na afloop was er nog tijd voor een drankje voordat we konden gaan eten. Een lekker slaatje, frietjes met gehaktbal en groenten gevolgd door een ijsje was een mooie afsluiting van deze dag.
Stichting Ons Zeeland bedankt voor deze mooie dag, Volgend jaar weer bij ons in Brabant.
Johan van Nassau

PS: De deelnemer die niet lekker werd is in het ziekenhuis vrij snel onder controle gebracht al moest hij wel enkel dagen blijven. 

De tocht van Kitty

Opnieuw werden we op de Vigetatocht verrast met stralend weer. Deze keer waren we te gast bij Kitty op sportpark Rozenoord. We waren met een grote groep, 16 tandems en 4 losse fetsers. Volgens mij is dat dit jaar nog niet gebeurd. Willeke, Joke en Gerard zorgden voor de koffie met een lekkere koek.
Welgemoed gingen we op stap voor een mooie tocht die Joke en Johan hadden uitgezet. In de omgeving van Bergen op Zoom is het altijd mooi fietsen. We kwamen ook weer terug op Rozenoord voor de lunch en het was wel fijn dat we 's ochtends onze boterhammetjes in de koelkast konden leggen zodat ze lekker fris bleven.
Na de middag gingen we een andere kant op, o.a. langs de Binnenschelde. De tocht van Kitty beleefde een primeur want we gingen voor de eerste keer over het prachtige nieuwe fietspad langs de Binnenschelde dat langs de oude vestingwerken van Bergen op Zoom loopt en onlangs is geopend.
Na een tocht van ongeveer 40 km kwamen we weer terug op Rozenoord waar we altijd voor zeer schappelijke prijzen een drankje kunnen kopen.
Een beetje moe maar vooral voldaan ging iederen daarna weer huiswaarts.
Kitty, Joke, Johan en Gerard, allen bedankt voor jullie goede zorgen, het was een mooie dag.
Geert
Op bijgaande foto een overzicht van de kantine van Spado op Rozenoord waar we deze dag te gast waren  

Tocht van Pierre Bol vanuit Essen (België)

Het was weer een gezellige drukte deze zonovergoten zaterdagmorgen voor de start van de tocht van Pierre. Er waren ook enkele gastenrijders aanwezig. Marian met haar man, vrienden van Pierre, en onze oud penningmeester Piet en Angeline.
Binnen was er lekkere koffie of thee met een lekkere koek afkomstig van bakker Groffen uit Bergen op Zoom in de volksmond ’Platte tieten’ genoemd.
Na de koffie gingen we met elf tandems en zes losse fietsers van start. Kort na de start werd mij gevraagd even te stoppen omdat iemand wat had vergeten en was teruggekeerd. Helaas had Pietje blijkbaar toch niet gezien waar wij waren afgeslagen want toen er iemand ging kijken waar hij bleef was hij nergens meer te zien. Toen zijn we toch maar verder gereden omdat bekend was waar we de lunch zouden gebruiken.
Via mooie rustige, meest ook tegen de zon beschutte, wegen reden we via De Wildert en het buitengebied naar de Kalmthoutse heide waar een vudb-stop was. Onze weg over de heide vervolgend naar Kalmthout om vervolgens via een mooi planken bruggetje een drassig gebied over te steken kwamen we aan in Kalmthout Heide waar we onze lunchpauze hadden. Bijna gelijktijdig kwam ook Piet bij het lunchadres aan. De rest van de dag heeft hij ons goed in de gaten gehouden getuige zijn mooie foto’s die hij heeft gemaakt. (zie binnenkort ook in het fotoalbum).
Na de pauze gingen we eerst een stukje terug langs het spoor met de mooie stationnetjes Heide, Kijkuit en Kalmthout. Hier gingen we weer naar de rustige buitenwegen om uiteindelijke in De Wildert bij de Bakkersmolen uit te komen waar nog een vudb-stop gepland was. Daarna was het niet zo ver meer naar Essen en dat was maar goed ook omdat er weinig beschutting meer was en het toch wel erg warm was geworden.
Na een welverdiend, verfrissend, drankje ging iedereen weer tevreden naar huis.
Pierre en Ine, bedankt voor de mooie tocht.
Johan van Nassau

Op bijgaande foto de deelnemers aan deze tocht met op de achtergrond de Bakkersmolen van De Wildert.

      
 
Tocht van Ger van Loon 23 juni 2018

 Om 9.45 uur was het al erg druk op het parkeerterrein bij sporthal  ”De Omganck” in Wouw. Hier was het startadres van de tocht van Ger van Loon. De tocht van vandaag was door Ger uitgezet samen met Herman Brocatus en Joep Floren. Het ontvangstcomité, bestaande uit Ger en de moeder van Ger, ontvingen de deelnemers in de kantine van de sporthal. Na de gebruikelijke koffie en thee, sprak Ger enkele woorden tot de aanwezigen. De koffie en thee van de ontvangst werd geschonken door de moeder van Ger. Verder kon iedereen nog een pakje drank meenemen voor onderweg.

Om 10.30 uur werd het sein voor vertrek gegeven. 13 tandems en 4 losse fietsers vertrokken voor de tocht van vandaag. Via de Spellestraat ging het via rustige weggetjes  richting de Welberg, alwaar we de eerste VUDB-stop hadden. Hierna werd de tocht vervolgd door Steenbergen en ging langs de haven naar De Heen. Hier bij Eetcafé ‘t Goeleven werd de lunch gebruikt. We waren met zo veel deelnemers dat het gezelschap zich over 2 terrassen moest verdelen. Inmiddels was de zon volop gaan schijnen en konden de jassen en vesten in de fietstas. Voordat we konden vertrekken voor het 2e gedeelte van de tocht, werden we verrast door het lange stoet met oldtimers. Herinneringen werden opgehaald van de auto’s die hier in de stoet meereden. Vervolgens fietsten we via Notendaal en Koevering naar de Kladde waar een VUDB-stop gepland stond. Via Lepelstraat en het Laageinde, parallel aan de A4, ging het weer richting Wouw, alwaar we om 15.15 uur weer terug bij de sporthal waren.
Ger, Herman en Joep, bedankt voor deze mooie tocht
Gerard v.d. Broek
Op bijgande foto enkele deelnemers die op het terras aan de voorkant konden zitten.


Kiwanistocht Zeeland, 16 juni 2018

Op deze zaterdag organiseert Stichting Ons-Zeeland in samenwerking met de

Kiwanisclub een tandemtocht op het eiland Schouwen Duiveland. De start is dit jaar vanuit de Museumboerderij “Goemanszorg” in Dreischor.

Op vrijdagavond werden we door Johan Merkx gebeld met de mededeling dat de N59 bij Bruinisse het weekend afgesloten zou zijn in verband met asfalteringswerkzaamheden zodat de leden uit West-Brabant als alternatief via Goes en de Zeelandbrug naar Dreischor konden rijden.

Om half tien was het een drukte van belang op het parkeerterrein van de Museumboerderij. Maar liefst 17 tandems en nog 6 losse fietsers zouden deze dag deelnemen aan de Kiwanistocht.

We werden in het cafégedeelte van de boerderij ontvangen met koffie of thee alsmede zo’n lekkere plakkerige zeeuwse bolus. Na de officiële verwelkoming door de voorzitter van Kiwanis konden we, na de plakkerige handjes te hebben gewassen, vertrekken.

Volgens de voorzitter zouden we de lunch ook in de Museumboerderij gaan gebruiken.

Om 10.30 uur vertrokken we voor het eerste gedeelte van de tocht. Via plaatsjes als Zonnemaire en Noordgouwe kwamen we om kwart over twaalf weer terug op ons startadres. Hier kregen we een lunch aangeboden die bestond uit 3 boterhammen met een gebakken ei, kaas en ham en koffie of thee. Toen iedereen genoten had van zijn lunch werd om 13.30 uur het startsein gegeven voor het tweede gedeelte van de tocht.

Via de -hoe toepasselijk- Blindeweg ging het naar Beldert en Sirjansland. Reden we ‘s-morgens westelijk van Dreischor, deze keer ging het richting Bruinisse. Na de gebruikelijke VUDB kwamen we om 15.00 uur weer  terug bij de boerderij. Hier konden we buiten op het terras nog genieten van de aangeboden consumpties.

Nadat Eric de Waal namens Vigeta woorden van dank had gericht aan de mensen van Kiwanis voor het uitzetten van deze tocht en de goede zorgen eromheen, werd het tijd om afscheid te nemen en weer naar huis te gaan.

Kiwanis, nogmaals hartelijk dank voor deze mooie tandemtocht !

Gerard v.d. Broek

Op bijgaande foto Na afloop van de tocht genieten de deelnemers op het terras nog even nan met een drankje 


Verslag van de midweekvakantie 2018

Maandag 4 juni. Iedereen was keurig op tijd gearriveerd bij Preston Palace, het hotel waarin we dit jaar zouden verblijven. Ook voor de treinreizigers was de reis prima verlopen. Nadat de kamers verdeeld waren en de koffers uitgeladen, moesten eerst de tandems van de kar en startklaar gemaakt worden voor de volgende dag. Daarna was er nog tijd om op het terras te zitten, voordat we aan tafel gingen. De eetzaal en de aankomsthal waren helemaal vernieuwd en het buffet was goed verzorgd. Na het eten gingen er een aantal wandelen, koffie drinken en aansluitend een paar consumpties in de bar.

eerste koffiepauze bij Fraand MarieDinsdag 5 juni. Zoals afgesproken vertrokken we om half tien, het was bewolkt en fris. Johan had voor ons een prachtige route uitgestippeld rond Almelo over rustige wegen en fietspaden. De koffiepauze was bij “Fraans Marie” een groot restaurant met ook een groot terras. Voor de lunch reden we terug naar Preston Palace . Na de lunch begonnen we aan een ander rondje rond Almelo, maar deze middag liep niet zo soepel, er waren knooppuntroute bordjes verdwenen, zodat Johan en Piet regelmatig op een verkeerd spoor werden gezet. Het gevolg was dat we veel moesten op- en afstappen, wat erg vermoeiend was. Maar in de middag konden we heerlijk uitrusten op een mooi terrasje in Wierden. De dag was grijs begonnen, maar in de loop van de middag werd het steeds zonniger. Door al dat oponthoud kwamen we later dan gepland aan bij P.P. zodat besloten werd om pas om 7 uur te gaan eten, zodat iedereen nog de tijd had om zich op te frissen voor de maaltijd. Omdat de temperatuur flink was opgelopen konden we in de avond lang met z’n allen buiten zitten.

Woensdag 6 juni. Deze ochtend was een heel mooie tocht langs weilanden, akkers en bossen. Maar helaas ook hier was het regelmatig zoeken naar de juiste weg en waren er een paar behoorlijk lastige, smalle paadjes bij (hè Willeke en Marie-Josee). De koffiepauze was midden tussen de akkers bij een grote theetuin. We reden door plaatsjes waar we nog nooit van gehoord hadden, zoals Zenderen, Alzelo en Bornerbroek. Het werd een zoektocht naar de camping in Delden, zodat we bij aankomst inmiddels 40 km. hadden gefietst. Op de camping was een eenvoudig terras onder de parasols en werden we vriendelijk geholpen door het neefje (5 jaar) van de camping eigenaar. De middagrit werd ingekort, maar moest noodgedwongen wel midden door de stad Almelo. Helaas toonde de tandem van Corrie en Lenie kuren, de trapondersteuning deed het niet meer. In totaal hadden we ong. 57 km. gefietst. De hele dag was het prachtig weer, strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje, dat maakte veel goed. Na de maaltijd gingen er nog enkele zwemmen en we konden nog lang met de hele groep buiten zitten.

enkele deelnemers bij het bekende beeldje van mannen met hoed in OotmarsumDonderdag 7 juni. Ook deze ochtend hadden we een stralend zonnetje, het werd in de loop van de ochtend al vrij snel warm, maar met  een windje erbij was het heerlijk op de fiets. Deze route liep weer voornamelijk langs mooie velden en af en toe door het bos. De mensen op de camping hadden vergeten dat wij zouden komen koffie drinken, maar dat werd vergoed door bekers koud water en een lekker stukje cake. We zaten aan de rand van een prachtig zwembad en menigeen had wel een duik willen nemen om af te koelen. Je zag hier veel velden met gras dat nu al gemaaid werden om in te kuilen. Dit keer hadden we de lunch weer op een camping, op het terras, onder een grote eikenboom. Na de lunch nog even een stop bij het mooie plaatsje Ootmarsum, vandaaruit over moeilijke en smalle fietspaden, maar al doende leert men, alles ging goed. De laatste stop op een terras in Tubbergen en toen we bij P.P. arriveerden hadden we er ongeveer 52 km op zitten.
Na de maaltijd had iedereen zich verzameld op het terras buiten en Johan dankte iedereen voor het getoonde geduld als er weer een gezocht moest worden naar de juiste route. Ook was er een woord van dank voor de hulp bij verschillende klusjes. Een bijzonder woord van dank voor Piet voor zijn hulp bij de organisatie van de midweek. Jac deed nog een dankwoordje aan Johan en Piet en aan alle voorrijders, want zonder hen zouden we niet zo’n mooie midweek hebben gehad, volgens Jac. Marie-Josee had nog een woordje van dank, vergezeld met een cadeaubon voor Johan en Piet voor de tijd en energie die ze gestoken hadden in de voorbereiding van deze week.
Vrijdag 8 juni. Na het ontbijt werd van iedereen afscheid genomen,de treinreizigers werden naar het station gebracht en iedereen kon terugkijken op een mooie midweek. Johan en Piet, bedankt!!!
Marie-Josee

Op de bovenste foto enkele deelnemers tijdens de eerste koffie pauze van deze weel bij Fraan Marie. Truus, Corrie, Marina, Sam, Pieter en Anneke.
Op de onderste foto Gerard, Dennis (met hoed) Adje en Ria bij het bekende beeldje van mannen met hoed in Ootmarsum.

 

Tandemtocht op 26 mei 2018 vanuit Lepelstraat

Iedereen was tijdig aanwezig voor de tocht van Jaantje Luykx en ze konden allemaal genieten van de lekkere koffiekoek die we kregen aangeboden van Mevr. van Esch, een goede bekende van Anneke en Piet Kleppe, en het kopje koffie of thee dat we van Jaantje kregen. Met 13 tandems en 4 fietsen kon de tocht beginnen, waarbij we vergezeld werden door een stralend zonnetje. Wind was er nauwelijks en in de ochtend hadden we die in de rug zodat het leek alsof we over de wegen vlogen.
Vanuit Lepelstraat ging het naar de Thoolse brug en door het stadje Tholen. De weg werd vervolgd door de polders naar de Bergse Diepsluis, voor een vudb-stop bij het begin van het fietspad dat langs de Oosterschelde loopt. Heerlijk langs het water fietsend bereikten we het strandje Schelpenhoek, vandaaruit ging de tocht verder naar camping De Kruytenburg, waar we op het terras onder de parasols onze boterhammetjes konden nuttigen.
De camping was inmiddels al aardig uitgebreid en de tuin zag er mooi uit. Heel vriendelijk werden we geholpen door de eigenaresse, die een aantal van ons nog kende van vorige keren.
Na de lunch ging de tocht door langs Poortvliet en de polders van het eiland waar we regelmatig mooie velden met bloemen zagen. Nu was de wind iets toegenomen en hadden we hem regelmatig op de kop, dus het was voor de mensen met een tandem of fiets zonder trapondersteuning af en toe stevig door pezen. Ook was de temperatuur flink opgelopen, zodat iedereen blij was om weer te arriveren bij Het Weike, waar iedereen nog kon genieten van een koel drankje.
Het enige minpuntje van deze dag was dat de trapondersteuning van de tandem van Ine en Pierre het af en toe niet deed, maar na de lunchpauze is dat verholpen.
Jaantje bedankt voor deze mooie tocht.
Marie-Josee.

 

Tocht van 19 mei 2018 vanuit St. Willebrord uitgezet door Corrie Balemans

 

De samenkomst was bij cafe-zaal “De Kwast” in St. Willebrord.
We konden daar heerlijk genieten van koffie of thee en het door Corrie aangeboden stuk cake.
Na de koffie vertrokken we op deze droge maar koude zaterdagochtend.
We ging op pad met 12 tandems en 3 losse fietsen.
Een deel van het stuur achterop van de tandem van Eric Loos kregen we niet helemaal vast, maar we zijn toch vertrokken.
De tocht was wel uitgezet maar we hadden niemand bij  om  hem voor te rijden.
Daar ik de weg niet goed ken rond St. Willebrord was ik blij met de hulp van Tiny die kon ruilen met Peter die ging voorrijden met Leny.
Peter was gekomen voor Dennis maar die was vergeten Peter af te bellen.
Dus Peter was blij dat hij kon voorrijden (daar had hij zijn dag voor vrijgemaakt) en ik was blij met de hulp van Tiny.
Het was een mooie tocht door de Rucphense bossen, we konden heerlijk genieten van de natuur.
Zonder problemen, met slechts 1 stop om de route te verkennen, kwamen we aan op ons lunch-adres Hoeve Oosteind waar we konden genieten van onze boterhammen met koffie of thee.
Vanwege de kou hebben de route op de terugweg ingekort en waren we weer bijtijds terug bij ons startadres “De Kwast”.
Na nog genoten te hebben van een lekkere versnapering, ging iedereen weer huiswaarts.
Corrie bedankt. En ook bedankt aan je zus voor het uitzetten van deze tocht.
Eric

Op bijgaande foto Corrie en haar zus Dimphy tijdens de lunch bij Hoeve Oosteind.

Tocht van Frans en Marja Adams

De start van de tocht was in Meersel-Dreef, waar de geur van koffie en versgebakken appelflappen ons buiten al tegemoetkwam. En wat waren ze weer lekker die flappen. Recht vanuit de oven op onze bordjes. Ons aangeboden door de familie Adams.
Om half elf stonden 13 tandems en 7 losse fietsen klaar om te vertrekken, maar door een mankement aan een van de tandems werd het elf uur voordat het startsein gegeven kon worden. We fietsten Meersel-Dreef uit en staken de Mark over richting Strijbeek. Daarna fietsten we door de Chaamse bossen en langs recreatieplas Het Zand naar Alphen, waar we in De Kloostertuin onze boterhammen konden eten. Een mooi lunchadres, waar sommige aanwijzingen verwezen naar het kloosterleven. (Zie foto). Na de lunch fietsten we Alphen uit door een woonwijk met werkelijk schitterende huizen en prachtige tuinen. Vooral de vele bloeiende rododendronstruiken waren een lust voor het oog. We reden richting Chaam waar we dwars door de bekende camping De Flaasbloem fietsten. Via mooie vrijliggende fietspaden kwamen we uit in Meerle om even daarna Meersel-Dreef weer binnen te rijden. We kennen allemaal wel Belgenmoppen en daarin komen de Belgen er meestal niet gunstig vanaf, maar een ding moet gezegd worden: mooie routes uitzetten kunnen ze als de besten! Dank je wel Frans en Marja en Marcel en Margriet. We hebben allemaal van het begin tot het einde enorm genoten van deze prachtige tocht.
Joke Merkx
Op bijgaande foto de verwijzing naar de toiletten in restauranty De Kloostertuin, Een non en een pater met de tekst ''Dames en heren privaat boven''.

De tocht van Sam en Marina

Het was stralend weer op de tocht in Roosendaal. We stonden met 12 tandems en 3 fietsen te wachten om te vertrekken toen Frans en Marja nog aan kwamen, hun Tom Tom wist het goede adres niet te vinden.
Even later gingen we dus met 13 tandems op pad, eerst door de buitenwijken van Roosendaal richting Wouw en Wouwse Plantage waar we door de ezel verwelkomd werden voor onze VUDB stop.
Na de. Brembos gingen we naar Nispen en bij Essen de grens over om in Horendonk bij het Wit Uiltje onze boterhammen op te gaan eten.
Na de Pauze gingen we over het fietspad door de Rucphense Heide waar het met zulk mooi weer altijd erg druk is.
Van lieverlee zochten we toch weer de weg naar Roosendaal op waar we nog een stukje moesten omrijden omdat er gewerkt werd aan de spoorweg overgang. Zo kwamen we zonder mankementen weer terug bij de startplaats waar we nog even de dorst konden lessen voordat iedereen weer huiswaarts keerde. Sam en Marina bedankt voor de koffie en alle andere versnaperingen!
Geert

Tandemtocht 28 april 2018 vanuit “De Biezen” in Putte

We kwamen samen in “De Biezen” in Putte waar we verwelkomt werden met koffie en cake. Ons aangeboden door wielerclub “De Spartaan”. Zij hebben ook deze tocht voor ons uitgezet.
Door omstandigheden was de groep niet erg groot. We waren met 9 tandems, 3 losse fietsen en 7 wielrijders van wielerclub “De Spartaan”.
Onderweg naar ons lunchadres kregen Piet en Jack een lekke band.
Deze werd opgepompt nadat we een Nederlandse fietspomp te pakken hadden. Want ook daar is er een verschil tussen de Nederlandse en Belgische.
Maar gemaakt was het uiteraard niet.
Uit het niets was daar onze rijdende fietsenmaker “Geert”, die samen met Piet en Jack de  band gemaakt heeft en zich weer bij ons voegden tijdens de lunch.
Het lunchadres, het vertrouwde “Non plus ultra” waar we weer konden genieten (voor de liefhebbers) van een heerlijke aspergesoep.
Na de lunch, reden we via de kortste weg terug naar Putte omdat Piet op tijd bij de fietsenmaker moest zijn omdat er 2 accu’s niet goed opgeladen waren en moesten worden doorgemeten.
Bij “De Biezen” kregen we nog een drankje aangeboden door “De Spartaan” als afsluiting van een mooie en droge tocht.
“De Spartaan” bedankt en hopelijk tot volgend jaar.
Eric
Op bijgaande tekening gemaakt door Corrie Derene enkele tandems, waarvan een er een lekke band krijgt, met voor deze tocht weer een passende tekst. ''Met Geert erbij zijn wij op ons gemak en dikwijls blij''.

Tocht 21 april vanuit Oudenbosch

Het was goed toeven op het terras na afloop van de tochtHet was weer een geweldige opkomst tijdens deze in memoriamtocht voor Jo van den Buijs vanuit Café Pagnevaart in Oudenbosch. Dina, de zus van Jo, was aanwezig om ons te begroeten en een mooie tocht te wensen met wat lekkers en een drankje voor onderweg.
Voor we vertrokken werd er eerst nog een ‘’lang zal hij leven’’ gezongen voor Harry van Nijnatten die deze dag zijn 81e verjaardag vierde.
Na enige vertraging, omdat Dennis nog met de taxi onderweg was vanuit Bergen op Zoom, vertrokken we met veertien tandems en zes losse fietsers aan de tocht. Nog een klein oponthoud door een onwillige ketting van de sporttandem ging het de rest van de dag wel goed.
Joep had het ook deze keer weer op zich genomen om de tocht uit te zetten. Onder een stralend zonnetje ging het rond en door Oudenbosch richting Standdaarbuiten om vervolgens via mooie binnenwegen via Oud Gastel naar Kruisland te fietsen waar de lunchpauze was bij Café De Commerce.
Na de lunch reden we richting Roosendaal, langs de vuilverbrander het viaduct over de Vliet over om via de Borchwerf, Roosendaals en Gastels deel, naar Zegge en Bosschenhoofd terug naar Oudenbosch.
Daar was het goed toeven op het terras van Café Pagnevaart. Onder het genot van een drankje werd deze mooie dag afgesloten.
Joep, bedankt voor deze mooie tocht.
Johan van Nassau

Op bijgaande foto enkele deelnemers op het terras van Cafe Pagnevaart na afloop van de tocht.

Tandemtocht 14 april in Roosendaal.

Toen ik van huis ging leek het een prachtige dag te worden, strak blauwe lucht en een zonnetje. Bij café “Huis ten Halve” in Roosendaal was het een drukte van belang, er waren heel wat Vigeta mensen die deze dag wilden meefietsen. We vertrokken met 13 tandems en 4 fietsen voor een mooie tocht net buiten Roosendaal en Rucphen, rustige weggetjes door de velden en hoewel het aanvankelijk erg zonnig leek verdween het zonnetje af en toe en een fris windje zorgde ervoor dat iedereen zijn jasje aanhield. In het begin hadden we 2 keer een korte stop, vanwege de sporttandem waar Jack en Mark opreden. De banden waren niet voldoende opgepompt en vervolgens het ventiel niet goed aangedraaid. Tussen Schijf en Horendonk bij café Jagersrust, vlakbij de Belgische grens, was de lunchpauze en tot ieders verrassing zaten daar Ria Hogers met Agnes op het terras al op ons te wachten. Heerlijk in de zon konden we onze boterhammetjes opeten. Ook Frans van Haperen kwam onze club nog versterken zodat we in de middag met 3 mensen meer aan de middagrit begonnen.
We reden een stukje door België, door de plaats Essen en vervolgens naar Nispen. Johan had veelal rustige wegen uitgezocht en het laatste stukje nog door een wijk van Roosendaal. Zonder verder oponthoud waren we rond half 4 terug bij “Huis ten Halve” en kon iedereen genieten van een drankje en terugkijken op een mooie tocht met prima weer, Johan bedankt!!
Marie-Josee.

Tocht 7 april 2018 van Jack Koolen

De eerste tocht van Vigeta in het tandemjaar 2018 en meteen goed weer (max. 210). De een al heel dapper in een korte broek, shirt en een zonnebril op, de ander in een lange broek en dikke jas of vest. Op ons startpunt bij Non Plus Ultra kregen wij 2 kopjes koffie of thee van Jack aangeboden i.v.m. het bereiken van zijn 70 jarige leeftijd op 1 april. 28 mensen namen aan de tocht uitgezet door Jack en Pieter deel (18 op een tandem en maar liefst 10 mensen op de gewone fiets, waaronder Piet Brocatus en Angeline van Loon). Deze keer ook een nieuwe fotograaf in ons midden, namelijk Johan van Nassau, die een eindje verderop een aantal foto’s van de rijdende groep maakte. Vigeta had wat startproblemen. Eerst weigerde de accu van de tandem van Piet Kleppe en Jack, maar na een aantal kilometers functioneerde hij toch weer. Maar de accu op tandem 3 waarop Adje Groothuijzen en Marie Josee van Eijk reden, viel na ca. 8 km uit (accu leeg). Tijdens de middagpauze moest er daarom gewisseld worden.
De tocht zelf was fantastisch. Wij reden een heel stuk door het Zeeuwse Landschap, zowel voor een gedeelte langs de Oosterschelde als langs de Westerschelde. Gepauzeerd werd bij café “De Krab” in Krabbendijke, waar we zelfs buiten konden zitten.
Rond de gebruikelijke tijd kwamen wij weer aan op ons startadres. De eerste 39 kilometers van het nieuwe tandemseizoen zaten erop en iedereen had genoten van de prachtige omgeving.
Jack en Pieter bedankt.
De ritkapitein Johan Merkx.

Op bijgaande foto het Vigetapeloton in de polder bij Woensdrecht.

Laatste bowling van het seizoen 2017-2018

Er was deze laatste bowlingmiddag van het seizoen toch wel enige spanning bij de deelnemers. Het was wel de bedoeling nog een keer heel goed te scoren, niet alleen voor de dagprijzen maar ook om zo hoog mogelijk te eindigen in het eindklassement. Iedereen wilde wel zo’n mooie beker mee naar huis nemen als herinnering aan een mooi bowlingseizoen.
In de A-categorie was de eerste prijs in het dagklassement voor Addy Schrauwen met 198 punten. De tweede plaats was voor Frans Adams met 192 punten voor Esmeralda Dagelinckx met 190 punten.
In de B-categorie was de eerste plaats voor Frans van Haperen met de mooie score van 221 punten. Voor de tweede plaats was er een gelijke stand voor Harry van Nijnatten en Joep Floren met 212 punten. Na loting mocht Joep de fruitmand voor de tweede plaats in ontvangst nemen en Harry die voor de derde plaats.
Tijdens de afsluitende koffietafel werd de uitslag van het eindklassement bekend gemaakt.
In de A-categorie was de eerste plaats voor het tweede achtereenvolgende jaar voor Ger van Loon die, na loting met Sam de Wit, ook de wisselbeker voor jaartje mee naar huis mag nemen. Tweede werd Addy Schauwen en de derde plaats was voor Frans Adams.
In de B-categorie was de eerste plaats voor Tini Nuiten met een gedeelde tweede plaats voor voor Sam de Wit en Rinus Schrauwen.
Nu de winter het land gaat verlaten is het weer tijd om te gaan trainen voor de eerste tandemtocht op 7 april vanuit Woensdrecht.

Op de bovenste foto krijgt Ger de wisselbeker uitgereikt. Op de onderste foto krijgt Tini zijn welverdiende beker overhandigd door Marie Josee.
Johan van Nassau

Daguitslagen van deze middag

A-categorie pnt B-categorie pnt
Addy Schrauwen 198 Frans van Haperen 221
Frans Adams 192 Harry van Nijnatten 212
Esmeralda Dagelinckx 190 Joep Floren 212
Wim Brocatus 184 Herman Brocatus 211
Anneke Klaasen 164 Marja Adams 199
Ger van Loon 151 Willeke van de Broek 199
    Marie Josee van Eijk 196
    Ria Hogers 195
    Ton van Loon 191
    LenyGraner 190
    Kitty van Helmond 188
    Tini Nuiten 188
    Ine van Eekelen 187
    Lenie Maniën 183
    Piet Kleppe 181
    Jaantje Luijks 181
    Cor van Nijnatten 181
    Anneke Kleppe 175
    Sam de Wit 174
    Rinus Schrauwen 167

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vierde bowlingmiddag seizoen 2017 - 2018

Opgeven voor de koffietafel na afloop van de laatste bowlingmiddag kan nog tot 24 februari bij Johan Merckx, tel. 0164 - 682796.

De uitslagen van deze middag zijn:

A-categorie pnt B-categorie pnt
Ger van Loon 212 Rnus Schrauwen 219
Jac Koolen 200 Ton van Loon 199
Anneke Klaasen 197 Kitty van Helmond 197
Esmeralda Dagelickx 196 Piet Otto 196
Frans Adams 192 Marja Adams 195
Addy Schrauwen 170 Sam de Wit 194
    Tini Nuiten 192
    Pieter Riedijk 192
    Marie Josee van Eijk 183
    Willeke van de Broek 182
    Ria Hogers 174
    Lenie Maniën 174
    Dinneman Hogers 173
    Jaantje Luijks 172
    Marina de Wit 171
    Frans van Haparen 170
    Lenie van de Vloet 169

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derde bowlingmiddag seizoen 2017-2018

De winnars van januari met links op de foto Addy en Rinus en rechts Lenie met AddyHet is fijn om te zien dat dit seizoen de deelname aan de bowlingcompetitie constant hoog is. Dat betekend meer concurrenten en dus meer strijd voor een mooie klassering.
Ook waren er deze middag nog een aantal mensen die alleen even langs kwamen om iedereen een goed, mooi, bijzonder of gezond nieuwjaar te wensen.
In da A-categorie ging de eerste plaats naar Addy Schrauwen met 195 punten voor Eric Loos met 193 punten en een derde plaats voor Ger van Loon met 192 punten.
Bij de B-categorie was de eerste plaats voor Lenie Maniën met 208 punten voor Ria Hogers met 206 punten en een derde plaats voor Jaantje Luijks.
De volgende bowling is zaterdag 3 februari.

Op bijgaande foto links Addy en Rinus en rechts krijgt lenie de felicitaties van Marie-Josee met daarnaast nog een keer Addy. Voor hen op tafel de mooie fruitmanden die ze gewonnen hebben.
Johan van Nassau

Uitslagen:

A-categorie pnt B-categorie pnt
Addy Schrauwen 195 Lenie Manien 208
Eric Loos 193 Ria Hogers 206
Ger van Loon 192 Jaantje Luijks 203
Frans Adams 186 Harry van Nijnatten 202
Esmeralda Dagelinckx 184 Maria de Wit 196
Jac Koolen 161 Tini Nuiten 193
    Kitty van Helmond 188
    Rinus Schrauwen 187
    Marie-Josee van Eijk 182
    Anneke Kleppe 182
    Pieter Riedijk 182
    Piet Otto 181
    Sam de Wit 180
    Herman Brocatus 179
    Frans van Haperen 178
    Ton van Loon 178
    Marja Adams 177
    Joep Floren 177
    Piet Kleppe 175
    John Hogers 170
    Lenie van de Vloet 170
    Ine van Eekelen 166
    Cor van Nijnatten 158


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweede bowlingmiddag seizoen 17-18

Het was weer heerlijk druk deze middag in bowlingcentrum De Thoolse Brug in Tholen.
Zoals altijd werd er weer fanatiek gestreden voor een goed resultaat.
Bij de A-categorie was er maar één punt verschil tussen de eerste en tweede plaats in het voordeel van Wim Brocatus met 198 punten. Jac Koolen werd tweede met 197 punten en was de derde plaats voor Eric Loos met 189 punten.
Bij de B-categorie was het eveneens spannend met een eerste plaats voor Cor van Nijnatten met 209 punten voor Piet Otto met 208 punten. De derde plaats was hier voor Marie Josee van Eijk met 205 punten.
Voordat de prijzen werden uitgereikt gaf Frans nog een korte toelichting over geschiedenis van de Vigeta-bridgedrive die dit jaar weer het mooie bedrag van ruim 1350 euro heeft opgebracht. Ook had hij de Schoppentrofee bij zich zodat iedereen kon zien wat voor mooie wisseltrofee daarvoor beschikbaar is.
Johan van Nassau

Uitslag zaterdag 2 december                          

A-categorie
1 Wim Brocatus,               198 pt    

2 Jac Koolen                     197 pt
3 Eric Loos                       189 pt
4
Frans Adams                 186 pt 
5 Anneke Klaasen            181 pt 
6 Addy Schrauwen           171 pt 
7 Esmeralda Dagelinckx   163 pt
8 Ger van Loon                 157 pt    

 

B-categorie
1 Cor van Nijnatten           209 pt
2 Piet Otto                         208 pt
3 Marie Josee vanEijk         205 pt
4 Marja Adams                  202 pt
5 Herman Brocatus            201 pt
6 Lenie Maniën                  200 pt
   Leny van der Vloet          200 pt
8 Ine van Eekelen               199 pt
9 Piet Kleppe                     198 pt
10 Jaantje Luijks               196 pt
11 Kitty van Helmond       193 pt
12 Rinus Schrauwen          192 pt
13 Lenie Graner                191 pt
      Sam de Wit                 191 pt
15 Pieter Riedijk               188 pt
16 Willeke van de Broek    187 pt
17 Ria Hogers                   185 pt
     Ton van Loon               185 pt
19 Joep Floren                  180 pt
20 Frans van Haperen       178 pt
     Marina de Wit              178 pt
22 Anneke Kleppe             177 pt
23 Harry van Nijnatten      168 pt
24 Tini Nuiten                  158 pt

  

1e Bowlingmiddag seizoen 2017/2018

Het was goed om te zien hoeveel mensen er deze zaterdag naar bowlingcentrum de Thoolse Brug waren gekomen om te beginnen aan een nieuw seizoen van onze bowlingcompetitie. Na een matig vorig seizoen moest er nu een baan extra worden besteld omdat er anders erg veel mensen per baan waren.
Zoals altijd werd er fel gestreden voor een goed resultaat. Dat leverde Ger van Loon een eerste prijs op bij de A-categorie met 224 punten gevolgd door Addy Schrauwen, 213 punten en Jac Koolen met 204 punten.
Bij de B-categorie was de eerste prijs voor Tini Nuiten met 221 punten, tweede werd Pieter Riedijk met 198 punten. Voor de derde plaats stonden twee deelnemers gelijk, Ton van Loon en Lenie van der Vloet met 196 punten. Na loting mocht Lenie de derde prijs in ontvangst nemen.
De volgende bowlingmiddag is zaterdag 2 december.
Johan van Nassau

40-jarig jubileum Vigeta

Op bovenstaande foto een collage van de feestmiddag

Vrijwel alle genodigden voor dit jubileum waren klokslag 13.00 uur aanwezig bij Non Plus Ultra. Aan lange gedekte tafels kon iedereen plaatsnemen en we werden verrast door een welkomstdrankje aangeboden door Kees en Saskia. Onze voorzitter Eric de Waal heette iedereen van harte welkom en met name onze muzikale entertainer van deze middag, de uit Essen afkomstige Dhr. De Lus.
Onder het genot van een drankje kon iedereen gezellig bijpraten, tot om half drie de tomaten- en groentesoep werden geserveerd.
Na dit voorgerecht nam eerst Piet Brocatus het woord om het bestuur te bedanken voor de fijne samenwerking die 40 jaren dat hij penningmeester was. Geert kreeg een mooi fotoboek aangeboden van de “Silver medal tocht” die 2 weken geleden verreden was in de omgeving van Bergen op Zoom en waaraan Geert had deelgenomen. Helaas moest Geert om privé redenen ons al vroeg verlaten. Hierna nam Eric het woord en hij deed verslag van het afgelopen tandemseizoen. Alle tochten werden goedbezocht, geen valpartijen of andere ernstige gebeurtenissen, alleen af en toe een lekke band. Weliswaar hebben we dit seizoen vaak regen gehad op de zaterdag, maar goed ingepakt in regenkleding ging de tocht meestal gewoon door. Aan het begin van het seizoen zijn er een aantal nieuwe leden van de doelgroep bij gekomen en ook nieuwe voorrijders, dit was hard nodig omdat i.v.m. hun leeftijd een aantal waren afgehaakt. Het bestuur moest op zoek naar een nieuwe stalling voor de karren omdat de boerderij van Ad Bovee verkocht is. Helaas kon Ad zelf niet aanwezig zijn maar via e-mail kregen we een leuk berichtje van haar dat werd voorgelezen. Tot het hoofdgerecht konden we luisteren naar de muzikant die ons goed vermaakte en Ger van Loon zong het lied “Het leven is goed in het Brabantse land”.
Daarna was het smullen van het bekende hoofdgerecht: varkensfricadeau met champignons, gehaktballetjes met warme krieken, kroketten, broodbeleg en dit alles vergezeld met lekkere broodjes. Ook de thee en koffie ontbraken niet.
Piet (links) en Jose met de bloemen die zei gekregen hebben van de doelgroepNadat iedereen klaar was met eten en de tafels waren afgeruimd begon Eric met zijn bedankwoord aan José van de Maegdenbergh  en Piet Brocatus die beiden sinds de oprichting (dus al 40 jaar) lid zijn van Vigeta en nu te kennen hebben gegeven ermee te stoppen. In het kort gaf hij de werkzaamheden aan die zij beiden deze jaren hadden verricht en benadrukte de vrolijke momenten waar zij beiden voor gezorgd hebben. Het dankwoordje werd vergezeld door een enveloppe en een mooie bos bloemen. Voorts verhaalde Eric aan de hand van data en jaartallen de geschiedenis van Vigeta vanaf de oprichting tot nu. Zonder hulp van de bestuursleden kun je deze club niet runnen aldus Eric en ook zij werden bedankt met een mooie bloemen.
Doordat er twee bestuursleden vertrekken zijn er vacatures ontstaan en die brengen wijzigingen binnen het bestuur. Besloten is om met zes bestuursleden verder te gaan en het voorzitterschap wordt door Johan van Nassau overgenomen van Eric de Waal. Eric overhandigde zijn voorzittershamer aan Johan. Eric neemt de taak van penningmeester op zich. Als fonkelnieuwe penningmeester kondigde Eric een paar verhogingen aan die het komende jaar van toepassing zijn. Zoals iedereen weet alles wordt duurder, ook het onderhoud van de tandems, met name de tandems met trapondersteuning vormen een zware kostenpost op de begroting. De bijdrage voor het gebruik van een gewone tandem wordt € 2.-- en voor de tandem met trapondersteuning € 4.--. Dit jaar is de eerste week van juni de midweek gepland en wel bij Preston Palace, de kosten hiervoor zijn € 250.--. Door Piet wordt ook de  ex-voorzitter bedankt met een mooie bos bloemen. Tja, deze middag waren de bedankjes niet van de lucht, Ina Moerman van de Zeeuwse club “Ons Zeeland” bedankte het bestuur voor de fijne samenwerking die zij hebben genoten binnen de beide clubs en alle bestuursleden kregen een mooie kaars in de vorm van de Zeeuwse knop. Toen nam Jac Koolen het woord, hij bedankte alle voorrijders want zonder hen kunnen wij niet iedere zaterdag genieten van een mooie tocht, aldus Jac. Het werd tijd voor het dessert, zoals we gewend zijn, vanille ijs en rijstepap met warme krieken.
Na dit overheerlijke dessert ging het woord naar Piet Brocatus. Hij bedankte voor de fijne tijd die hij gehad heeft binnen Vigeta, maar na 40 jaar wordt het tijd om de knoop door te hakken en definitief te stoppen met alle activiteiten. Zijn wens was dat Vigeta nog een lange tijd op deze manier kan doorgaan. Voor alle aanwezigen had hij nog een foto gemaakt met de tekst “Vigeta Oudoe”.
Ook Truus Gelten en Eric Loos bleven niet achter en kwamen met een bedankje voor het bestuur, waarbij ze een tegoedbon kregen voor een gezamenlijk etentje bij Non Plus Ultra, dit natuurlijk namens alle mensen van de doelgroep. En voor de vertrekkende bestuursleden een mooie pot chrysanten. Tot slot nog een dankwoordje van Ine van Eekelen en Wilma Otto aan José, vergezeld met een bos bloemen. Ter afsluiting bedankte onze kersverse nieuwe voorzitter iedereen voor zijn komst.
Tevreden over deze mooie middag ging iedereen huiswaarts, alle aanwezigen bedankt!!!
Marie-Josee

Op bijgaande foto Piet, links, en Jomet de chrysanten die ze van de doelgroep gekregen hebben.
 

Brabantse Wal Fietstocht van 7 oktober 2017

Afscheid van Pietje bij zijn huis met de deelnemers aan zijn laatste tandemtocht

Op bovenstaande foto: Samen met Piet achter het spandoek 'Vigeta oudoe' dat bij het huis van Piet hing.

In de Wittenhorst in Halsteren was het zaterdagmorgen een drukte van belang. Dit ondanks de slechte weersvoorspelling: “veel regen en storm”. De laatste tocht van het seizoen 2017 en het aangekondigde afscheid van Vigeta van ons bestuurslid Piet Brocatus die deze tocht ook had uitgezet was aanleiding voor de grote belangstelling. We tellen 43 personen, inclusief 4 van Ons Zeeland.

Bij de opening wordt de mededeling van Piet dat hij en Angeline de lunch voor hun rekening nemen met applaus ontvangen. Er rijden weer twee tandems zonder ondersteuning mee. Piet vraagt om medewerking als van één van de voorrijders wilt wisselen.
Aangezien er al wat motregen valt, gaan er al diverse regenpakken aan en vertrekken we met 17 tandems en 7 fietsen.
Het ziet er niet geweldig uit en Piet besluit de ochtend- en middagrit te wisselen zodat er eventueel ook nog kan worden ingekort.  Bij vertrek vallen er alleen wat druppels.
Met Piet op kop rijden we naar de Hoge Braak waar een spandoek “VIGETA OUDOE” is opgehangen. We moeten afstappen en met z’n allen achter het spandoek gaan staan. Onze hoffotograaf is nu het middelpunt.
Vervolgens gaan we richting Burg. Elkhuizenlaan waar ineens van de route wordt afgeweken en draaien we de Mozartstraat in. “Bij nummer 15 stoppen” roept Piet en als iedereen er is gaat Piet terug in de geschiedenis. In dit pand werd veertig jaar geleden aan de keukentafel VIGETA opgericht.
Na 11 kilometer als  de Slotweg, “de Klad” en de Koevering zijn gepasseerd gaan op Notendaal , waar de wieg van de Brocatussen stond, de vouwen uit de broek bij de boerderij van Jac. Veraart. Tot dit punt hebben we overwegend wind mee gehad, dus we mogen niet klagen
Bij het vervolg hebben we flink wat tegenwind en veel sluipverkeer omdat de Thoolse Brug door werkzaamheden is gesloten en velen door de polders de kortste weg zoeken.
De Kijkuit, Hemelweg, Vagevuur en Blindenstraat waar we langskomen zijn aanleiding voor hilarische opmerkingen.
Na 22 kilometer zijn we weer terug bij de Wittenhorst en staan de belegde broodjes al te wachten, welke worden aangevuld met een broodje kroket en koffie en thee, verzorgd door een vlotte bediening.
Piet Kleppe en het vakantie groepje waar ze elk jaar een keer mee op pad zijn met een grote opblaasbare HemawordtPiet Kleppe neemt het woord een leest voor de scheidende Piet een gedicht voor wat Truus heeft gemaakt (zie hieronder) namens de doelgroep en Truus komt met Eric en Jac binnen met een mega(ballon)worst van de Hema (zie foto hiernaast) met gesloten enveloppe om aan Piet cadeau te doen. Die worst had voor Piet een speciale betekenis, vanwege zijn uitspraken bij de laatste midweek met het groepje waarmee hij in augustus nog gefietst had.
Namens Ons Zeeland krijgt Piet van Ina een speciale Zeeuwse Knop en Angeline een boeket van Kees.
Willeke heeft ook nog een gedichtje wat door Ine wordt voorgelezen en namens de voorrijders krijgt Piet een enveloppe.
Na nog wat individuele wordt spontaan “Pietje bedankt, Pietje bedankt, Pietje Pietje Pietje bedankt” ingezet.
Aangezien de blinden er geen idee van hebben willen zij wel eens aan de aan Piet geschonken worst voelen, wat het nodige gelach en opmerkingen uitlokt.
De lunchtijd is natuurlijk aardig uitgelopen en het weer nodigt niet echt uit, maar toch wordt er weer opgestapt. Langs Vogelenzang gaat het ingekort naar de Melanen , Fort de Rovere, Oude Molen en bij de Handwijzer wordt besloten via Lepelstraat en de Burg. Elkhuizenlaan naar de Wittenhorst terug te gaan. In totaal is toch nog 33 kilometer afgelegd.
De tandems worden weer op de aanhangers gezet en er volgt nog een gezellig samenzijn.
Piet Brocatus, hulde voor jou voor wat jij voor Vigeta hebt betekend.
Corrie en Pieter Riedijk

Gedicht van Truus

Zie hem daar nu staan onze Piet
een beetje aandacht en dat  wil jij nu juist niet.
Maar als je afscheid neemt van Vigeta dus van ons
dan is zoiets heel gewoon en krijg je  soms
de rekening op een presenteerblaadje da's niet mis
dus nu dan ook maar gewoon....boter bij de vis!!!
Een klein inkijkje in het dagboek van ons achten -8-
Sinterklaas is er niks bij, dus maar niet langer wachten.
Vele malen, we zijn de tel al lang kwijt
was het idee, vakantie die je met een tandem rijdt.
De doelgroep was het gelukkige stel
en je trok bij Piet Kleppe aan de bel.
Nog zo'n grapjas die er wel voor te porren is
nou die reisjes waren echt niet mis.
Hotelletjes hier hotelletjes daar
en wat wij zagen was echt waar.
Onze Piet had altijd trek in zout of zoet zo op z'n tijd
liefst geholpen en bediend door een mooie meid.
Maar soms is wat van ver moet komen ook heel lekker
en in Zoetermeer kon het niet gekker.
Over callorien en vetpercentage praten we niet
en dat deed Angeline wel veel verdriet.
Maar als je nou zó graag eens uit de band wil springen
dan hoef je Piet Kleppe echt niet te dwingen.
Met grote rode letters stond het daar
worst van de HEMA echt, kant en klaar!!!!
Alleen de geur al daar zou je een moord voor doen
en Piet Kleppe niet te lui die pakte meteen de poen........
Op straat en zo maar uit het vuistje in een servet
met mosterd en je handen en kin dropen van het vet.
Maar een jongensdroom zo onschuldig en klein
was voor jou dan eindelijk bevredigend en heel fijn.
 
En zo lieve Piet is dit een kleine gebeurtenis
die een vervolg krijgt en dat is niet mis.
De hoogste directeur van de Koninklijke Hema B.V.
was door dit verhaal geroerd en leefde erg met jou mee.
In het diepste geheim en op speciaal verzoek
heeft hij net als Sinterklaas iets gevonden in zijn boek.
Een worst van de  Hema 't is alom bekend
dat is kost voor de winter en voor iedere dappere vent.
Het is medicijn en het geeft weerstand in de kou
iedere week een worstje ....wat geeft dat nou?
Wij mensen van de club van acht, ja allemaal
geven jou een lange tijd een heerlijk maal.
Hiermee willen we je danken en zo meer
dat is beter dan.....je weet wel die ene veer.
Je gaat niet uit ons leven of met pensioen
laat je nog vaak zien dat zou ons deugd doen.
Dank voor alles en het moet gezegd
je bent een stik goei manneke..... dát is oprecht.
 

De tocht op 30 september in Tholen van Adje Groothuijzen

Toen ik vertrok vanuit Halsteren richting Tholen zag het weer er nog goed uit, tenminste het was droog. Bij de Kogge konden we lekker koffie of thee drinken met een heerlijke Zeeuwse bolus aangeboden door Adje.
Omdat er meer deelnemers waren die graag op een elektrische tandem reden en er deze ochtend maar 6 beschikbaar waren, werd iedereen verzocht om zo mogelijk een halve tocht op een e-tandem te rijden en voorts op een tandem zonder ondersteuning.
Nadat alle zadels op goede hoogte gezet waren kon de tocht beginnen, weliswaar in een druilende regen, maar gelukkig weinig wind. Iedereen had zich maar gauw in het regenpak gehesen.
Door de polders reden we over rustige wegen naar St.Annaland waar we een vudb-stop hadden bij de haven. Lang kon dat niet duren, want het begon steeds harder te regenen, zodat iedereen liever op de tandem stapte om zo gauw mogelijk bij het lunch adres te komen. Op het nieuwe fietspad langs het water reden we naar Stavenisse, jammer van het weer maar het was een mooie rit, erg rustig, maar ja, wie gaat er nou fietsen in dit weer.
De lunchpauze was in ” ’t Pakhuys” aan de haven van Stavenisse, waar we maar iets langer bleven zitten want de regen hield niet op. Toch maar weer op de tandems gestapt richting St.Maartensdijk en vervolgens langs de Oosterschelde helemaal het fietspad gevolgd tot de Oesterdam. En zowaar na een kwartiertje fietsen werd het droog. Al fietsend midden door het stadje Tholen kwamen we met een klein zonnetje aan bij De Kogge.  Na een lekkere consumptie ging iedereen weer huiswaarts. We hadden een mooie tocht gefietst van rond de 50 km. met 11 tandems en 7 fietsen.
Huib en Adje bedankt!!! 
Marie-Josee.

De tandemtocht van  'Wouw doet'

Een superpeloton tijdens de tocht van Wouw Doet Op bovenstaande foto een groot peloton tandems tijdens de tocht van Wouw Doet

Het was op 23 Mei een heel peloton met tandems en een paar fietsers wat zich meldde voor de tocht samen met onze Zeeuwse vrienden die, door Stichting Wouw Doet, ook uitgenodigd waren.
We werden ontvangen met koffie en appelgebak dus de dag begon al goed!
Jaantje Luijks, van Jan Jaspers, was er ook omdat het ook de Jan Jaspers tocht werd genoemd door de Wouwenaren.
SPandoek van Wouw DoetWe vertrokken met maar liefst 24 tandems en 8 fietsers, dat is nog nooit voorgekomen in ons bijna 40 jarig bestaan. Het was een prachtige dag weer met weinig wind. Het waren voornamelijk rustige wegen maar die hadden Jac van Meer en ik wel een beetje uitgezocht want met zo'n grote groep en minimale begeleiding moet je niet teveel obstakels hebben maar het ging gelukkig allemaal goed. Nadat we in de ruime omgeving van Wouwse Plantage, met soms prachtige huisjes, gefietst hadden kwamen we weer terug bij Donkenhof waar een royale lunch met soep, kroket en vele broodjes op ons stond te wachten. Die lieten we ons goed smaken na 26 km fietsen.
Na de middag deden we nog een klein rondje van 22 km richting Moerstraten en Welberg, wederom rustige wegen en we zijn in geen enkel dorpje geweest.
Door de rust in de polders kon er ook volop gekletst worden en dat gebeurde dan ook.
Alleen jammer dat een aantal mensen niet begreep dat de wegkapitein het tempo aangeeft, er rijden ook mensen mee op een tandem zonder ondersteuning en voor een enkeling was het daardoor wel eens stevig trappen.
Maar al met al was het een zeer geslaagde tocht met veel verwennerij en ik heb begrepen dat we volgend jaar weer welkom zijn.
Geert

Tocht van Harry van Nijnatten

Het was al vroeg gezellig druk in de kantine van de jeu de boules club TOB in Oudenbosch. Er waren gelukkig maar weinig mensen die zich hadden laten afschrikken door de slechte weersverwachting. En gelijk hadden ze want er is de hele dag geen druppel nat gevallen.
Na de koffie en lekkere koek, aangeboden door Harry, Cor en een anonieme sponsor, vertrokken we met elf tandems en vier losse fietsen.
We reden via mooie binnenwegen richting Bosbad Hoeven, tegenwoordig Waterspeelplaats Splesj. Vervolgens ging het via het bos en het nieuwe fietspad langs vliegveld Breda Internationaal Airport, voor de meeste West-Brabanders nog gewoon Vliegveld Seppe. Klein stukje langs de snelweg om weer snel de rustige fietspaden en wegen op te zoeken om uiteindelijk in Standdaarbuiten uit te komen bij café Kerkzicht voor de lunchpauze.
Na de pauze reden we eerst een stukje richting Zevenbergen maar niet dichterbij dan de Lamgatse brug. Hier sloegen we af richting de Hoevense Beemden met een vudb-stop bij een mooie visstek. Jammer dat het mooie landschap hier ontsiert wordt door al die windmolens. Vervolgens via het buitengebied van Oudenbosch terug naar het startadres.
Na een tocht van ongeveer 41 kilometer werd, onder het genot van een drankje, nog even nagepraat over de mooie tocht.
Harry, Tini en Wim bedankt.
Johan van Nassau

Op bijgaande foto: Tini heeft een mooi rustig plekje gevonden oor de vudb-stop tijdens het ochtenddeel van de rit.

De tocht van Truus vanuit Halsteren

Voor de tocht van Truus op 9 september werden we door Leny van der Vloed, ter gelegenheid van haar 90e verjaardag, getrakteerd op koffie.
Ja, jullie lezen het goed; 90 jaar. En zij fietst rustig met ons mee, door weer en wind. En ik weet niet of jullie het gezien hebben, zij is de eerste die opstaat als het fluitje gaat! Ik wil dit verslag dan ook beginnen met een dikke proficiat voor Leny.
Ik stel voor dat we haar voortaan ‘Leny van der (Over)Vloed’ gaan noemen. Verdienen doet ze het.
Enkele deelnemersande tocht van Truus rijden in de stromende regenMaar terug naar de tocht van Truus, de mannen van Truus waren er nu ook weer. Alle twee! Ze hadden bij binnenkomst hun regenjas aan, dat betekende niet veel goeds. En inderdaad de weer- en andere goden waren ons deze dag niet goed gezind. Maar ondanks de slechte weersverwachtingen gingen we toch gewoon van start, omdat niemand het in zijn hoofd haalde om ook maar over afgelasten te praten! En Vigeta-mensen zijn toch geen watjes. Ingepakt in de regenkleding verlieten we Cafeeke de Beek in Halsteren. Op weg richting Vrederust. In de stromende regen genoten wij van de prachtige kleuren van de natuur die reflecteerde in het wegdek, Degene die afgehaakt heeft wegens het slechte weer, zal spijt hebben dat hij dit niet heeft meegemaakt. We passeerden De Heide en hier maakten de mannen van Truus dankbaar gebruik van het nieuwe fietspad dat onlangs in gebruik is genomen, het fietspad langs De Zoom. Het fietspad van de turf. En ik moet zeggen, ondanks de regen, het fietste prima.
Bij onze vouwen uit de broekstop in de buurt van De Wouwse Tol, werd het warempel droog! Was ons gebed toch nog verhoord? En het bleef droog. We kwamen betrekkelijk droog aan bij Trapke Op waar de mannen de rust hadden gepland.
Voor mij was het hier echter tijd om naar huis te gaan. Ik moest die dag nog naar een ander feest. Ik vertrok met zon op de rug. Maar toen ik bijna thuis was kreeg ik me toch een bui regen op mijn schale. Ik heb twee dagen nodig gehad om te drogen.
Maar ja niet alle feestjes verlopen zoals je ze gepland hebt.
Ik ben benieuwd of de deelnemers ook nog nat zijn geworden, maar dat horen jullie van Joke die verslag doet van het tweede gedeelte van de tocht.
Nou Piet. Ook wij kregen de volle laag.
Na de lunch bij Trapke Op stelden we ons onder een uitbundig schijnend zonnetje op voor de start van de middagroute. Sommigen waren zo optimistisch dat ze hun jas al uit lieten. Het zag er heerlijk uit. Maar toen we de bomenrand voorbij waren schrokken we ons een hoedje. Die lucht!!!!! Om bang van te worden. Snel werd er gestopt om alvast onze regenpakken aan te trekken. Net op tijd, want even later kregen we een enorme hoosbui over ons heen. Meestal verfoeien we onze regenpakken, maar wat waren we er nu blij mee. We konden nergens schuilen. Maar we hielden de stemming erin hoor. Erger kon het niet meer worden, dus al zingend trapten we gestaag door.
We reden richting Bergen op Zoom, langs Stay Okay en verder door de bossen, waar we nog even een vudb-stop maakten. Langs De Heide en om Vrederust heen fietsten we richting Halsteren. En toen werd het zowaar droog en werden we verwarmd door een lekker zonnetje.
Via de Molenweg, Jankenberg en de Dorpsstraat fietsten we terug naar Cafeeke de Beek. Daar wachtte ons nog een aangename verrassing. Van een gulle gever die verder anoniem wenste te blijven kregen we allemaal een gratis drankje aangeboden. En daarna kregen we nogmaals een gratis drankje, ditmaal aangeboden door Truus. De regen was daardoor snel vergeten. Alleen een spoor van natte voetstappen op de vloer van Cafeeke de Beek en twee paar doorweekte, met kranten volgepropte schoenen die hier thuis staan te drogen getuigen nog van de kletsnatte dag.
Mannen, bedankt weer voor het uitzetten van deze mooie route. Alles was weer prima geregeld.
En ook Lenie, Truus en onze anonieme gever, bedankt voor de koffie en drankjes.
Joke en Piet

Op bijgaande foto: enkele deelnemers aan de tocht vanTruus rijden, goed ingepakt, door de stromende regen.
 

De tocht georganiseerd door de familie De Kok

Na de koffie met een koek die aangeboden werd door de familie De Kok, vertrokken we in het mooie Zeeuws landschap.
We vertrokken met 9 tandems en 7 fietsen vanaf clubhuis “Het Koggedek” in Tholen.
Heen Deze tocht ter nagedachtenis aan Jo de Kok was uitgezet door zijn dochters Leanne en vertrokken we door de polders rond Tholen naar Scherpenisse.
We hadden onze lunch bij Brasserie de  “Zeester” in Scherpenisse.
De terugreis fietsten we heerlijk langs het water, waar zelfs een zwemwedstrijd ging beginnen.
Op de fiets was het lekker maar in het koude water moet het toch wat anders zijn.
Daarna vervolgden we onze tocht naar het startadres.
Hier hebben we nog heerlijk van een consumptie genoten.
Het was een mooie en rustige tocht met mooi weer en weinig wind.
De voorspellingen waren ’s Morgens anders, maar het is allemaal goed gekomen.
Ook was het een tocht zonder pech onderweg.
De familie De Kok heeft toegezegd ook volgend jaar weer een tocht te organiseren om het contact met Vigeta niet verloren te laten gaan.
Leanne en Linda bedankt!
Eric
 

Verslag van de tocht in België van Marja en Frans

We begonnen de toch al een half uur te laat omdat we op Rinus zaten te wachten die Adje en Dené zou meebrengen. Maar er was een misverstand over de bushalte waar ze zouden staan en hebben ze elkaar niet getroffen.
Ook communicatie met Adje en Dené lukte niet omdat wij niet over de juiste telefoonnummers beschikten. Daarom bij wijziging van telefoonnummers of andere wijzigingen dit doorgeven aan het secretariaat.
We vertrokken vanaf de 7-ster bij de paters in Hoogstraten.
We werden voor de tocht door Marja en Frans getrakteerd op koffie met een lekkere appelflap.
We vertrokken met 8 tandems en 8 losse fietsen, een grote groep. Maar de tocht ging over rustige weggetjes, dus dat ging prima.
Voor de stop kreeg Truus een lekke band. Ook de buitenband was kapot. Dus ga daar maar eens aan beginnen. Maar ook dat is gelukt.
Het is goed dat Linda erbij was, want die stond haar “mannetje” wel. Ik zag  veel mannen kijken hoe zij het probleem met de band oploste. Ook de weg afzetten deed ze voortreffelijk. Hiervoor dank.
De pauze hadden we in de ontmoetingsruimte van Romberama, een kwekerij van Amarillissen.
Onderweg hebben we de band van Truus nog een keer opgepompt en we hebben het tot thuis gehaald.
We hebben nog een stop gehad bij een kippenfarm en zijn daarna teruggereden naar ons startadres om daar een lekker belgisch biertje te nuttigen.
Marja en Frans bedankt.
Ook dank aan Margriet en Marcel die deze tocht mede mogelijk hebben gemaakt.
Eric

De tandemtocht van Ronald Leddy

Ondanks het minder mooie weer waren er 10 tandems aanwezig, Gretha was ook met haar kinderen aanwezig en verraste ons met een kopje koffie bij de start. Tevens gaf ze nog wat versnaperingen mee voor onderweg.
Cees Matthijsen had zoals we van hem gewend zijn een mooie tocht uitgezet.
Het was een beetje druilerig weer en later moesten we ook de regenpakken nog aantrekken.Na Heimolen gingen we richting Wouwse Tol en daarna via het mooi opgeknapte fietspad richting Nispen onder begeleiding van een stevige regenbui!
Bij Tivoli was de middagpauze waar we goed werden ontvangen.
Na de pauze ben ik naar Ossendrecht gefietst om Mientje te bezoeken zodat jullie het zonder wegkapitein moesten doen. Maar de beide Johannen hebben een oogje inhet zeil gehouden en ik hoorde dta het allemaal goed gegaan was en hebben jullie nog een stukje door Belgie gereden. In Non Plus Ultra was Gretha wederom aanwezig om jullie te ontvangen na een tocht van 42 km
Geert
Op bijgaande foto: Ook na afloop van de tocht van Ronald was er nog even tijd voor een praatje en een drankje

Speciale tocht, 12 augustus 2017 

Het was een gezellige drukte deze regenachtige morgen in ”Het Strandhuys” aan de Boulevard in Bergen op Zoom. De deelnemers aan deze tocht lieten zich de koffie en thee met appeltaart goed smaken.
Nadat Geert het programma van de dag had verteld  gingen we op pad met 12 tandems en 4 losse fietsers. 
We begonnen met een rondje om het water van de plaat om vervolgens richting Halsteren te vertrekken waar Geert een vudb-stop had voorzien bij het monument voor de watersnoodramp in 1953. Volgens Geert niet de mooiste plek voor zo'n gedenkteken maar wel de beste omdat daar in 1953 de dijk is doorgebroken. 
Op een hoge paal staan, als een soort ooievaarsnest, 78 tinnen rozen verbeeldend de 78 inwoners van Halsteren die omkwamen tijdens de watersnoodramp.
De lunch was bij ontmoetingscentrum De Sprenge op het terrein van Vrederust. 
Na de lunch ging het via de Heide en het nieuwe fietspad achter de Kragge om en vervolgens langs de Zoom weer richting Bergen op Zoom waar we op het terras nog even konden bijkomen van deze mooie dag. 
Geert, bedankt voor de mooie tocht. 
Johan van Nassau

Op bijgaande foto het monument voor de slachtofers van de watersnoodramp in 1953.
 

Zaterdag, 5 augustus 2017, tocht van Tini Nuijten

Even schuilenvoorde regen.De dag begon droog, zelfs met een klein zonnetje en dat was boven verwachting.
Dus vol goede moed vertrokken we naar De Fendertse Hoeve in Fijnaart, waar we weer buitengewoon hartelijk werden ontvangen door Tini met zijn vrouw en dochter en diens vriend die ons allen voorzagen van koffie (ons aangeboden door de oude eigenaar) en een heerlijke, nog warme appelflap (ons aangeboden door de zus van Geert, Corry en haar man Leen).
Om half 11 was het dan toch tijd om met de Dijkentocht, zoals Tini de tocht genoemd heeft, te beginnen. En het was nog droog en gelukkig, niet zoveel wind als de donderdag en vrijdag hiervoor.
We gingen met 10 tandems en 7 fietsen via Stampersgat en Zevenbergen richting Klundert.
Maar helaas hielden we ’t niet droog. Het werd zelfs zo nat, dat we onze regenkleding hebben aangetrokken en geschuild hebben tot de hevige bui over was. Daarna zijn we “zonder vouwen uit de broek” te houden doorgefietst naar de Niervaert in Klundert.
Deze  sporthal/zwembad was speciaal langer opengebleven zodat wij onze boterham konden opeten.
We hadden er 20 kilometer op zitten.
Aangezien buienradar erg veel regenkans opgaf is er besloten om de tocht van de geplande 41 kilometer in te korten en de kortste weg terug naar Fijnaart te nemen. Dat zou 8 kilometer zijn.
Tijdens de terugweg klaarde het eigenlijk nog zo goed op, dat we er toch nog een lusje bij gedaan hebben.
Toen we weer bij de Fendertse Hoeve aankwamen zaten we op zo’n 32 kilometer en konden we op het zonovergoten terras nog een lekker drankje doen. Al met al een mooie en gezellige 4 jaargetijden tocht.
Tini bedankt voor het uitzetten van deze mooie tocht
Ineke

Tocht van Ger van Loon, 29 juli 2017

Aan de lunch op het terras van De BostellaOndanks dat de weermannen en -vrouwen niet veel goeds voorspelden voor deze dag waren er maar weinig mensen thuis gebleven. Het waaide flink maar veel nattigheid viel er niet.
Na ontvangst met koffie in sporthal De Omganck in Wouw, gingen we met 12 tandems en twee losse fietsers op pad. Met een omweg via de Westelaar reden we naar Wouwse Plantage om vervolgens over het fietspad langs De Zoom richting België te fietsen. Niet direct België binnen gereden maar langs rustige wegen nog even een mooi ommetje gemaakt om uiteindelijk op Essen Hoek bij het in de regio bekende café Bostella uit te komen. De weergoden waren ons nog steeds goed gezind en konden we buiten op het terras onze boterhammen opeten.
Na de lunch reden we richting Huijbergen waar we dan toch nog onze regenjassen nodig hadden. Gelukkig niet veel regen en bij de vudb-stop op de Molenzichtweg deden sommige mensen hun regenjas alweer uit.
Vervolgens over het mooie nieuwe fietspad langs de Zoom gereden om via het pannenkoekhuis van Heerle weer naar Wouw te rijden.
Ger, Joep en Herman bedankt voor de mooie tocht.
Johan van Nassau
Op bijgaande foto: lunchen op het terras bij cafe Bostalla
 

22 juli 2017, Uitwisselingstocht met Stichting Ons Zeeland

Het is een hele sliert zo'n peloton tandems tijdens de uitwisselingstocht

Het is een hele sliert zo'n peloton tandems tijdens de uitwisselingstocht van Vigeta en Stichting Ons Zeeland.

Omdat wij bij Non Plus Ultra niet terecht konden, werd de uitwisselingstocht dit jaar verreden vanuit De Blauwe Pauw (Volksabdij) te Ossendrecht. Jammer voor de mensen die zich verheugd hadden op de lekkere rijstepap met krieken bij Kees.
17 mensen van Ons Zeeland en 32 mensen van Vigeta namen deel aan de tocht, die was uitgezet door Piet Brocatus. Na een paar kopjes koffie genuttigd te hebben vertrokken wij met droog weer en een beetje zon voor de prachtige tocht. Ja, Piet had goed zijn best gedaan om voor de tocht toch weer naar stukjes Nederland te zoeken, die de mensen nog niet kennen of waar ze praktisch nooit langskomen.
We reden via Huijbergen richting Belgie, en kwamen langs de quarantaine stallen en het Karrenmuseum bij De Kiekenhoeve. Bij de VUB-stop kregen we allemaal een banaan aangeboden. 
Voor de lunchpauze werd Huis ten Halve in Roosendaal aangedaan. Om daar te komen reden we door Nispen via het mooie Molenbeekpad naar Roosendaal. Volgens iedereen het hoogtepunt van de tocht. Wat een prachtig stukje!
Na de lunchpauze vervolgden wij de route richting Wouw waar wij een gratis douche kregen. Onze regenpakken zijn weer uitgetest!
Via de bosrijke omgeving van Wouwse Plantage en Huijbergen kwamen we om ca 15.45 terug bij ons startadres om te genieten van een door Ons Zeeland en Vigeta aangeboden aperitiefje. Daarna konden wij gebruik maken van het lunchbuffet met o.m. tomatensoep, alpenbrood en molenaarsbrood, broodjes,  kip saté,  rundvleeskroketten en  huzarensalade. Ik denk dat wij kunnen terugkijken op een geslaagde uitwisselingstocht.
Volgend jaar gaan wij weer naar Zeeland.
Piet bedankt voor het uitzetten van de tocht .
Johan Merkx
 

De tocht van Kitty van Helmond op 14 juli 2017.

Kitty, bij Joke achterop de tandem, weet waafotograaf staat en zwaait even. Daarachter rijd MarcIedereen was tijdig aanwezig en we werden door Kitty getrakteerd op koffie en lekkere koek. Met 11 tandems en 8 fietsers kon de tocht beginnen. het was bewolkt maar een aangename temperatuur. We reden naar de Bergse Plaat om een mooie rit te maken langs de Binnenschelde. Leuk was het om een klein ritje te maken over het voormalige Nedalco-terrein dat nu al praktisch volgebouwd was met nieuwe woningen. Vandaar uit weer terug naar de Plaat en oversteken richting Kraaijenberg, langs de Heimolen, Boslustweg en een lang fietspad naar de Huybergseweg om vervolgens terug te keren naar Rozenoord.
De lunch konden we weer nuttigen in het clubhuis van Spado. Applausje voor Willeke en Gerard die ons zo goed verzorgden in het clubhuis.

Na de lunch ging de tocht langs het ziekenhuis richting landgoed Lievensberg, langs het Appeltje. Linksom richting crematorium en vervolgens op het vernieuwde fietspad naar Wouwse Plantage. Maar bij de camping Zoomland sloegen we al af om door de bossen naar het gebied Zuidgeest te rijden. Een verrassend mooi fietspad langs het landgoed Mattenburg. Langs de villa Mattemburg weer terug naar het start adres.
Joke en Johan jullie hebben een mooie tocht verzorgd met vaak over rustige fietspaden, bedankt en Kitty bedankt voor alle lekkers ook onderweg. 
Marie-Josee.
Op bijgaande foto Kitty, bij Joke achterop de tandem, weet waar de fotograaf staat enzwaait even. Daarachter fietst Marc

 

Midweekvakantie van 3 juli tot en met 7 juli 2017.

Maandag 3 juli.  
Iedereen was op eigen gelegenheid naar Lunteren gereden en om 12.00 uur was iedereen aanwezig. Een groep bestaande uit 22 personen kleiner dan we gewend waren nam deel aan deze midweek. We werden verwelkomd door vriendelijk personeel van Parkhotel Hugo de Vries en om 12.30 uur zaten we met z’n allen aan de koffietafel. Na de koffietafel konden we beginnen aan een prachtige tocht in de omgeving van Ede door bossen en heidegebied van het ''Roekelsche bos''. Af en toe viel er een klein buitje, maar overwegend was het lekker fietsweer. Het was een tocht van 27 km. Weer terug in het hotel kregen we de sleutel van de kamer en kon iedereen zijn spullen uitpakken. Als avondmaal kregen we een 3-gangen menuutje voorgeschoteld dat uitstekend smaakte. Na de koffie, Eric Loos had gezorgd voor lekkere koeken, konden we tot 11 uur nog lekker buiten zitten.

Wie wil er nu niet graag fietsen in zo'n mooie omgeving

Op bovenstaande foto de deelnemers op de Veluwe. Wie wil er nu niet fietsen in zo'n mooie omgeving.

Dinsdag 4 juli.
Na het ontbijtje, het bereiden van het lunchpakket met fruit en een pakje drinken gingen we van start voor de tocht van deze dag. Al meteen buiten Lunteren reden we door velden en weilanden om koffie te gaan drinken in het dorp “De Glind”. Een jeugddorp dat al 100 jaar kinderen opvangt die buiten de boot dreigen te vallen. Een mooi initiatief van de dorpsbewoners. Verder ging de tocht en wat ons vooral opviel, was dat de boerderijen en huizen goed verzorgd eruit zagen met merendeel prachtige tuinen. We bleven buiten de drukke wegen. Voor de lunch was er gereserveerd in cafe Swartesteegh in Leusden. Inmiddels was de zon tevoorschijn gekomen en we reden van daaruit over een fietspad dat helemaal door een woonwijk slingerde en vervolgens kregen we een lang fietspad langs het water “De Grebbelinie” aan de overkant van het water lagen op regelmatige afstand verschillende bunkers. Uiteindelijk kwamen we aan in Scherpenzeel waar we op een terrasje een consumptie konden genieten en voor de liefhebbers stond er een visboer op het plein alwaar zij een harinkje konden happen. Via Renswoude reden we terug naar het hotel, voldaan na deze prachtige dag met mooie routes met een lengte van 54 km. Ook deze avond was het lekker buiten zitten tot het tijd werd op te gaan slapen.

 

Woensdag 5 juli.
Tini Nuiten was vandaag onze vrijwilliger om met Eric Loos te fietsen. Om klokslag 9.30 uur stapten we op de tandems vergezeld door een stalende zon. Na een flinke tocht door de velden en een korte vub-stop gingen we koffie drinken in Achterveld op een terras tegenover een prachtige kerk. Na de koffie en voor de liefhebbers een stukje gebak gingen we richting Hoevelaken. Ook in deze streek zagen we prachtige boerderijen en mooi verzorgde tuinen. Regelmatig kwamen we langs een kippenfarm waar honderden kippen lekker buiten scharrelden. Midden in het centrum bij “De Haen” konden we onze boterhammetjes op eten. Na de lunch ging de tocht verder richting Barneveld, waar we op een rustig terras konden genieten van een drankje. Zowel gisteren als vandaag trakteerde Ger van Loon ons onderweg op een chocolade versnapering. Vanuit Barneveld was het nog 7 km. naar Lunteren en daar aangekomen hadden we een tocht gereden van 57 km. Eerst douchen, eten en de avond kon beginnen wederom buiten want de temperatuur was nog steeds heel aangenaam. Gezellig kletsen en enkelen deden een spelletje yahtzee. Deze avond kregen van Jack Koole stukjes kaas, worst en chips voor bij de borrel.

Donderdag 6 juli.
De koeien op de veluwe hebben lak aan al die fietsers op hun hei. Gewoon het fietspad oversteken. Wacht maar voordat ik erover benVandaag waren Joke, Johan Merkx en Kitty onze gasten. Het zou een zonnige en warme dag worden en deze begon met een tochtje langs weiden en akkers naar een fietscafé Wessels in Kootwijkerbroek waar we koffie of thee konden drinken en tevens genieten van de verschillende spreuken die her en der aan de muur hingen. De rit ging verder richting Otterlo, net buiten deze plaats kregen Sam en Marina een lekke band, ze hadden schroefje op de weg niet kunnen ontwijken!!!. Na de reparatie van een klein kwartiertje konden we verder maar helaas vlak voor de “De Houtzagerij” waar we zouden lunchen was de band weer lek. Eerst maar lunchen en daarna opnieuw repareren. Verschillende mensen hadden deze ochtend nog gemeld dat alles zo goed was verlopen geen bandenpech of ander ongemak. Zo zie je maar niet te vroeg juichen!!! Daarna ging de tocht door de natuurgebieden “De Roekel, Planken Wambuis en De Ginkel”. Prachtige bossen en heidegebieden, zo kwamen langs een grote kudde zwarte, Spaanse, runderen die onverstoord het fietspad overstaken (zie bijgaande foto). Toen we uit de natuurgebieden kwamen wilden we uitrusten op een terras, maar helaas alles was gesloten. Dus maar verder richting Lunteren door een bosgebied met smalle fietspaden en helaas bij een rot bochtje slipten Gerard en Dennis van het pad, maar ze hadden geen vaart en vielen zacht in het zand, dus geen blessures. Het was de hele dag al drukkend warm en tijdens het eten begon het te regenen en naderhand nog onweer, iets dat de hele nacht aanhield. Na het eten bedankte Piet Brocatus  Johan van Nassau en Piet Kleppe voor hun inzet deze week. Ook Jack bedankte hen namens de doelgroep en vergezelde dit met voor beiden een cadeaubon. Ook Willeke werd bedankt met een cadeaubon voor het runnen van de bar samen met Johan.  Deze avond bleven we binnen maar ook nu werd het weer gezellig.

De volgende dag kon iedereen na het ontbijt huiswaarts keren. Tevreden, want iedereen had genoten van het weer, de tochten en de gezelligheid. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen om deze week te laten slagen, bedankt!!!
Marie-Josee

Deze midweekvakantie is mede mogelijk gemaakt door:
s
tichting Rotterdamse Blindenbelangen
de kath. Stichting voor blinden en slechtzienden te Grave
stichting blindenhulp te Den Haag
stichting Blindenbelangen te Grave

Blind voor 1 dag

Op 21 juni 2017, de langste dag van het jaar, organiseerde het Oogfonds: Blind voor 1 dag. Een landelijke actie waarbij je als ziende voor 2, 4 of 8 uur ‘blind’ of ‘slechtziend’ door het leven kon gaan. Dit om meer begrip te krijgen voor mensen met een visuele beperking én om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes. Agnes van Overveld, vriendin van Ria Hogers, deed mee. Lees hier haar ervaringsverhaal:
Om vier uur die middag zette ik bij Ria mijn blind-bril op. Confronterend. Ik zag alleen maar zwart, werd licht duizelig, traag en bedachtzaam. Mijn programma had ik zelf mogen samenstellen: ik ging bij Ria de ramen zemen, friet bakken in de airfryer en… bij Johan van Nassau achterop de tandem. Ja. Achterop, in plaats van voorop!
Ramen zemen lukte. Niet streeploos. Het was 32 graden en de ramen waren al droog voordat ik er met een raamwisser overheen kon. Na het ramen zemen zette ik thee. Ria en ik moesten lachen: het bleek muntthee terwijl ik dacht dat ik bosvruchtenthee had gezet. De airfryer ging aan en Ria’s sprekende wekker werd mijn hulpmiddel. Toen ik hem zocht met mijn rechterhand sloeg ik twee bidons van de vensterbank af. Ook vielen er een paar frietjes naast het bakje van de airfryer toen ik hem vulde. Toch hadden we nog genoeg friet om van te smullen.  
Om kwart over zes kwam Johan bij Ria binnen. Nu werd het spannend. Ik ben dan wel gewend om te tandemfietsen; blind achterop is toch een ander verhaal. Johan stelde me gerust, zette mijn zadel goed en met mijn linkerhand op het achterste stuur en mijn rechterhand op het achterste zadel volgde ik hem richting straat. Daar aangekomen gingen we op de tandem zitten en zetten we onze voorvoeten op de grond. Ik zocht naar de handremmen. Oeps, die waren er niet.
We zetten onze rechtervoet op de rechtertrapper. Op dat moment klopte mijn hart in mijn keel! De fiets helde wat naar links. Voor mijn gevoel helde hij zo veel naar links dat ik bang was om op straat te gaan vallen. Weer stelde Johan mij gerust. Daarna gaf hij het startsein, trapten we de rechtertrapper naar beneden, trok de fiets zich recht en weg waren we. Een goede start.
Johan reed een voor mij bekende weg. Hij benoemde de straatnamen, de cafés, flauwe bochten, scherpe bochten, manoeuvreerde door hekketjes en vertelde me wat er te zien was. Zijn uitleg maakte dat ik me betrokken voelde. Wat was ik blij met mijn ervaren voorrijder. Hij gaf me het gevoel dat ik in veilige handen was.
Omdat ik geen idee had hoe hard of zacht we fietsten vroeg ik het aan Johan. ‘Tweeëntwintig,’ zei hij. Ook had ik geen idee van afstand of tijd. Wat ik wel had was een achtbaan gevoel. Een achtbaan in het donker. Mijn helm was ik vergeten dus de wind waaide rond mijn oren. De tandem zwiepte aan de achterkant een beetje van links naar rechts. Hij zwiepte vooral als we over los zand reden. Ik wipte van mijn zadel omhoog daar waar een boomstronk het asfalt naar boven duwde.
Tijdens de tocht keek ik naar boven. Ik zag natuurlijk niets. Voor mijn gevoel keek ik naar één punt bovenin mijn bril. Op die manier concentreerde ik me. Soms keek ik even naar beneden, om mijn oren te spitsen. Alhoewel ik redelijk goed kon loslaten dat ik geen controle over de tandem had, voelde ik een lichte spanning in mijn onderarmen alsof ik continue alert wilde zijn voor het geval er iets zou gaan gebeuren.
Johan fietste in een laag verzet. Ik ben gewend in een hoog verzet te fietsen. Maar als achterrijder moet je je aanpassen aan je voorrijder. Dat deed ik.
Na achtentwintig kilometer kwamen we bij Ria aan. We stapten af. Toen werd ik duizelig. Na even stil gestaan te hebben was het over. Ik volgde Johan en de tandem naar de tuin van Ria. Daarna leidde Johan me naar binnen. Om klokslag acht uur zette ik mijn blind-bril af. Het spikkelde voor mijn ogen. Ik moest wennen aan het licht. Uiteraard was ik blij dat ik weer kon zien.
Ik haalde 835 euro aan donaties op. Dat was een klein deel van de ruim 54.000 euro die het Oogfonds in totaal ontving. Een mooi bedrag. Ik ervoer de dag als confronterend, vermoeiend en leuk tegelijk. Ik vind blind zijn niet zielig, maar wel verdraaid lastig.
Ik wil alle donateurs bedanken voor hun gift. En ik bedank Johan voor zijn medewerking!
Een hartelijke groet, Agnes van Overveld

 

De tocht van Esmaralda op 17 juni 2017

Voordat de tocht begon werden er nog enkele mededelingen gedaan vanuit het bestuur. Afgesproken is dat bij de start van de tocht vooraf het lunchadres wordt doorgegeven en een persoon wordt aangewezen om achterin de groep te blijven. Zoals al eerder gezegd, tandems zonder trapondersteuning moeten voor in de groep blijven. Eenieder die de groep begeleid dient een oranje hesje te dragen. 
Na de koffie, geschonken door Jan Brocatus met een lekkere koek van Esmaralda, kon de tocht beginnen. Het weer was prima, minder warm dan men verwacht had. Met 11 tandems en 4 fietsen gingen we van start. Vanuit Rozenoord langs Lievensberg, De Heide richting het Halters Laag. Bij café De Vossenjacht hielden we een vudb stop om daarna de weg te vervolgen langs de nieuwe A4 richting Koeveringsedijk. Bij de familie Kint konden we in hun nieuwe locatie als eerste gasten onze boterhammetjes opeten. We werden door Stan en Marjoes Kint getrakteerd op koffie en thee. Gezien het heerlijke weer konden we buiten op het terras vertoeven.
Na de lunch werd de tocht vervolgd richting De Kladde, langs Lepelstraat en de buitenkant van Halsteren naar de Nieuwe Beymoerseweg. Vandaaruit door het industrieterrein van Bergen op Zoom om een vubstop te houden bij Sabic. Langs het Zoommeer en via de Bergse Plaat kwamen we aan op de Markiezaatsweg en de Antwerpsestraatweg en zo weer terug naar Rozenoord. Daar was het nog heerlijk zitten op het buitenterras onder het genot van een fris drankje.
Jan en Esmaralda het was een mooie tocht, het was prima weer en iedereen heeft weer genoten. Bedankt!!!
Marie-Josee.

Kiwanistocht

Om maar even met het einde te beginnen: een geniet-dagje vandaag.
Rond kwart voor tien was iedereen die zich had opgegeven voor deze tocht gearriveerd. 29 deelnemers van Vigeta, waarvan 24 op de tandem en 5 losse fietsen.
Het weer was zodanig dat we meteen buiten op het terras konden zitten om onze koffie/thee te drinken. Bij de koffie kregen we een heerlijke Zeeuwse bolus aangeboden. De kleverige vingers na het verorberen van deze niet te versmaden lekkernij nemen wij graag voor lief.
Om half elf werd het startsein gegeven en loodsten de mannen van De Kiwanis een lange sliert van tandems en losse fietsen over een paar drukke kruispunten via Ellemeet over een mooi aangelegd fietspad richting het water. We fietsten boven op de dijk met aan de linkerkant het water en aan de rechterkant het prachtige natuurgebied De Tureluur. Genieten! Het weer was kraakhelder en daardoor konden we aan de ene kant de Zeelandbrug en aan de andere kant de Pijlerdam zien liggen. Bij Schelphoek pauzeerden we onder aan de dijk. Daar kregen we allemaal een drankje aangeboden. Daarna werd de tocht vervolgd langs de Plompe Toren om via Burgh-Haamstede en door Haamstede weer richting Renesse te fietsen.
Daar werd ons een uitstekend verzorgde lunch aangeboden. Er waren slaatjes, frikandelbroodjes,  heerlijk knapperige broodjes met kaas, ham, salami, krentenbollen en tot slot nog een fris vruchtenyoghurtje toe.
Na de lunch fietsten we onderlangs door het duinengebied richting Haamstede, weer een prachtig stuk. En toen begrepen we waarvoor we al die extra genuttigde calorieën tijdens de lunch nodig hadden: jawel de beruchte steile helling die voor bijna iedereen te steil bleek om te fietsen, zodat we veelal lopend bovenop het duin aankwamen. Maar de beloning was groot: een geweldig uitzicht op DE ZEE. Mijn dag was helemaal goed. Want in Zeeland fietsen zonder de zee te hebben gezien dat kan natuurlijk niet. Na allemaal even genoten te hebben van het prachtige uitzicht fietsten we verder. Over het fietspad door de duinen met af en toe een doorkijkje op de zee fietsten we rustig terug naar Renesse.
Daar kregen we allemaal nog een drankje aangeboden en werd iedereen bedankt voor hun inzet om van deze dag een geslaagde dag te maken. En dat is zeker gelukt. Het was een topdag.
Joke Merkx

Op bijgaande foto staan Joke en Kitty het duin met uitzicht op de Zee.
 

Tocht van Jaantje Luijks vanuit Lepelstraat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op bovenstaande foto de deelnemers aan de tocht van Jaantje en Joep voor het startadres 't Weike in Lepelstraat.

In buurthuis ’t Weike in Lepelstraat werden we deze morgen ontvangen door Jaantje en Joep. Voor vertrek was er koffie of thee met een lekkere koek.
Met dertien tandems en vier fietsen gingen we op pad. Ook onze hoffotograaf, Piet, reed een stukje mee om foto’s te maken voordat hij terug reed naar huis.
We reden richting Tholen om via het bedrijventerrein de polder in te rijden om vervolgens langs de dijk van de Rijn-Schelde verbinding in Sint Philipsland uit te komen voor de lunch in verenigingsgebouw De Wimpel. Daar bleek dat we enkele mensen kwijt waren geraakt door pech. Na enige tijd kwamen ook zij aan in Sint Philipsland.
Na de lunch reden we via Nieuw-Vossemeer en fietspaden langs de Brabantse kant van het Rijn-Schelde kanaal weer richting Lepelstraat.
Na nog even wat nagepraat en gedronken te hebben was het tijd om afscheid te nemen.
Jaantje en Joep bedankt voor de mooie tocht.
Johan van Nassau

 

Tandemtocht Jo vd Buijs 27 mei 2017

De weersvoorspelling voor deze zaterdag had al enkele dagen voor veel getob gezorgd bij het bestuur. Zouden we de tocht wel of niet laten doorgaan? Uiteindelijk werd besloten, na overleg met Joep die deze tocht had uitgezet, om de tocht toch door te laten gaan, aangezien Joep vertelde dat hij de tocht sowieso makkelijk kon inkorten voor het geval het te warm zou worden en omdat een deel van de tocht door bosgebied zou gaan.
Ondanks de warmte was er een goede opkomst. Iedereen was goed voorbereid op de warmte. Ik heb nog nooit zoveel Vigetapetten bij elkaar gezien tijdens een tocht. Gelukkig fietste er een goede pettenvanger mee. Die moest 4 keer in actie komen gedurende de tocht.
We werden gastvrij ontvangen door Dina Jongenelen en Joep Floren met koffie/thee en een cakeje. Ook deelde Dina voor onderweg nog pakjes drinken en chocola uit. Gezien de hoge temperatuur besloot iedereen de chocola maar meteen op te eten. Zou zonde zijn als dat zou smelten, toch?
Om half elf werd het startsein gegeven en met 9 tandems en 4 losse fietsen gingen we op pad. Peter van Kuijk uit Kruisland had zich aangemeld als nieuwe voorrijder en fietste voor de eerste keer mee om kennis te maken met de groep. Iedereen had een tandem met trapondersteuning wat wel heel fijn was met deze hitte. Kost toch minder inspanning. Helaas moest de ritkapitein het zonder trapondersteuning doen.
We fietsten o.a. door Sint Willebrord, Sprundel en Schijf om voor de lunch te pauzeren bij Jagersrust te Achtmaal, waar iedereen een schaduwrijk plekje opzocht om de boterhammen op te eten.  Na de lunch ruilden Joep en Peter van fiets en stapte Peter voor het eerst op de tandem met Jaantje Luijks. Dat ging prima. Vanwege de hitte fietsten we een ingekorte route via schaduwrijke wegen en over een stukje Rucphense Hei weer terug naar Oudenbosch.
Complimenten voor Joep die deze tocht zo goed heeft aangepast aan het warme weer.
Joke Merkx.
 

Tocht van Sam en Marina

Potverdorie nog an toe, wat was dat een mooie tocht; dat zal menigeen gezegd hebben over de tocht van Sam en Marina de Wit. Op zaterdag 20 mei.

En terecht mooi was ie. Het verwondert me steeds dat Sam mét Marina ons steeds weer naar nieuwe plekjes in het West Brabantse brengt. Knap hoor!

Wie wist eigenlijk dat op De Kaai in Roosendaal, De Distel was?  Een enkeling misschien, fanatieke biljarters uitgesloten. Midden in de stad, vrij parkeren. Wie weet dat? Sam en Marina, maar dat is niet vreemd, want als je in West Brabant zulke mooie plekjes weet te vinden. Dan weet je zulke dingen in Roosendaal ook wel.
Tien tandems en zes fietsen begonnen, na de koffie met koek, aan de tocht. We gingen Roosendaal uit langs de Oude Wouwseweg richting Wouw en Kruisland. Waar we bij boerderij “Het Haantje” de eerste vouwen uit de broek kregen. We hadden er zelf twee in het eerste gedeelte. Want onze tocht ging langs Het Bovensas. Daar moesten we volgens Sam ook even stoppen om dat het daar fantastisch mooi was. Inderdaad, het moet gezegd het was er erg mooi, maar we hadden ook de tijd van het jaar mee. Overal waar je keek zag je groen in wel tientallen gradaties, paardenbloemen, mei -bloemetjes, Lely’s en lissen stonden in de bloei. Voeg daar de deinende rietpluimen bij, dan waan je je toch in het paradijs!

Onze rustplaats was gepland  in Het Dorpshuis in Dinteloord, daar stond voor ons netjes de tafel gedekt. We kregen soep en overheerlijke  broodjes voorgeschoteld. Een ware traktatie!

Na deze verwennerij gingen we weer op de fiets richting Stampersgat en Oud Gastel. Daar hadden we op het vertrouwde plekje in het park weer onze rust.

Nadien was het maar weer drie kwartiertjes, langs De Vliet terug naar Roosendaal.

Zo kwam er een eind aan de mooie en gezellige tocht. Een tocht met een mooi initiatief, dat eigenlijk navolging verdient, wie weet kunnen we dat op het einde van het jaar ook nog eens een keer over doen. 

Sam en Marina hartelijk dank voor wat jullie ons geboden hebben, het was geweldig en lekker. 
Piet.

 

De tocht van  Eric Loos op 13 mei 2017

De deelnemers aan de tocht van EricEr was een grote opkomst bij de start van Eric’s tocht in de Wittenhorst. We werden getrakteerd door Eric op een kopje koffie en een lekkere koek. Geert Polak was ook even aanwezig bij de koffie en had de trieste mededeling dat Mientje afgelopen week is opgenomen in Mariahoeve te Ossendrecht. Hopelijk kan ze over enige tijd overgeplaatst worden naar Vissershaven in hetzelfde gebouw waarin Geert en Mientje een appartement hebben. De volgende week is de tocht van Marina en Sam en zij willen ons trakteren op een lunch i.v.m. het 40-jarig bestaan van Vigeta.
Met 14 tandems en 4 fietsen gingen we van start langs De Schans richting Moerstraten en De Welberg. Daar werd een vubs gehouden naast het voetbalveld. Eric kwam rond met een grote zak vol lekkere chocolade reepjes. Verder ging de tocht door een gedeelte van Steenbergen, langs de nieuw aangelegde haven en door de polders naar De Heen. De lunch werd genuttigd in café “’t Goeleve”, waar we altijd heel hartelijk worden ontvangen en waar de mensen vreselijk hun best doen om iedereen zo snel mogelijk van een drankje te voorzien.
Na de lunch ging de tocht verder richting Philipsland, maar voor de brug sloegen we af naar Nieuw-Vossemeer, om vervolgens lekker langs het Schelde-Rijn kanaal te kunnen fietsen. Door de polders, langs Lepelstraat over de Tholenseweg weer terug naar het centrum van Halsteren. Het was een mooie tocht, we hadden prima weer en iedereen heeft genoten.
Eric en Ellie bedankt !!!!
Marie-Josee.

tocht van Corrie Balemans

Op 6 mei verzamelden wij ons in Zaal De Kwast in St. Willebrord voor de tocht van Corrie Balemans. We werden verwelkomd door Corrie, haar zus Dimphy en zwager Ad. Er was zoals gebruikelijk koffie mét koek, de koek aangeboden door de familie Balemans.
De klok van de kerktoren had al lang half elf geslagen, hij ging al naar de elf toe, voor we op de fiets zaten. Maar waar het gezellig is komt men moeilijk weg, is een spreekwoord. Het was ook niet erg, we konden dat wel hebben. Want vóór het vertrek had Corrie mij al in het oor gefluisterd dat de tocht maar amper 35 km. lang was. De drie familieleden hadden een prachtige route uitgezet in de omgeving van St. Willebrord, ik had het idee dat we hemelsbreed steeds maar hooguit een kilometer of 6 of 7 van St. Willebrord verwijderd waren. Het is dat bomen, gebouwen en dergelijke af en toe ons uitzicht belemmerden. Anders hadden we constant de karakteristieke kerk van St. Willebrord in de gaten kunnen houden.
We gingen door straatjes en weggetjes rustig en mooi onze weg. Eén weggetje met de mooie naam;  “De Zwaantjesdreef” viel mij op.
Je zult maar kunnen zeggen: Ik woon in De Zwaantjesdreef, dat klinkt toch anders dan dat je woont in De Kerk- of De Dorpsstraat!
Waar het erg mooi was? Op onze rustplaats De Heemtuin in Rucphen!
Wat een mooie locatie, helemaal passend bij Corrie, een uitmuntend goede keuze. We vertoefden daar in een zee van groen en rust.
We aten onze boterhammen en laafden ons aan de koffie en de thee.
Ik heb me voorgenomen om op een rustige dag nog eens terug te komen naar De Heemtuin, want daar is enorm veel natuurschoon te zien!
Na al dat moois weer op onze dubbele stalenros. We werden de gehele dag de weg gewezen door Corrie en Dimphy op hun duo-fiets mét ondersteuning. Toen ik achter hen reed zag ik dat hun achterband zich eigenaardig gedroeg. Bij de laatste vouwen uit de broek kwamen we na controle erachter dat de band voor een gedeelte er bijna aflag. Besloten werd dat Corrie, Dimphy én Ad bij familie, die in de buurt woonden, de zaak zouden gaan bekijken.
Wij gingen door en weldra kwamen we bij ons eindpunt Zaal de Kwast.
Later bleek dat de band verder geen problemen meer gaf en ze waren zonder problemen thuis gekomen, maar toch maar even de monteur er naar laten kijken. Wie óók geen problemen hadden, dat waren de nieuwe voorrijders en de deelneemster die voor de eerste keer met ons meefietsten. Zij verzekerden ons dat het fietsen voor herhaling vatbaar is. En dat is wat wij graag horen!
Ad, Dimphy en Corrie bedankt voor de prachtige route en de goede zorg.
Piet.
 

Tocht van 29 april 2017 uitgezet door R.T.C. De Spartaan

Het Vigetapeloton tijdens de tocht van De SpartaanBij aankomst kregen we koffie aangeboden door R.T.C. De Spartaan en een plak cake door Anneke Klaasen.
We vertrokken met mooi weer vanaf gemeenschapshuis “De Biezen” in Putte.
Bij de start was het weer een puzzel om de tandems met trapondersteuning te verdelen.
Maar zoals jullie weten, hebben we er maar 7 en kan niet iedereen een tandem met trapondersteuning krijgen wanneer we met zo’n grote groep  zijn.
Als baankapitein wordt er dan gekeken wat een sterk koppel is en die krijgen een tandem zonder trapondersteuning toegewezen. Die beslissing van de baankapitein is bindend.

We waren met 13 tandems en 4 losse fietsen.
Er waren nog 4 losse fietsen bij die bereden werden door leden van R.T.C. De Spartaan.
Deze leden hadden voor ons een mooie tocht uitgezet richting Woensdrecht met als tussenstop ons vertrouwd adres : Non plus Ultra, waar we van onze boterhammen konden genieten, eventueel nog aangevuld met een heerlijke kop aspergesoep.
Ook Kees kwam ons nog even gedag zeggen.
Bij terugkomst in “De Biezen” kregen we nog een consumptie aangeboden door R.T.C. De Spartaan.
Het was een mooie tocht met weinig gevaarlijke oversteekpunten rondom Putte.
Graag wil ik R.T.C. De Spartaan bedanken voor het uitzetten van deze mooie tocht.
Eric de Waal

 

De tocht van Ria Hogers

Zaterdag 22 april was het een drukte van belang in De Vijfsprong in Rucphen. Er waren niet alleen trouwe Vigeta mensen aanwezig, maar ook Jurgen Verwijst en zij vrouw Monique, zij houden een jarenlange traditie in ere. Om ter nagedachtenis aan hun vader en moeder (die waren jarenlang bij Vigeta en Ria betrokken) aanwezig te zijn bij de tocht van Ria.
Een mooi gebaar.
Ook de dochter van Ria, Marian was aanwezig. Ook Lenie, de vriendin van Ria, was er.
Wie er óók was? Agnes van Overveld, de schrijfster van het boek “Windkracht 6”, zij had ons iets te vertellen; Omdat de verkoop van het boek van Ria en Agnes succesvol is. Hebben zij besloten de opbrengst van het boek te schenken aan goede doelen, die in verband gebracht kunnen worden met ogen en hersenen. Oók Vigeta kwam in aanmerking voor een donatie. Ria en Agnes overhandigde Piet Brocatus een cheque ter waarde van € 250.--  Een mooi bedrag dat zeker een goede bestemming zal vinden binnen Vigeta. Wij willen Ria en Agnes daarvoor heel erg bedanken.
Agnes vertelde ons ook dat ze een luisterboek ter beschikking stelt voor de mensen van Vigeta, zij die dit boek willen lezen nemen contact op met het bestuur.
Maar dat was nog niet alles! Agnes gaat 21 juni, voor één dag, in de huid van een blinde zitten. Eén dag zal ze ervaren wat een blinde ervaart. Dat alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het oogfonds.
Maar we gingen fietsen, daar waren we uiteindelijk voor gekomen, we dat waren 14 tandems en 6 fietsen. Een tocht uitgezet door Johan van Nassau en Ria, bood ons prachtige natuur, De Pannenhoef, en rustige wegen. In Café Den Hoek in Klein Zundert aten we onze meegebrachte boterhammen op. Het was gezellig in het café van Louis Havermans, volgens Johan van Nassau in zijn actieve sportperiode, één van de beste biljarters van Nederland.
Na de rust ging het weer verder, langs het altijd mooie landgoed Wallsteijn, Achtmaal, Schijf en een klein ommetje over de Rucphense hei weer terug naar Rucphen.
Zo kwam er een einde aan onze tocht, die eigenlijk één grote verwennerij was. Want de drankjes voor aanvang van de tocht namen Jurgen en Monique voor hun rekening én die in de rust waren voor rekening van de kinderen van Ria. Daar willen wij ze heel hartelijk voor bedanken.
Johan en Ria bedankt voor de mooie tocht.
Piet


 

Op bovenstaande foto de deelnemers aan de tocht vanuit Dinteloord.

Dinteloord, zaterdag 15 april

Het was hard werken deze zaterdag tijdens de tocht van Lenie van der Vloet die door Mark van de Broek, Wilma en Piet Otto was uitgezet vanuit Het Dorpshuis in Dinteloord. Een harde wind maakte het ons niet gemakkelijk.
De ochtend begon goed met Koffie of thee met lekkere appeltaart, gebakken door de moeder van Mark van de Broek.
We vertrokken met dertien tandems en vier losse fietsers via de vele dijken in het buitengebied van Dinteloord om via Steenbergen en de Welberg aan te komen op ons lunchadres zorgboerderij ‘’De Lindehof’’. Gelukkig dat er een redelijk zonnetje scheen zodat de mensen die binnen geen plaats meer konden vinden het niet te koud hadden onder de veranda.
Na de lunch ging het via Kruisland en Oud Gastel (Gastels Veer) de Gastelsedijk Zuid en de Zuidzeedijk, wat kan het daar hard waaien, en de Mariadijk weer richting Dinteloord. Hier kon iedereen, onder het genot van een drankje, weer lekker bijkomen van de inspanningen deze dag.
Wilma, Piet en Mark bedankt voor deze mooie tocht.
Johan van Nassau

Tocht vanuit Welberg 8 april 2017

Lekker buiten eten op een heel mooie locatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op bovenstaande foto lekker ln het zonnetje onze boterhammen nuttigen bij Brasserie Rijk der Vitaminen. Op de onderste foto legt Truus uit aan de verslaggeefster van de Steenbergse Courant wat Vigeta doet.

De eerste tocht.
En wat een geweldige start van ons tandemseizoen.

De zon scheen uitbundig, bijna geen wind, vrolijke mensen, een nieuw startadres, twee nieuwe mensen van de doelgroep (waarvan een met eigen voorrijder) die voor de eerste keer kwamen meefietsen en een prachtige tocht.
Allereerst een bedankje voor Rinus Fierens die op zo korte termijn bereid was deze mooie tocht uit te zetten.
Vandaag mochten we de heer Pierre Bol en mevrouw Addy Schrauwen (zus van Frans Adams) en haar man welkom heten. Zij kwamen kennismaken en meefietsen.
We startten de tocht met maar liefst 13 tandems en 5 losse fietsen. Alvorens we op onze tandems stapten werden we nog op de foto gezet voor de Steenbergse Courant.
Vanuit Welberg fietsten we via Steenbergen over rustige wegen in het buitengebied door Notendaal en Nieuw Vossemeer naar Oud Vossemeer. Een keer moesten we afstappen voor een lekke band, die bij nader inzien toch niet lek bleek te zijn. Een late 1 april grap misschien? Rinus had niet alleen een nieuw startadres, maar hij had ook een nieuw lunchadres voor ons in petto, namelijk Brasserie Rijk der Vitaminen aan de Hollaereweg in Oud Vossemeer.  Een mooie locatie waar we heerlijk buiten in het zonnetje en in alle rust onze boterhammen konden opeten.
Na de lunch fietsten we via een andere route terug langs Oud Vossemeer, Nieuw Vossemeer, Notendaal, Steenbergen en tot slot Welberg waar we allemaal nog genoten van een drankje.
Het was een zeer geslaagde tocht en ook de nieuwelingen hadden genoten en zegden toe volgende week weer te komen meefietsen.
Rinus, bedankt voor deze prachtige tocht.
Joke
 

Laatste bowlingmiddag van het seizoen.

Ger van Loon met de wisselbekerHet was weer een gezellige drukte tijdens deze laatste bowlingmiddag van het seizoen. Er was ook een delegatie van onze vrienden van 'Stichting Ons Zeeland' aanwezig.
Er werd zoals mocht worden verwacht weer fel gestreden. Niet alleen voor de dagprijzen maar ook voor een zo goed mogelijk resultaat in de eindrangschikking.
De eerste plaats deze dag bij de A-categorie was deze dag voor Emeralda Dagelinckx met 205 punten. Tweede werd Jac Koolen met 204 punten en de derde plaats was voor Frans Adams met 195 punten
Bij de B-categorie was de eerste plaats voor Sam de Wit, 221 punten, voor Marina de Wit met 209 punten en op de derde plaats Johan van Nassau met 207 punten.
Tijdens de afsluitende koffietafel kon Eric de de volgende seizoensuitslag bekend maken. Bij de A-categorie was de eerste plaats voor Ger van Loon, die naast een mooie beker voor zijn prestatie ook de wisselbokaal, zie foto, mee naar huis mocht nemen. De tweede plaats was voor Jac Koolen voor Frans Adams. Bij de B-categorie was de eerste plaats voor Sam de Wit voor Johan van Nassau en Tini Nuiten.
Nu weer flink trainer voor het tandemseizoen zodat we zaterdag 8 april allemaal in topvorm aan de start staan in De Welberg.

Bowling 11 februari 2017

Deze bowlingmiddag werd er weer fanatiek gestreden voor een goed resultaat. Dat was goed te zien aan de scores weer een stuk hoger waren dan de vorige keer.
De eerste plaats bij de A-categorie was voor Frans Adams met 186 punten voor Jac Koolen met 176 punten en een derde plaats voor Ger van Loon met 169 punten.
Bij de B-categorie was de eerste plaats voor Mark van de Boek met 210 punten gevolgd door Kitty van Helmond en Johan van Nassau die de tweede plaats deelde met 206 punt. Na het strootje trekken mocht Kitty de prijs voor de tweede plaats meenemen en Johan die van de derde plaats. De poedelprijs was deze dag voor Lenny Graner, deze middag de begeleider van Ria, met 176 punten.
De laatste bowlingmiddag van het seizoen is zaterdag 11 maart.

Iedereen die aanwezig wil zijn bij de koffietafel zich vòòr 1 maart op te geven bij Johan Merkx tel: 0164 - 682796

Bowling 14 januari 2017

Deze eerste bowlingmiddag van 2017 waren er door diverse omstandigheden niet veel deelnemers. De nieuwjaarsreceptie bij onze vrienden van ‘’Stichting Ons Zeeland’’ en ziekte waren de boosdoeners.  
Gezien de lage scores deze middag waren de feestdagen nog niet door iedereen verwerkt.
Na afloop kon Eric de volgende uitslag bekend maken.
Bij de A-categorie waren er slechts drie deelnemers met Jac Koolen als winnaar gevolgd door Ger van Loon en Anneke Klaasen.
Bij de B-categorie ging de winst naar Dinneman Hogers voor Jaantje Luijks en Marie-Josee van Eijk. De poedelprijs was voor Mark van de Broek.
De volgende bowlingmiddag, zaterdag 11 februari, hopen we weer iedereen te kunnen verwelkomen.

Voor de laatste bowlingdatum van 11 maart  dient iedereen die aanwezig wil zijn bij de koffietafel zich vòòr 1 maart op te geven bij Johan Merkx tel: 0164 - 682796 .

  

Zaterdag 10 december, tweede bowlingmiddag

Marja en Pieter kijken gespannen toe hoeveel kegels er zullen omvallenHet was zaterdag 10 december gezellig druk tijdens de tweede bowlingmiddag van het seizoen. Zoals altijd werd er weer fanatiek gestreden voor een goed resultaat. Na afloop kon Piet de uitslag bekend maken. Bij de A-categorie was de eerste plaats voor Jac Koolen met de mooie score van 187 punten. De tweede plaats was voor Frans Adams met 184 punten met als goede derde Wim Brocatus met 183 punten.
De eerste plaats bij de B-categorie was voor Tini Nuiten, 218 punten, Tweede werd Leny van de Vloet, 213 punten. Als derde eindigde Marina de Wit met 208 punten.
De volgende bowling is op zateradg 14 januari 2017.
Op bijgaande foto kijken Pieter en Marja gespannen toe hoeveel kegels er zullen omvallen

Eerste bowlingmiddag van het seizoen

John helpt Ria tijdens het bowlenHet was zaterag 5 november niet zo druk bij bowling de Thoolse Brug. Vijf mensen voor de A-categorie en zeventien voor de B-categorie. Dat neemt niet weg dat er tocht zeer fanatiek gestreden werd om toch maar in de prijzen te gooien. Die prijzen, hele mooie fruitmanden, zien er geweldig uit en wil iedereen wel mee naar huis nemen.
De uitslag van de A-categorie is: 1e plaats voor Ger van Loon, 2e Eric Loos en 3e Wim Brocatus.
Bij de B-categorie was de 1e plaats voor Herman Brocatus, een gedeelde 2e was er voor Ria Hogers en Ton van Loon.
De volgende bowling is op zaterdag 10 december.

Op bijgaande foto helpt John zijn moeder Ria tijdens het bowlen. Rechtsachter helpt Corrie Kitty. 
Johan N

Sluiting tandemseizoen 2016

Piet Kleppe voor de kar met daarop de tandemsHet was zaterdag 8 oktober weer een gezellige drukte bij Non Plus Ultra in Woensdrecht tijdens de sluitingsbijeenkomst van het tandemseizoen 2016. Idereen was op tijd aanwezig voor een aperetiefje voorafgaand aan de lekkere koffietafel. Dat kunnen de mannen van de keukenbrigade daar wel.
We werden, bij afwezigheid van onze voorzitter Eric, welkom geheten door Piet Brocatus waarna Truus het woord nam om Angeline te danken voor de twintig jaar die ze samen getandemd hebben. Daarna dankte Jac, namens de doelgroep, de voorrijders voor hun inzet.
Ook de bijzondere gegevens van het seizoen werden door Piet voorgelezen.
Een bijzonder woord van dank en een mooie ingelijste foto was er voor Piet Kleppe die het overgrote deel van het seizoen het tandemvervoer en zorg voor de accu's op zich neemt. Ook een dankwoord, met cadeaubon, voor Frans van Haperen voor zijn bijdrage aan het tandemvervoer en de organisatie van de Vigeta-bridgedrive. Ook werden Cees en zijn vrouw nog bedankt met een mooie bos bloemen voor de genoten gastvrijheid.
Op bijgaande foto zit Piet voor de kar met daarop de tandems.

Tocht van Jo van den Buijs

Potverdorie nog an toe, om eens met woorden van Toon Hermans te beginnen; wat hebben wij
1 oktober geluk gehad wat het weer betreft. Hoewel we waren nog maar net vertrokken of het miezerde al, het viel mee na tien minuten kon de regenjas uit! Een paar muggendruppeltjes. Volgens mij waren het plaagstootjes van Jo van den Buijs die met zijn metgezellen, want die zal hij “daar” ook wel hebben. Van achter een wolkje ons mooi weer fietsers van Vigeta wilde laten schrikken. Maar voor de rest van de dag had hij, zoals een van de deelnemers mij zei: Daarboven goede afspraken gemaakt met zijn Baas. Het bleef droog en op bepaalde momenten scheen zelfs het zonnetje!
Maar terug naar de tocht. Onder de bezielende leiding van Joep vertrokken we vanuit Café De Pagnevaart voor na later bleek een prachtige tocht. In de omgeving van Oudenbosch fietsten we over nieuwe wegen, een had zelfs de naam Nieuwe weg! Die nieuwe wegen zijn, volgens Cor, te danken aan de onlangs gerealiseerde Rondweg rond Oudenbosch en die kan het weten.
Als oud-Oudenboschenaar was ik op bepaalde plaatsen de weg kwijt. Maar gelukkig Joep kénde de weg. We gingen langs het huis van de Familie van den Buijs, daar stond Dina ons aan te moedigen, richting Oud Gastel en Kruisland. Door De Wildenhoek naar Wouw. In Café Zalen Donkenhof aten we onze boterhammen. Ze moesten tafels bijzetten, want een groep van 13 tandems en 5 fietsen vraagt wat ruimte, maar die was er genoeg.
Op de terugweg gingen we onder Roosendaal door en kwamen zo terecht op het fietspad langs De Molenbeek, mensen wat is het daar een prachtig stukje natuur! We genoten!
Langs Visdonk, richting Ruchpen en Bosschenhoofd terug naar Café Pagnevaart. De tocht zat erop!
Joep, Dina én de uitbater van Café Pangevaart Corne, bedankt voor de traktaties.
Joep, bedankt voor de prachtige tocht en goede zorg, het was de laatste tocht van het seizoen, maar zeker één van de mooiste.
Piet.

Tandemtocht vanuit St. Willebrord

Mooie oude spullen uitgestald in de ruimte achter het winkeltje van Hoeve OoseindZaterdag 24 september was de tandemtocht van Corry Balemans welke zei samen met haar zus Dimphy  en zwager Ad heeft uitgezet.
De koffie en thee stond deze morgen klaar bij hotel/café De Kwast in St. Willebrord.
Na de koffie vertrokken we met een mooi peloton van elf tandems, een duofiets en vijf losse fietsers voor een mooie tocht van iets meer dan 37km.
Via Rucphen over het toeristisch fietspad door de Rucphense bossen, vervolgens Schijf en een stuk richting Zunderd. Net voorbij café Het Anker weer een stukje door het bos, de Moerse bossen, en weer richting Sprundel. Helaas voor Corry kreeg de duofiets hier een klapband die ter plaatse niet meer te repareren was. Ad is vervolgens naar huis gereden om de auto met aanhanger te halen om Corry, Dimphy en duofiets terug naar St Willebrord te brengen.
De rest van de groep is doorgereden naar het lunchadres Hoeve het Oosteind waar we gastvrij werden ontvangen door de familie Van Koulil. Zoals op bijgaande foto te zien lijkt het daar wel een klein museum. 
Na de lunch reden we via mooie wegen een stuk richting Etten-Leur vervolgens richting Sprundel en via De Grauwe Polder terug naar het startadres.
Hier werd, onder het genot van een lekker drankje, nog even nagepraat over deze mooie dag.
Corry, Dimphy en Ad Bedankt
Johan N

Mooi initiatief van Stichting Wouw Doet

De deelnemers aan de tocht ter nagedachtenis aan Jan Jaspers georganiseerd door de Stichting Wouw Doet

Voor de start van de tocht poseren de deelnemers met enkele mensen van de organisatie voor cafe Donkenhof in Wouw

Verslag van de tocht van 17 september 2016 georganiseerd door de Stichting “Wouw Doet”

Het was een mooie dag voor deze fietstocht.
We kwamen samen in Café en Zalencentrum Donkenhof in Wouw waar we werden ontvangen met koffie en appelgebak.
Na de toespraak van de voorzitter René Gerritsen, startten we aan deze tocht die genoemd is naar de op 23 juli overleden Jan Jaspers, de Jan Jaspers memorial.
Voor het vertrek werd er een gezamenlijke foto gemaakt waarbij ook Jaantje aanwezig was.
Het ochtenddeel van de rit ging richting Steenbergen en Welberg.
Onderweg hebben we nog gestopt bij een Canadees monument  waar Geert ons uitleg gaf waarom het monument juist op die plaats staat. Het monument heeft tegenwoordig een ijzeren klok. Oorspronkelijk was het een koperen exemplaar maar die is gestolen.
Tussen de middag waren we terug bij Donkenhof waar ons een lunch werd aangeboden. Diverse lekkere broodjes, een heerlijk broodje kroket, koffie en thee werden ons aangeboden. Vooraf was er een heerlijke kop soep. Ik heb toen de voorzitter en alle mensen die meegewerkt aan deze dag bedankt ook de sponsor van het eten de firma Kreko.
Nadat we  gegeten hadden begon de middagtocht. Het middagprogramma was de andere kant uit vanuit Wouw richting Roosendaal en het buitengebied richting Wouwse Plantage waarvan een deel langs de Zoom. Op de terugweg het was een heel mooie tocht met weinig gevaarlijke oversteken.
Na afloop zijn we weer ontvangen in Donkenhof waar we een consumptie en ook nog diverse snacks aangeboden kregen. Al met al een fantastisch mooie dag.
Wij hopen dat de Jan Jaspers memorial een jaarlijks terugkerende tocht zal worden.
Eric
De deelnemers aan de Jan Jaspers memorial bij het oorlogsmonument


Op bovenstaande foto de deelnemers aan de Jan Jaspers Memorial bij het oorlogsmonument in het buitengebied van Welberg.


Tocht vanuit Roosendaal.

We waren met 9 tandems en vier losse fietsen bij de start in cafe huis Ten Halve in Roosendaal. Het was prachtig fietsweer. Regelmatig zon en een aangenaam briesje.
Johan van Nassau had een mooie tocht uitgezet. We waren nog maar net Roosendaal uit en we kwamen al op een pad wat voor de meeste deelnemers totaal onbekend was. Heel verrassend. We fietsten richting Nispen en gingen de grens over. 
De vudb-stop hielden we bij de voormalige quarantaine stallen in Essen, die helaas helemaal leeg staan en een beetje aan het verpauperen zijn. Jammer. We fietsten verder door Essen en Horendonk waar Mark, Rienus en Jan regelmatig in actie kwamen om ons veilig over te laten steken. Daarna fietsten we over prachtige, rustige paden om uit te komen bij het lunchadres, cafe Jagersrust. Het was lang geleden dat we daar gepauzeerd hadden en omdat het prachtig weer was konden we lekker buiten op het terras onze lunch verorberen.
Na de lunch fietsten we weer op Nederlands grondgebied over het mooie bosgebied van de Oude Buisse Heide.  Voor de kerk in Schijf pauzeerden we even.. Daar was heel verrassend net Dina Jongeneelen die ons allemaal even gedag kwam zeggen. Via het mooie bosrijke gebied Visdonk fietsten we weer terug naar Roosendaal.. Toen wij weer terug waren gaf de teller 43 km aan.
Johan bedankt voor de prachtige fietsroute.
Johan M

Tocht vanuit Meersel Dreef

Het vigeta-peloton in het bosgebied nabij Meersel DreefDe tocht van 3 september 2016 uitgezet door Frans en Marja Adams.
Jos was die dag voor mij ingevallen om kar 2 te vervoeren omdat hij toch uit Halsteren komt en voor ging rijden met Adje.
Maar Adje was ’s morgens gevallen en kwam dus niet. Jos heeft toen Piet vervangen als voorrijder.
We vertrokken vanaf de Zevenster ''bij de paters'' in Meersel Dreef na het nuttigen van een kopje koffie met een heerlijke warme appelflap. We reden met 12 tandems en 3 losse fietsen.
De tocht was mede uitgezet door de zus van Frans, Margriet en haar man Marcel.
Het was weer eens fietsen in een heel andere omgeving en dan zie je toch wel dat er een verschil zit in het nederlandse en belgische landschap.
De tocht begon helaas niet goed voor Eric Loos. Hij stootte zijn hand tegen een metalen hek dat als wegversmalling diende. Gelukkig heeft hij er tijdens de tocht weinig last van gehad en ik hoop dat hij nu weer aan de beterende hand is.
Onze lunch was bij de Wouw Hoeve in Hoogstraten. Hier hebben we onze boterhammen onder het genot van een bakje koffie of thee gegeten. Als verrassing kregen we nog een belgische wafel. 
Vandaar vertrokken we weer via veel binnenwegen en een heel klein stukje langs de Mark naar ons startadres om er van een lekkere consumptie te genieten.
Alleen was het hier erg druk en werd daarom wel even ons geduld op de proef gesteld.
Wat ons aan deze tocht opviel is dat de belgische chauffeurs veel galanter zijn voor een groep overstekende fietsers dan de nederlandse.
Bedankt Marja en Frans voor deze mooie tocht. Breng ook onze dank over aan Margriet en Marcel.
Eric

Tocht vanuit Woensdrecht

Het was een gezellige drukte voor de start van de tandemtocht ter herinnering aan Tanny Stoutjesdijk in restaurant De Walkant in Woensdrecht. Ook Greta Leddy kwam deze morgen nog even gedag zeggen. Ook Kees Otte van Stichting Ons Zeeland was aanwezig. Eric had moeite om een voorrijder te vinden uit onze eigen lijst en daarom Kees gevraagd deze dag met hem te fietsen. 
Na de koffie met cake, aangeboden door Geert en Mientje, gingen we op pad met 14 tandems en 1 losse fietster. We vertrokken door de polders van Woensdrecht richting Ossendrecht. Onderweg ook nog even langs de boerderij waar Jac gewoond heeft. Vervolgens richting Huijbergen, Hoogerheide en via de kinderkopjes van de Bossestraat terug naar De Walkant voor de lunch.
Na de lunch gingen we richting Rilland waar het zo te horen druk was bij het kleiduivenschieten. Ook op de motorcrossbaan was het een drukte van belang. Veel kabaal maar toch ook mooie sprongen en scherpe bochten met de crossmotor.
Via vele mooie polderwegen en een stukje langs de oude Zeeuwse weg kwamen we, na 47 km, weer terug bij ons startpunt en konden we buiten op het terras nog genieten van een welverdiend drankje.
Geert en Mientje bedankt voor deze mooie dag.
Johan

Speciale tocht

Een hvoor een vudb-stopeel mooie plek ergens op natuurgebied de Kampina We waren met velen bij de speciale tocht op zaterdag 13 augustus. Welgeteld met 33 personen, 15 tandems en 3 fietsen. Ik vraag me af of we ooit zoveel deelnemers hebben gehad bij een Vigeta tocht.
We verzamelden bij Café Restaurant t’ Stokske in Moergestel, een prachtige gelegenheid.
Er was koffie mét en het was gezellig. De “mannen van dienst” die de tandems gereedgemaakt, hadden deze keer wat meer tijd nodig. Want er waren problemen met enkele zadels!
Toen ook die mannen hun koffie op hadden konden we van start.
De weer goden waren ons dit keer gunstig gezind, er stonden zeven zonnen aan de lucht, dat is wel eens anders geweest. Want vorig jaar nog hadden we deze zelfde tocht, maar toen waren we uitgeregend! We fietsten nu de route in omgekeerde richting, goed gevonden Geert. Want de meesten van ons hadden toen geen oog voor de natuur, alleen voor de verschrikkelijke regen.
Na Kasteel De Nemelaar, daar waren we vorig jaar ook, maar nu lag het te schitteren in de zon, kwamen we terecht in het plaatsje Esch. Bij Ons Café streken we neer om onze boterhammen op te peuzelen. Maar ze hadden daar ook heerlijke soep en …….gehaktballen, hé Ger. Na al dat lekkers weer op de fiets.
Deze tocht kreeg Mark van de Broek zijn vuurdoop als groepsbegeleider en ik moet zeggen hij deed het voortreffelijk, als assistent van Geert. Ga er maar eens aan staan, voor de eerste keer in je leven moet je beslissen of de groep door kan of je hem moet laten stoppen. Ik vind het fantastisch dat jongeren de plaats innemen van de oudjes.
Na een vouwen uit de broekstop, was het maar eventjes meer en we reden het parkeerterrein van t’ Stokske op, de 45 km zat erop.
In t’ Stokske konden we nadat we bijgepraat waren en een drankje, aanschuiven aan de koffietafel. Aangeboden door Vigeta. We genoten van hetgeen er op tafel kwam, werkelijk voortreffelijk.
Hierna ging ieder zijn weg, Geert bedankt voor de geweldig mooie tocht en voor je vele werk.
Piet.

Tandentocht vanuit Lepelstraat

Even een vudb-stop tijdens de tocht van Dennis Café Vossenjacht, een cafeetje waar je meestal voorbij rijd. Maar op zaterdag 6 augustus gingen we toch binnen, want daar was de start van de tocht van Dennis. De deur stond wagenwijd, gastvrij open, de uitbaatster verwelkomde ons met een hartelijk; “Goeie morgen”. 
Terwijl ze ons van koffie voorzag sloeg ze de verrichtingen van onze voorrijders gade. Aan haar gezicht zag ik dat ze kennis maakte met een nieuw soort mantelzorgers. Ik zag dat het indruk maakte.
De tandems waren gereedgemaakt en de koffie compleet met cake zat er in, we gingen op pad. Richting De Koevering langs de nieuwe A4 langs De Zwarte Ruiter richting De Heen. Onder een zomerzonnetje genoten we van de route, uitgezet door Jos Botermans. Voor we bij de rust in St. Philipsland kwamen had hij nog een leuke routeverrassing. Iedereen dacht, toen we de toren van Flipland zagen we zijn er! Maar wat bleek we maakten nog een mooi ommetje langs het water, prachtig gevonden. 
Op dat stukje vestigde Kitty en Joke hun kilometerrecord. Door een wildrooster en een hekje waren ze achterop geraakt. Voor het eerst van hun leven gebruikten zij stand 5 van hun trapondersteuning. De snelheid die ze bereikten. Ik wil hem hier niet vermelden, maar ze gingen hard!!
Onze rust was in het dorpshuis op St. Philipsland, het was duidelijk dat we daar verwacht werden, de kopjes stonden gereed en de koffie was bruin. En opvallend er stond op tafel ook een schoteltje waarin we de bijdrage voor de koffie konden doen. Over vertrouwen gesproken waar vind je dat; in Flipland. We hoefden echter niet veel af te rekenen, want Dennis nam het eerste rondje koffie voor zijn rekening.
Terug op de fiets, met de wind in het hol, richting Nw. Vossemeer en Notendaal was het maar een kort rukje meer naar c
afé Vossenjacht.
Daar kwamen de 11 tandems en 3 fietsen ruim op tijd aan om nog een versnapering te nemen.
Dennis en Jos bedankt voor de mooie tocht en de aangeboden consumpties.
En……….de volgende keer dat we langs Vossenjacht komen stappen we af, want het leuke café én de gastvrije mensen verdienen dat.
Piet.

De tocht op 30 juli vanuit Rucphen 

Angeline komt Ria even bedanken voor de tocht. op de achtergrond Monique en JurgenWe werden bij aankomst getrakteerd op koffie en koek aangeboden door Monique en Jurgen Verwijst, Barend de vader van Jurgen was de vaste voorrijder van Ria, leuk dat ze nog zo betrokken zijn bij Vigeta. 
We vertrokken met 14 tandems en 2 fietsen het was een mooie tocht die begon met redelijk weer, maar al snel bleek dat ze boven niet doorgekregen hadden dat ik de baan kapitein was want het begon te regenen en te regenen. 
Zoveel regen dat de regenpakken aan gingen en bleven, tijdens de lunch bij eetcafe/biljardzaal de Hoek in Zundert is er besloten om vanwegen het weer de route flink in te korten. Toen de lunch op was en we hadden genoten van 2 consumpties aangeboden door de kinderen Hogers trokken we de regenpakken weer aan en vertrokken we weer naar Rucphen  in Sporthal Vijfsprong hebben we nog van een consumptie genoten en zijn we weer naar huis gegaan.
Ria en Johan bedankt voor deze mooie maar natte tocht.
Eric          

 

 

 

 

De tocht van Kitty van Helmond op 23 juli

Het was een iets kleinere groep die bijeenkwam bij het clubhuis van Spado dan we de laatste tijd gewend waren. Na de koffie en lekkere koek, waar Kitty ons op trakteerde, gingen we van start met 10 tandems en een fiets. Joke had ons al gewaarschuwd er waren een paar moeilijke oversteken die niet te vermijden waren, maar alles ging naar wens. We reden naar de Bergse Plaat, langs de Binnenschelde en terug langs het voormalige terrein van Nedalco, zodat we even bij Geert en Mientje een stop konden houden. Geert kwam met Mientje even naar buiten voor een gezellig babbeltje. De tocht ging verder naar de Bergse Plaat, waarbij we een vub-stop hadden bij het winkelcentrum “Het Kompas”, waar een jeu-de-boule wedstrijd aan de gang was. Over de Bergse Plaat en vervolgens langs de Kraayenberg, Heimolen, langs manege Molenzicht, stukje langs het bos weer terug naar Rozenoord, een fijne tocht van 22 km.
Tijdens de lunchpauze kregen we het trieste bericht dat Jan Jaspers die ochtend was overleden, iedereen was ontdaan.
Na de lunch ging de tocht naar Landgoed Lievensberg, verder door naar de Wouwse Tol, alwaar we het fietspad namen richting Wouwse Plantage. Een vub-stop bij “Trapke Op” en toen op het lange fietspad bij de Huybergsebaan terug naar Rozenoord. Het was een mooie tocht, iedereen heeft genoten ook van het mooie weer.
Kitty, Joke en Johan bedankt!!
Marie-Josee
 


 

 

 

 

 

 

 

 

Een groot peloton aan de start voor de uitwisselingstocht met Stichting Ons Zeeland

Uitwisselingstocht  16 juli 2016

Dit jaar was Stichting Ons Zeeland aan de beurt voor het organiseren van de uitwisselingstocht. Zoals gebruikelijk kwamen wij daarvoor bijeen bij Verenigingsgebouw "Ammekore" in Nieuwdorp.
Iedereen kent het gezegde van de Zeeuwen: "we benne zuunig". Nou, het stuk appelcake dat ons werd aangeboden bij de koffie was beslist niet zuunig hoor.
Ina heette ons allen welkom. 51 mensen namen deel aan deze ZeBra-tocht, 25 Zeeuwen en 26 Brabanders. Vier jaar geleden hebben we maar een halve tocht kunnen rijden omdat de regen met bakken uit de lucht kwam. Twee jaar geleden was het zo warm dat de mussen van het dak vielen, maar deze zaterdag was het prima fietsweer. Een temperatuur van een graad of 20 en niet al te veel wind.
In  de ochtend reden wij een rondje over Walcheren over rustige polderwegen en dijken.  Voor de lunch kwamen we weer terug in Nieuwdorp waar we verwend werden met een lekkere kop champignonsoep.
Na de lunch vertrokken we voor een rondje Beveland. We fietsten twee keer door Driewegen. Of het dorpje echt maar drie wegen heeft weet ik niet, maar we fietsten twee keer anders. Onderweg kregen we nog te maken met een klapband. Snel werd de tandem omgewisseld, want ja Kees Otte heeft gelukkig altijd een  paar reservetandems op de kar staan. Verder verliep de tocht zonder problemen.
Na de tocht genoten we eerst van een lekker drankje en daarna konden we aan tafel. In plaats van de gebruikelijke broodjes, kregen we allemaal een slaatje en daarna frietjes met een kroket, sla en warme stoofpeertjes. Weer eens iets anders dachten de organisatoren. En daarmee waren wij het roerend eens. We sloten af met een lekker ijsje met vruchtjes en bosbessensaus. Bedankt Stichting ons Zeeland voor deze prachtige en geslaagde fietsdag op Zeeuwse bodem.
Joke

De tocht van Adje en Huib,

Het was een stralende dag voor de tocht vanuit Tholen. We vertrokken vanuit clubhuis Het Koggedek Nadat we eerst van een kop koffie en een bolus hadden genoten, aangeboden door Adje, vertrokken we met 13 tandems en 4 fietsen, er stond weinig wind en dat is toch wel prettig als je in het thoolse landschap moet fietsen.
Er waren weinig oversteken en dat is  fijn als je met een grote groep bent.
Net voor de pauze kreeg Ria en Johan nog een lekke band Piet Kleppe schoot te hulp met een plakflesje van de Action maar dat hielp helaas  maar tot de pauze hier hebben Johan  en Jan er toch maar een nieuwe binnenband ingelegd.
De pauze was in Scherpenisse bij de Zeester toen we kwamen was het terras leeg maar toen we weggingen zat het vol. We sloten af met een mooie terug tocht langs het water en kwamen weer aan bij het Koggedek waar we nog lekker van een consumptie hebben genoten.
Adje en Huib bedankt voor deze mooie tocht.
Eric

Even niet opgelet?

Piet en Frans hadden niet in de gaten onder wat voor mooi bord ze gingen zitten tijdens de lunch op het terras van de Driester. Er werd direct geopperd dat er een nieuw honderas was gespot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tocht van 2 juli in Oudenbosch

Even een kleine rustpauze, vudb-stop, op een rustige plekZoals blijkt is het clubhuis van de jeu de boule club in Oudenbosch voor sommige chauffeurs moeilijk te vinden, vandaar dat er wat later werd vertrokken dan gepland. Maar eerst een bakje koffie met een lekkere koek aangeboden door Harry en Cor van Nijnatten. Iedereen, 11 tandems en 2 fietsen, stonden klaar voor de start, maar toen kwam ineens de regen in bakken naar beneden, dus eerst regenkleding aan en wachten tot de ergste hoos voorbij was.
De tocht ging langs Standdaarbuiten door de polders langs rustige wegen, waar een stevige wind stond, dus stevig doortrappen. Na de vubstop kregen we nog een stevige bui op onze kop, nadat we net geconstateerd hadden dat het alweer een hele tijd droog was. De lunchstop was bij het buurthuis “De Driehoek” waar we allerhartelijks werden ontvangen door de buurtbewoners en als verrassing stond er heerlijke tomatensoep klaar met voor ieder ook nog 2 broodjes, wat een verwennerij!!! De bewoners werden na afloop door Jack hartelijk bedankt voor dit geweldige onthaal.
Na de lunch ging de tocht weer verder door de polders en het dorp Oud Gastel, terug naar Oudenbosch. Gelukkig hadden we ‘s middags geen regen meer , maar de wind was wel flink toegenomen. Moe maar voldaan kwamen we aan bij het clubhuis, waar we nog konden genieten van een lekker drankje voor we naar huis gingen.
Harry, Tini en Cor bedankt voor de tocht en de fijne ontvangst.
Marie-Josee.


Tocht van Eric

Het Vigeta-peloton fiets hier op een lekker rustige weg langs het kanaal.We waren met 9 tandems en een paar fietsers bij de Wittenhorst voor de tocht van Eric Loos. De koffie en de koek wilde er wel in bij de start. De tocht heeft elk jaar bijna hetzelfde parkoers maar toch verveelt het eigenlijk nooit. De rustige polderwegen en langs het kanaal is er altijd wel wat te zien.
De middagpauze was in De Wimpel in St. philipsland waar we altijd gastvrij worden ontvangen. Prachtig is het ook altijd als we moeten afrekenen, dan gaat er een groot dienblad rond en ieder regelt zijn eigen wisselgeld, volgens de beheerster van het dorpshuis gaat dat altijd goed. Bij Vigeta zijn het natuurlijk allemaal eerlijke mensen!
De terugweg ging weer een stukje langs het kanaal, Oud Vossemeer en over de Thoolsebrug weer naar Halsteren. Het dreigde even te gaan regenen maar dat vil wel mee. Na ongeveer 40 km zat de tocht er weer op en de Vigeta mensen hadden weer een mooi dagje gehad. Eric, Elly en alle voorrijders, bedankt daar voor?
Geert

Kiwanistocht Zeeland, 18 juni 2016

Toen we 's ochtends opstonden scheen het zonnetje, maar dat duurde helaas maar even. Met 26 deelnemers gingen we op weg naar Renesse in Zeeland. Hoe verder we Zeeland inreden hoe grijzer de lucht werd en voordat we in Renesse aankwamen hadden we de eerste buien al te pakken. Op camping De Oase werden we hartelijk ontvangen met koffie en een heerlijke Zeeuwse bolus. Het was inmiddels droog en om kwart voor elf stapten we op de tandem. We fietsten door Serooskerke richting Schelphoek. Een paar keer moesten we een drukke weg oversteken, maar de verkeersregelaars deden goed werk. Het verkeer werd keurig door hen stilgelegd zodat wij veilig konden oversteken. Voorbij Schelphoek fietsten we  langs het water. Bij een uitkijkpunt stonden we even stil om te genieten van het prachtige uitzicht over het water. We vervolgden onze  tocht langs de Stompe Toren en hadden de vudb-stop bij het haventje van Burghsluis. Daar kregen we een appel aangeboden. Daarna gingen we via Nieuw Haamstede terug naar Renesse. Net toen we daar arriveerden begon het te regenen. We kregen een heerlijke lunch aangeboden bestaande uit een warm frikandelbroodje, witte en bruine broodjes met kaas of vlees en krentenbollen. Inmiddels was het flink gaan regenen. De buienradar werd geraadpleegd, die voorspelde heel veel regen en als je naar buiten keek twijfelde niemand daaraan. Na druk overleg werd besloten de middagtocht niet meer te rijden. Altijd weer een vervelende en moeilijke beslissing. Na de Kiwanis bedankt te hebben voor hun inzet en het warme onthaal werden de tandems op de kar gezet en keerde iedereen huiswaarts. We hopen maar dat de weergoden ons de volgende keer beter gezind zijn. Joke Merkx.

Verslag midweekvakantie

De vakantiegroep op de foto voor het hotel

Op de foto de vakantiegroep voor het hotel in Lunteren

Maandag 6 juni. Voor iedereen was de rit goed verlopen en rond 12.00 uur waren alle 27 mensen die deelnamen aan deze midweek in Lunteren. We konden nog niet op de kamer, maar er stond een lekkere lunch voor ons klaar. Om 14.00 uur stapten we op de tandem om een kleine tocht in de omgeving te maken. Het weer was schitterend, lekker zonnetje en 26 graden. Wat een prachtige omgeving, veel bossen, heide en rustige landweggetjes. Toen we ruim 2 uur later terug waren in het hotel  kon iedereen op zijn kamer, spullen uitpakken en zich lekker opfrissen.Om 18.30 uur werden we allemaal aan tafel verwacht voor een eenvoudig driegangen menu. De kamers waren keurig, het personeel erg vriendelijk en het eten smakelijk. De voorrijders en begeleiders hadden een makkie want het eten werd fijn uitgeserveerd. `s Avonds konden we tot bedtijd heerlijk buiten zitten om gezellig bij te kletsen.

Enkele deelnemers aan de koffie in de mooie Engelse tuin bij Dicky's TheeschenkerijDinsdag 7 juni. Na het ontbijt waarbij iedereen ervoor had gezorgd om een lunch pakket mee te nemen, vertrokken we om 9.30 uur voor een prachtige tocht. De eerste koffiestop was bij Dicky’s Theeschenkerij in Renswoude dat gerund werd door 2 dametjes. In de tuin konden we genieten van lekkere koffie of thee met zelfgemaakte appeltaart of cake. Hierna ging de tocht door bossen en velden, soms langs smalle paadjes door naar Leusden. Daar konden we naast de weekmarkt op het terras van café de Swartesteegh onze boterhammetjes nuttigen. Ook deze dag was het weer uitstekend, rond de 27 graden. Na de lunch werden we verrast op een mooie tocht langs de Grebbelinie. Een fietspad dat langs het water liep en aan de overkant stonden op regelmatige afstand de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. In Scherpenzeel kregen we nog een stop op een terrasje om een lekkere consumptie te nemen. Om 16.30 uur waren we terug in het hotel waarbij bleek dat we 45 km. gefietst hadden. Na het avondmaal en de koffie had Elly voor iedereen een puzzel gemaakt die we konden oplossen, dus iedereen was druk aan het puzzelen. De uitslag was dat Adje, Ria, Dennis en Marie-Josee de meeste goede antwoorden hadden, dus die kregen een kleine attentie. Op de foto Enkele deelnemers aan de koffie in de mooie Engelse tuin bij Dicky's Theeschenkerij.

De deelnemers tijdens de lunch op de Thijmese BergWoensdag 8 juni. Brr!! De temperatuur was inmiddels aardig gezakt naar 18 gr. dus vestjes aan voor de tocht naar de Utrechtse Heuvelrug. De tocht ernaartoe werd bemoeilijkt door verschillende oversteken, maar bij de koffie zaten we alweer in de bossen bij het Bosrestaurant Overberg. Lekker genieten van heerlijke koffie met appeltaart. Op de Utrechtse Heuvelrug was het prachtig, rustige wegen en bospaden, alhoewel sommige met flink wat kiezelstenen. Heuvel op en dan weer zoevend naar beneden. Voor de fietsers zonder trapondersteuning was het soms wel erg zwaar. Goed moe kwamen we aan  bij ons lunchadres op camping De Thijmse Berg, waar we door de eigenaar hartelijk werden ontvangen. Inmiddels was de temperatuur opgelopen naar 23 gr. en konden we gezellig buiten op het terras eten en drinken. Ook na de lunch was het regelmatig klimmen en dalen, Johan en Ria kregen pech met hun tandem, zodat het zeer zwaar werd om te fietsen want de versnellingen blokkeerden. Op een gegeven moment hadden we een zwaar zandpad omhoog midden in de bossen, dat was klunen!!! Hierna ging het weer beter en konden we op een terrasje midden in Ede genieten van een biertje of iets fris. Nog 5 km. naar Lunteren, waar we later aankwamen dan gepland, half zes, vlug opfrissen en aan tafel. Het was een vermoeiende tocht van 55 km. in een prachtige omgeving. Na het eten werden we bij de koffie door Eric Loos getrakteerd op een lekker stukje taart, heerlijk. In de avond werden er hier en daar nog wat spelletjes gedaan en gekletst, dit keer was het te koud om buiten te zitten.

Op de foto de deelnemers tijdens de lunch op de Thijmse Berg

Geen middagstop op een terras maar wel enkele korte stops in de mooie natuurDonderdag 9 juni. Na het ontbijt startten we de rit richting Otterlo, over landweggetjes en langs de weilanden. De koffiestop was in Kootwijkerbroek bij café Wessel, ook hier werden we weer heel vriendelijk ontvangen door de eigenaar. Hoewel er een fris windje stond konden we toch op het terras van de koffie genieten. Vandaaruit reden we verder richting Otterloo en hadden de lunchstop op vakantiepark Lorkenbos bij Eethuis Zuiderzand. Inmiddels was de temperatuur ook weer aangenamer geworden, dus weer lekker buiten zitten. Hierna reden we een prachtige tocht door bossen en heide over verschillende gebieden van Natuurmonumenten, zoals “De Roekel, “Planken Wambuis” en “De Ginkel”, allemaal gebieden die grenzen aan het park “De Hoge Veluwe” en waar mooie fietspaden doorheen liggen.  Ditmaal, zonder middagstop, kwamen we om 4 uur aan bij het hotel na een tocht van 52 km.  Iedereen kreeg nog de gelegenheid om in het  dorp een ijsje te eten en dan de tandems weer op tijd in te leveren, zodat ze opgeladen konden worden. Na het eten, tijdens de koffie nam Piet het woord, hij bedankte Johan van Nassau en Piet Kleppe voor de enorme inzet die zij getoond hadden om deze tochten te realiseren en verzocht iedereen om binnen het bestuur aan te geven hoe deze midweek en locatie was bevallen. Daarna nam Jac het woord om iedereen te bedanken, met name de voorrijders, want zonder hen zou deze week niet door kunnen gaan.  Voor de avond had Elly weer een spreekwoordenpuzzel gemaakt, zodat iedereen zijn hoofd kon breken om de goede oplossingen te vinden. Ditmaal kwam Gerard van de Broek als winnaar uit de hoek. Nog een drankje en dan naar bed.

Op de foto: Geen middagstop op een terras maar wel enkele korte stops in de mooie natuur.

Vrijdag 10 juni. Iedereen was tijdig wakker en zat al op tijd aan het ontbijt. Nadat we de drankjes bij Piet Brocatus betaald hadden kon iedereen op weg naar huis. We konden terugkijken op een mooie midweek, prachtig weer, geen ongelukjes. Johan en Piet bedankt voor de mooie tochten.

Deze vakantie is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Blindenhulp te Den Haag Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden te Grave Rotterdamse Stichting Blindenbelangen

Marie-Josee

De fietstocht van zaterdag, 28 mei 2016

Gerard had de toch uitgezet voor Toos. De start was bij Cafeeke De Beek. We mochten weer een nieuwe tandem met trapondersteuning in ontvangst nemen. Deze was mede mogelijk gemaakt door de schenking van € 1.000,--, opgebracht tijdens het koppeltoernooi in Cafeeke De Beek. Hij werd ons overhandigd door de familie Suijkerbuijk namens het bestuur van het koppeltoernooi. Daarna begonnen we aan de tocht met 12 tandems en 2 fietsen. Ondanks de voorspellingen hebben we het de hele dag droog gehouden. De lunch genoten we zelfs op het terras bij Zaal Koch in Welberg. Een mooie tocht over vele kleine weggetjes in het brabantse land. Het was ook een zeer veilige tocht met weinig gevaarlijke oversteken. Bij terugkomst werden de tandems weer opgeladen, klaar voor de midweek en konden we nog gezellig wat drinken op het terras van Cafeeke De Beek. Het was een mooie dag. Toos en Gerard bedankt.

De tocht van Jac Koolen vanuit Woensdrecht, Non Plus Ultra

Door allerlei omstandigheden was er maar een geringe opkomst, er hoefden maar 6 tandems van de kar gehaald te worden en samen met Ria Hogers en onze Belgische vrienden Frans en Marja waren we met 8 koppels. Het was ook heel plezierig om José v d Maegdenberg en Gretha Leddy te ontmoeten die gezellig een bakje koffie mee kwamen drinken. Vorig jaar was de tocht van Jac verregend maar nu was het aangenaam fietsweer. Via de Zeeuwse weg en het kassengebied reden we naar Rilland waar we gastvrij werden ontvangen in het Dorpshuis. Na de pauze reden we naar de buitendijk van de Westerschelde waar we nog een mooi stukje langs het water reden, daarna door de polders van Ossendrecht en Woensdrecht weer terug naar Non Plus Ultra. Nog even een afzakkertje of iets lekkers en dan weer terug naar huis. Jac, bedankt voor deze mooie en vooral rustige tocht.  Geert

Ze waren er weer

Dan bedoel ik de overheerlijke appelflappen van warme bakker Leen Sonneveld. Hij bracht ze persoonlijk, samen met zijn vrouw Cor op de fiets, naar De Fendertse Hoeve. Mensen die Vigeta zo’n warm hart toedragen, die moet je koesteren. Dat doen we dan ook, we hebben ze uitvoerend bedankt en ook weer van deze plaats, dank, dank en nog eens dank. Mensen die een beetje ingeburgerd zijn weten dat ik het heb over de tocht van Tinie Nuiten vanuit Fijnaart. We werden daar in De Fendertse Hoeve ontvangen door de uitbaters Willie en Marion Verkouteren, weer van die mensen met een warm hart voor Vigeta. Zij namen de koffie van die morgen voor hun rekening, ( het wordt misschien een beetje eentonig) maar ook daarvoor dank, dank, en nog eens dank. Voor onze Belgische deelnemers Frans en Maria, een weldaad! Want zij waren hun portemonnee vergeten! Wie zei dat Nederlanders zuinig zijn? Na deze goede start gingen we op weg, over dijken, door kleine plaatsjes prachtige weggetjes. De vele bloesems kwamen op onze weg, wie ze niet kon zien, die kon ze waarschijnlijk ruiken. Langs de weg fluitenkruit, meidoorn en een mooi vrolijk geel bloemetje. Wat was dat eigenlijk? Nee geen paardenbloem! Ik hoorde onderweg de opmerking; Dit is de mooiste tijd van het jaar. En waarlijk die man heeft gelijk. In Zevenbergen in Fleur de Café , wat een mooie naam voor een gastvrije uitspanning, genoten we van onze boterhammen. Er was warme koffie, heerlijke soep, warme chocomel mét! Van dat alles werd gretig gebruik gemaakt, want buiten was het koud. Met dreigende buien, maar het bleef bij dreigen, we zijn tijdens de tocht gelukkig niet nat  geworden. Na de prettige onderbreking in Fleur de Café gingen we verder. Richting Standdaardbuiten ( inderdaad Sam met twee d’s) we deden de vouwen uit de broek stop tegenover een mobiele frietwagen, de geur alleen al. Niet meer doen Tinie, we konden ons nou nog net inhouden. Maar de volgende keer beloof ik niks. Het bleef nog steeds droog, maar er waren dreigende luchten en het ging steeds harder waaien en het was nog steeds koud. Ik heb het van niemand gehoord, maar ik denk dat iedereen blij was dat we terug in De Fendertse Hoeve waren. We dronken wat en ieder ging zijns weegs. Tinie, zijn vrouw en dochter danken wij voor de goede zorg en de prachtige tocht. We zeiden het ook al tegen onze “warmhart dragers”, graag tot volgend jaar. En ook zei zeiden: Ja hoor! Piet

Zaterdag 7 mei; de tocht van Esmaralda.

In de sporthal de  Kannenbuis in Halsteren zou de tocht die Jan Brocatus had uitgezet voor Esmaralda om 10.30 uur starten, maar het werd een kwartiertje later, want Adje en Dennis hadden de bus gemist, dus daar moesten we even op wachten, maar samen met Huib Bout kwamen ze om kwart voor 11 binnenvallen en kon de tocht starten. Esmaralda vroeg nog even een momentje stilte ter nagedachtenis van Ria Brocatus en haar moeder. We waren met een relatief grote groep, 12 tandems en 3 fietsers.  De tocht ging naar Nieuw-Vossemeer en we reden een lang stuk langs de nieuwe A4, een nieuwe weg die bijna niemand nog kende en die erg rustig was. Over de Koeveringsedijk waar een vudb-stop werd gehouden bij de familie Kint. We mochten een kijkje nemen in een schuur die opgeknapt werd om straks een koffie-café te worden. Natuurlijk reden we via Notendael (de geboortestek van de familie Brocatus) naar café  Voorwaarts in Nieuw-Vossemeer, waar we onze boterhammetjes konden nuttigen. Na de lunchpauze ging de tocht verder over de brug naar Oud-Vossemeer. Met een korte stop vlak voor Tholen kwamen we tijdig aan, nog voor 3 uur bij De Kannebuis. Het was een mooie tocht, prima weer met ‘s middags iets meer wind. Jan bedankt en Esmaralda bedankt voor alle snoeperijen onderweg en bij de koffie. Marie-Josee.

Verslag van de tocht van 30 april 2016

Voor de tocht uitgezet door RTC De Spartaan waren 23 mensen van Vigeta naar MFC De Biezen in Putte gekomen. 20 mensen op de tandem en 3 op de gewone fiets. Van de wielerclub waren 6 mensen aanwezig om ons veilig te begeleiden. Wij werden verwelkomd met koffie of thee, aangeboden door de "Spartanen" en de gebruikelijke cake van Anneke Klaassen. Om exact 10.30 uur werd er vertrokken. Het was wel fris (voor sommigen handschoenenweer) maar er viel de gehele tocht geen druppel regen. Met een tempo van 15 tot 16 km werd er in totaal ca. 45 km gereden. Voor de lunch ging de tocht door het prachtige bosgebied van Huijbergen en de Heimolen om uiteindelijk uit te komen bij "Non Plus Ultra" in Woensdrecht. En ja, het is aspergetijd dus door velen werd aspergesoep besteld. En daar had niemand spijt van, want die smaakte heerlijk en was gevuld met wel heel veel asperges.  Na de lunchpauze vervolgden wij onze rit richting Ossendrecht en pauzeerden wij voor het huis van Josee. Zij kwam even naar buiten om iedereen gedag te zeggen. Gelukkig gaat het haar naar omstandigheden weer goed.  Terug in De Biezen kregen wij nog een consumptie aangeboden door De Spartaan en werden afspraken gemaakt voor de tocht voor volgend jaar met hopelijk weer mooi maar vooral droog weer. Spartaan goed gedaan en vooral zo verder gaan. Johan Merkx

Tocht van Jo de Kok, zaterdag 23 april

Jo, goed ingepakt tegen de kou, zwaait de deelnemers aan zijn tocht in Tholen uit Toen we s ’morgens het vestigingsstadje Tholen infietsten werden we omgeven door donkere wolkenluchten. Dus dat beloofde wat! Maar wat bleek, het bleef de hele dag, op een spatje na droog. Dus, de thuisblijvers hadden weer eens ongelijk. Hoewel, er waren niet eens zóveel thuisblijvers. Want 11 tandems en 6 fietsen, is toch een respectabel aantal, dat je gerust in je verslag mag vermelden.

In Het Koggedek werden we op een hartelijke wijze ontvangen door de familie van Jo de Kok. De oud-visserman kwam zelf ook nog even zijn neus laten zien en hij werd verwelkomd met een warm applaus. Na de koffie gingen we op weg, Jo zwaaide ons op de kaai, gezeten in zijn rolstoel uit.| En ja er was regen, een paar druppeltjes maar, zeg maar muggepis! Wie Tholen zegt weet dat hij wind tegenkomt of …………meeheeft.  Hoe die gasten van De Kok het voor elkaar hebben gekregen weet ik niet. We hadden de wind bijna altijd van achter en die keren dat we hem dan tegen hadden zaten we achter dijken of bomen. Knap hoor! In De Zeester, waar de familie een aparte zaal voor ons geregeld had, reden we aan. Om onze meegebrachte boterhammen te verorberen. Na de lunch gingen we over het altijd mooie fietspad met aan de rechterkant het water, langs De Oesterdam terug naar Tholen. Onderweg genietend van de prachtige wolkenluchten en de gezellige sfeer. Het was een prachtige tocht zonder strubbelingen. Familie De Kok, bedankt! Piet.

De rit van Sam en Marina in Dinteloord

Wederom een grote opkomst met 14 tandems en 2 fietsers. Gezellig druk bij de start met een bakjekoffie en een koek van de organisatie van de dag. Nadat iedereen een tandem had konden we vertrekken, een paar spetters regen maar dat was gauw voorbij. Gelijk volop in de sterke westenwind op de dijk naar het Heense Sas waar we over het bruggetje moesten met een kwartier wachttijd, gelijk een moment voor de VUDBS. Toen we bijna in Nw Vossemeer waren reed Sam een lekke band, met hulp van Jan Brocatus hebben we samen de pech verholpen. Na de pauze kregen we de wind mee en daar was iedereen blij mee. Na 2 km moesten we stoppen omdat er een wielerkoers in aantocht was. In overleg met Sam en Marina besloten we de route te verleggen want om een half uurtje in de kou te staan zagen wij niet zitten, jammer voor Tiny Nuyten want die had graag de koers gezien. Bij de stop in Steenbergen hadden we pech met onze nieuwe tandem, de spaken in het achterwiel waren losgelopen, gelukkig hadden we gereedschap bij ons en kon de reis naar Dinteloord vervolgd worden waar we na 37 km aankwamen.  Nog even alle fietsen op de kar en even napraten. Sam en Marina bedankt en ook de voorrijders op deze pittige tocht. Geert

Het Vigeta-ppeloton voor het eerst weer samen op weg voor een tandemtoctht

Eerste tandemtocht seizoen 2016

Zaterdag 9 april 2016 Kees Mathijssen had de tocht van Ronald Leddy vanuit het mooiste dorp van Brabant (zou Ronald zeggen) uitgezet. En de mensen van Vigeta hadden er zin in. Maar liefst 32 mensen (28 op de tandem en 4 op de gewone fiets) waren naar de Blauwe Pauw in Ossendrecht gekomen om aan de tocht deel te nemen. Ook Greta was aanwezig om de club te verwelkomen. Er reden 2 nieuwe mensen van de doelgroep voor het eerst mee, Ger van Loon uit Wouw en Lenie v.d. Vloet uit Dinteloord. En ook stond er een splinternieuwe tandem met trapondersteuning klaar. De start van de tocht begon niet al te best. Wij begonnen namelijk met een lekke band. Maar gelukkig konden wij Geert, die al in de auto zat om weer naar huis te gaan, tegenhouden om de band te repareren. En ja eindelijk, bijna een half uur later dan we gewend zijn, konden wij dan vertrekken voor een tocht van 35 km, maar wel met uitstekend fietsweer , ca. 13 graden, en weinig wind. Na ongeveer 7 km had de nieuwe tandem een lekke band (geen velg lint !) Op hoop van zegen werd er een zgn. " worstband" ingelegd. Wij reden verder door het mooie landschap van Brabant en kwamen ook door het plaatsje Hoek in Belgie. Maar met de kerk van Nispen in zicht begaf (hetgeen al werd verwacht) de nieuwe binnenband het ook weer. 2 mensen moesten ongeveer een kilometer lopen naar het lunchadres. Daar werd Besters gebeld die bereid was de tandem op te halen en 2 mensen van Vigeta mee terug te nemen. Dank aan Marie Josee van Eijk en Esmeralda Dagelinckx die bereid waren om mee terug te gaan. Na gepauzeerd te hebben bij cafe Tivoli in Nispen vervolgden wij de route en deze keer gelukkig zonder problemen. Wij konden bij de Blauwe Pauw lekker buiten op het terras in de zon uitrusten en genieten van een drankje. Door Kees Mathijssen werd toegezegd dat hij bereid is om volgend jaar weer een tocht uit te zetten. Kees bedankt voor het uitzetten van de rit. Iedereen heeft genoten van deze mooie eerste tocht van het seizoen. Johan Merkx.

Afsluiting bowlingseizoen 2015-2016

Eric overhandigd Esmeralda de beker voor het winnen van de A-categorieEric overhandigd Jaantje de beker voor haar overwinning in het jaarklassement bij de B-categorieHet was weer flink druk tijdens de laatste bowlingmiddag van het seizoen. Iedereen deed nog een keer ontzettend zijn best om zijn totaalscore een beetje op te halen in de hoop om zo alsnog met een prijs naar huis te gaan. Het zal de spanning geweest zijn maar de hoge scores van de vorige dagen werden deze middag niet gehaald. Na een langdurig en moeizaam gereken kon onze voorzitter tijdens de koffietafel de prijswinnaars bekend maken. Bij de A-categorie was het weer een overwinning voor Esmeralda met 199 punten voor Adje Groorhuizen en Frans Adams met 198 en 195 punten. Bij de B-categorie was de eerste plaats voor Gerard van de Broek met 207 punten gevolgd door Tini Nuiten met 204 en Marina de Wit met 201 punten als derde. In het jaarklassement was de overwinning bij de A-categorie voor Esmeralda Dagelinckx, foto links, en bij de B-categorie voor Jaantje Luyks, foto rechts. Na loting mocht Esmeralda ook de Toon Bosters Wisselbeker mee naar huis nemen.

Uitslag vierde bowlingmiddag.

Bij de A-categorie was de overwinning voor Eric Loos met een score van 200. Dennis Groffen werd tweede en derde Frans Adams met een score respectivelijk 193 en 191. Bij de B-categorie was de overwinning voor Kitty van Helmond met de ongelooflijke hoge score van 225. Tweede was Mark van de Broek met 220 en derde Willeke van de Broek met een score van 205. De volgende bowlingmiddag, zaterdag 5 maart, is gelijk ook de afsluiting deze winteractiviteit. Als je wilt deelnemen aan de koffietafel moet je je voor 27 februari opgeven bij Johan Merkx (tel. 0164-682796 of per e-mail: jmerkx@hetnet.nl). Daarna is het tijd om de winterkilootjes er weer af te trainen op de tandem zodat we allemaal weer in vorm zijn tijdens de eerste tandemtocht, zaterdag 9 april. Dat lijkt nog ver weg maar dat is maar schijn, voor je het weet zijn we weer lekker buiten bezig. 

Derde bowlingmiddag

Het was weer gezellig druk tijdens deze derde bowlingmiddag van het seizoen. Vooraf even tijd om elkaar een goed 2016 te wensen. Ook een hartelijk welkom en de beste wensen voor enkele mensen van stichting Ons Zeeland die deze middag bij ons op bezoek waren. En weer waren er enkele deelnemers waarvan je het vermoeden hebt dat ze, gezien de hoge scores, stiekem gaan oefenen om maar goed voor de dag te komen deze competitie. Een extra stimulans voor de anderen om de volgende keer nog beter hun best te doen. Het podium bij de A-categorie zag erals volgt uit. Winnaar werd Wim Brocatus gevolgd door Frans Adams en Eric Loos. Bij de B-categorie was de eerste plaats voor Ria Hogers met Marina de Wit en Herman Brocatus op de tweede en derde plaats. Ook tijdens de volgende bowlingmiddag, carnavals-vastenavend zaterdag, 6 februari hopen we weer op een grote deelname.

Tweede bowlingmiddag van het seizoen

Ondanks de bijzondere datum, 5 december, was het druk op de tweede bowlingmiddag van het seizoen. Het is duidelijk dat niemand aan het eind van het seizoen punten tekort wil komen om als kampioen het seizoen af te sluiten Na weer een middag fanatiek gestreden te hebben kon onze voorzitter in de A-categorie Wim Brocatus huldigen als dagwinnaar, 2e werd Anneke Klaasen en derde Adje Groothuizen. Bij de B-categorie werd Moniquen van Helden eerste gevolgd door Jaantjre Luyks en Jan Brocatus als tweede en derde. Ook kon de voorzitter een nieuw lid voorstellen, Ger van Loon uit Wouw, die ook van plan is om tijdens het fietsseizoen mee te gaan doen. De volgende bowlingmiddag is zaterdag 9 januarie 2016.

Bowlingseizoen gestart

Joke staat klaar voor weer een word tijdens de bowlingmiddag. Joke begeleid haar deze middagZaterdag 7 november was de start van het bowlingseizoen 2015-2016 in de nieuwe locatie  Bowling De Thoolse Brug aan de Stevinweg in Tholen. Helaas was de opkomst nog niet optimaal door ziekte en vakantie van enkele deelnemers. Door de deelenemers werd er daardoor niet minder fel gestreden voor een goed resultaat. Dat was te zien aan de hoge scores die onze voorzitter tijdens de prijsuitreiking kon melden. BDe winnar bij de A-categorie was dat Esmeralda. Bij de B-categorie was dat John Hogers. De volgende  wedstrijddag is 5 december. Wij hopen dat ondanks deze bijzondere dag op een mooie opkomst.

Sluiting seizoen 2015

Afsluitende koffiemaaltijd bij Non Plus UltraHet was zaterdag weer een gezellige boel tijdens de afsluiting van het tandemseizoen 2015 bij Non Plus Ultra in Woensdrecht. Na de welkomstborrel hield Piet een kort welkomswoord waarna Cees ons mocht vertellen  wat voor lekkers er voor ons was klaargemaakt. Zoals altijd een heerlijke koffietafel die zal worden afgesloten met het welbekend ijs en rijst met slagroom en warme kersen. Na de soep kwam ook onze voorzitter binnen. Had al een drukke werkdag erop zitten. Hij deed het jaaroverzicht en de nodige dankwoordjes. Na de maaltijd werd er nog enige tijd nagebabbeld waarna iedereen tevreden weer huiswaards ging.

Een bijzondere tocht

Geen straf om te fietsen met dit mooie weer door een geweldig mooi landschapDat was het de tocht in Fijnaart, streekgenoten zeggen daar De Fendert. We waren dan ook neergestreken in De Fendertse Hoeve. We dat waren er velen,  ik telde op een gegeven ogenblik 33 mensen bij de koffie, bijzonder hé. Maar er waren er meer, de bakker Leen Sonneveld en zijn vrouw, hadden voor 35 appelflappen gezorgd. Toen de laatste deelnemers binnen rolden werden de enkele flappen die nog overgebleven waren nog vlug gehalveerd! Ook bijzonder hé. We werden op een zeer hartelijke manier verwelkomd door: De bakker en zijn vrouw, de dochter en vrouw van Tini Nuiten en het personeel van De Fendertse Hoeve. Dat is eigenlijk niet zo bijzonder, want dat is eigenlijk elk jaar zo, dat zijn we daar eigenlijk gewend. Maar wel heel leuk. En dan de tocht een mooie en goed uitgezette tocht door Tini, eigenlijk ook niet zo bijzonder. Want dat zijn we elk jaar ook van hem gewend. Maar wel mooi en leuk. Maar er zat toch een leuke bijzonderheid in deze tocht! Een verrassende lunch in buurtschap De DriesprongWat was het geval? 26 september staat in het teken van de burendag. In het plaatsje De Driehoek, of is het een buurtschap, hadden we onze rust.  Niks bijzonders zou je zeggen. Maar toen we in het gemeenschapshuis van De Driehoek binnenkwamen stonden daar te tafels netjes gedekt, er was soep broodjes, koffie en thee. We werden opgewacht door dames en heren van de buurtschap. Hun gezichten glunderden, ze hadden een smile van oor tot oor. Zo genoten zij dat wij verrast waren. Dat was toch wél bijzonder hé! Zo zie je maar; Beter een verre buur dan een ……… Na de gastvrijheid die we daar mochten genieten gingen we weer verder. We stonden nog even stil bij het watersnood monument in Heiningen, waar Geert ons nog iets over vertelde. Verder via Stampersgat weer terug naar Fijnaart. De laatste tocht van dit seizoen, zon overgoten en bijzonder! Wij willen dan ook die mensen bedanken die deze dag zo bijzonder maakten. De bakker en zijn vrouw, de mensen in De Fendertse Hoeve en zeker een bedankje aan de mensen van De Driehoek voor de bijzondere verrassing! Als het mag, blijven we jullie verre buren. Tini, jij ook bedankt, het was gewoon bijzonder! Piet.

Ronald Leddy tandemtocht

19 Sept. hebben we de tocht van Ronald gereden. Voor zijn plotselinge dood had hij samen met Kees Mattijssen zijn voorrijder, deze rit nog uitgezet. Gretha was samen met haar kinderen en kleinkinderen aanwezig bij Puts Meuleke om ons te verwelkomen op deze voor haar toch wel beladen dag. We kregen de indruk dat zij er goed in slaagt om het verlies van Ronald te verwerken. Nadat we de door Gretha aangeboden koffie op hadden gingen we met 6 tandems en 5 fietsers op pad, eerst brachten we met z'n allen Gretha naar huis. De groep was niet zo groot maar dat kwam omdat er een paar mensen naar Zeeuws Vlaanderen waren en we hebben nog steeds  een paar zieken zoals Truus,Jan Jaspers en Kitty, anders altijd vaste klanten. In Huibergen kregen we nog even een fikse regenbui waar we de regenkleren voor aan moesten doen. Daarna reden we nog een stukje door Belgïe waar we bij de stop nog een lekkere wafel kregen die Gretha had meegegeven.Daarna reden we naarNispen waar we pauzeerden. Na de pauze achterlangs Pindorp naar Huibergen waar we bij de stop wederom een wafel hadden en daarna terug naar Puts Meuleke waar Gretha weer op ons wachtte. Na nog even nagepraat te hebben gingen we weer huiswaarts. Gretha, bedankt voor je goede zorgen en Kees bedankt voor het uitzetten van de rustige tocht en we hopen volgend jaar weer gebruik te maken van jouw kwaliteiten. Geert

12 september 2015: Tocht in memoriam Jo van de Buijs

Het vertrek was bij café Pagnevaart waar we een plak cake van de uitbater kregen en een consumptie van Joep. Nogmaals bedankt hiervoor. Dina kwam ons nog uitzwaaien. We vertrokken met 4 fietsen en 9 tandems. De tocht begon stroef. Hier en daar moest er wat afgesteld worden aan de fietsen en zadels moesten vastgezet worden. Het probleem met de zadels bleef ons de gehele tocht achtervolgen. Ik denk dat de fietsen weer toe zijn aan de winterstop waarin ze weer eens goed nagekeken kunnen worden. Jack had wat problemen met zijn taxi en starten met zijn voorrijder Piet later. Corry vertrok ook later in verband met een slappe band. Met drieën vertrokken ze maar wisten elkaar toch nog kwijt te raken onderweg. Uiteindelijk is iedereen aangekomen bij café Jagersrust voor de lunch. Na een lekkere lunch vertrokken we weer naar café Pagnevaart. Het was een mooie tocht en we hebben het de hele dag droog gehouden. Pas toen we weer terug op het terras van café Pagnevaart zaten, begon het licht te regenen maar door het zonnescherm bleven we ook daar droog. Joep bedankt voor het uitzetten van deze mooie tocht !

Roosendaal, 5 september

Voor aanvng van de tocht even bijkletsen bij een kopje koffie“Wees kalm te midden van het lawaai en de haast en bedenk, welk een vrede er in stilte kan heersen”. Die tekst kwam ik tegen, als begin van een heel verhaal, dat aan de wand hing in Café Zalen Huis ten Halve. Ik vond het heel toepasselijk, want hoewel het toch al kwart voor tien was, was de zaal erg leeg en was het opmerkelijk stil. Met de weersvooruitzichten in gedachten, dacht ik dat word vandaag een uile ei. Maar al spoedig werd de rust verstoord, langzaamaan kwam iedereen binnendruppelen. En eventjes na half elf gingen er toch 7 tandems en 4 fietsen van start voor de tocht van Frank van der Zanden, uitgezet door Johan van Nassau. Zoals je van een echte Roosendaler kunt verwachten, wilde hij ons ook nog een stukje Roosendaal laten zien. Een klein stukje gingen we door de stad. Daarna gingen we richting Spellestraat en daarna door de leguit. Ik kwam daar toch nog dingen tegen waarvan ik het bestaan niet afwist. Zo wist ik dus niet dat daar een boerderij was met de naam “Kleine Wildert”, misschien honderd keren voorbij gereden maar nooit gezien. Toen we vanuit De Boswijkdreef op De Moerstraatseweg uitkwamen, konden we links of rechts, het werd links dus naar Café van Pul, voor de boterhammen. Al die tijd was het droog geweest, maar toen tijdens de boterhammen werd het donker. De kerk aan de overkant van het café konden we nauwelijks nog zien. En het regende. Ik zag dat sommige van ons de wenkbrauwen fronsten en onze weerspecialist hoorde ik zeggen, over drie kwartier is het droog. Maar ruim na half twee regende het nog en we maakten aanstalten om weg te gaan, de regenkleding aan en vooruit met de geit. Fietsen in de regen heeft ook wel wat, als iemand goed gehumeurd is, valt dat direct op en dat heeft weer invloed op de anderen van de groep. En in onze groep is er altijd wel iemand goed gehumeurd! Maar het werd droog, toen we langs De Zoom, in de buurt van Wouwse Plantage een v.u.d.b. stop maakten. Verder gingen we, onderlangs Essen door, we bleven nog net op Nederlands grondgebied. We deden Nispen aan en toen had  onze tocht uitzetter toch nog een verrassing in petto. Na Nispen dacht iedereen we fietsen deze weg af en dan zijn we er. Maar wat gebeurde, we gingen linksaf, de fietspad langs De Molenbeek op. Een prachtig paadje langs een rimpeloos watertje, met aan beide kanten bomen en groen. Een fantastische  afsluiting van een mooie tocht. In Huis Ten Halve, stond de bardame al op ons te wachten en we konden ons laven aan al wat een café te bieden heeft. Johan, bedankt voor de mooie tocht, als iemand de streek kent bij jij het wel, en dat hebben we mogen ervaren. Piet

De tocht vanuit Dinteloord

Een geweldig mooie plaatsje voor eenvudb-stopPotverdorie nog an toe, (Toon Hermans) ik heb het al eens meer geschreven; wat is ons West Brabant mooi! Dat mochten we ervaren tijdens de tocht van Sam en Marina De  Wit. We werden verwend, niet alleen wat betreft koffie mét, een biertje of frisje, maar óók het weer was een verwenner. Er stonden zeven zonnen aan de lucht (wie dat ooit zei, dat weet ik niet). Maar wij hadden “toppie” weer. Onze tocht bracht ons weldra buiten Dinteloord, richting Stampersgat. Duidelijk herkenbaar aan de suikerfabriek. Langs prachtige, rustige wegen gingen we naar Oud Gastel. Daar vonden we in een oase van rust, groen een prachtig park. We kwamen terecht in een bloemenwei, met prachtige visvijvers. En daar hielden wij onze eerste vudb stop. Ik heb een achterneef in De Rollestraat wonen (daar vlakbij), ik zal hem vertellen dat hij in de buurt van een paradijs woont! Maar in een paradijs blijf je meestal niet lang, Adam en Eva hebben dat ervaren, ook wij niet. We gingen weer langs de Vliet, officieel de Roosendaalse Vliet (ik heb het opgezocht maar je had gelijk Frans). De Roosendaalse- en De Steenbergse Vliet komen bij elkaar bij Het Bovensas. Zo zie je maar onze Vigeta tochten hebben ook nog een culturele inslag. Maar we moesten verder naar ons lunchadres Eetcafé Het Anker. Ik hoorde de uitbater het net niet zeggen, maar ik zag hem denken: Zijn jullie er nu al weer. Want we waren een week van tevoren daar ook geweest met de tocht van Truus. Maar dat mocht de pret niet drukken, alles smaakte verrukkelijk. Na de lunch gingen we richting Kruisland en Steenbergen, bij De Blauwe Sluis gingen we rechtsaf, naar het Bovensas. Als je het Bovensas oprijd dan is het net of je een ansichtkaart inrijd. Rust en nog eens rust. En juist daar hielden wij onze tweede vudb stop. Ons tweede paradijs groen, groen en een wei met kleine gele bloemetjes. Maar in een paradijs ……….. ook wij niet, gingen we weer. Nu door een werkelijk prachtig onverhard paadje (ik kan het echt niet helpen, maar het was gewoon zo) richting Dinteloord. Langs onze nieuwe A4 gingen we naar ons eindpunt, het dorpshuis. Na een drankje en hapje, ons aangeboden door Marina en Sam, gingen we huiswaards. Met prachtige ervaringen en indrukken. Marina en Sam bedankt. Piet. 

Zaterdag. 22 augustus 2015

Tweede poging wat betreft de tocht van Truus van Gelten, die eerder werd afgelast vanwege extreem warm weer. Deze keer werkt ’t weer goed mee. Het is droog, zonnig en aangenaam qua temperatuur (circa 28°C). We starten met 10 tandems en 6 gewone fietsen vanaf cafeeke De Beek in Halsteren. Na de koffie met een lekkere koek, aangeboden door Truus, vertrekken we, rond half 11.Het is een mooie route langs Fort de Roovere en door het bos van Vrederust naar café ’t Anker in Wouw. Tussendoor hebben we de vouwen uit de broek gehouden op de Halstersebaan (dan circa 10 km afgelegd). Bij café ’t Anker hebben we gelegenheid onze boterham op te eten op ’t heerlijk in de schaduw gelegen terras. We hebben er dan circa 16 km opzitten. Daarna vertrekken we weer rond kwart over één via Kruisland, Moerstraten naar onze 2e keer vouwen uit de broek. Heel verrassend houden we hier meteen een drinkpauze. De locatie is dan ook erg leuk. We zijn namelijk bij de Zorgboerderij De Lindenhof (voorheen in Steenbergen) waar ze behalve leuke speelattributen voor kinderen ook menig aparte vogel hebben. Grote papagaaien, uilen, ooievaar en nog veel meer. Tiny Nuijten probeert nog met behulp van een speciale handschoen een roofvogel op zijn arm te krijgen maar helaas springt de vogel direct weer op zijn eigen stekkie terug. Na een drankje of een lekker ijsje gaan we weer op pad. Het is een prachtige route die Ad en Chris voor ons hebben uitgezet. Onze dank hiervoor ! Voldaan en ook een beetje verhit komen we weer ongeschonden en zonder lekke banden bij cafeeke De Beek aan. We hebben er dan toch mooi 36 kilometer opzitten. Na nog een lekker koud drankje nemen we afscheid en kijken terug op weer een verrassen mooie rit. Nogmaals onze dank Ad, Chris en Truus. Eric

Verslag van de speciale tocht op zaterdag 15 augustus.

Juul doet onder het toeziend oog van de deelnemers de fiets van het slotIedereen werd rond 10 uur verwacht in het Sportcentrum “Il Cuore” in Moergestel en allen waren tijdig aanwezig. Tijdens het koffiedrinken vertelde Geert  over het speciale van deze dag. Het echtpaar Juul en Dries Ausems waren aanwezig, zij hadden het afgelopen jaar hun 50-jarige bruiloft gevierd en de giften die ze van hun gasten ontvingen waren ten gunste van een goed doel en dat was Vigeta. De opbrengst was zo ruim dat wij er een nieuwe tandem met trapondersteuning voor konden kopen, waar de Stichting erg blij mee was, vooral omdat de leeftijd van de doelgroep en voorrijders aardig oploopt. Via een speciaal gebaar van Juul, het slot van de tandem openen, werd de tandem eigendom van Vigeta (zie foto). Namens de Stichting dankte Geert en Jac het echtpaar Ausems voor dit gulle gebaar. Hierna kon de mooie tocht beginnen, waarbij Dries ook meereed. Het weer was zeer aangenaam, af en toe een zonnetje en geen wind, zo vertrokken we met 25 deelnemers richting Oisterwijk, door de mooie bossen en langs de prachtige vennen van De Kampina, waarbij Geert tijdens de vudb-stop nog wat uitleg gaf over dit mooie natuurgebied. Aansluitend reden we langs Boxtel, richting Esch alwaar de lunchpauze was in een heel aardig eet-café. Tijdens deze lunchpauze begon de lucht te betrekken en voordat we weer op de tandems wilden stappen kwam de regen in bakken naar beneden. De buienradar gaf aan dat het voorlopig zo zou blijven, dus werd er besloten om toch verder te gaan. Geert en Dries hebben de tocht 6 km. ingekort omdat het niet aangenaam was in deze regen, jammer van de mooie omgeving, want daar kon men nu niet ten volle van genieten. We stopten nog bij het 14e eeuwse kasteel “De Nemelaer” waar Geert het een en ander vertelde over de geschiedenis van het kasteel dat in 1964 werd aangekocht door Het Brabants Landschap en via een stichting volledig werd opgeknapt, waarbij de medeoprichter Anton van Oirschot, er met zijn gezin introk en voor een groot deel de kosten voor zijn rekening nam. Momenteel is het nog steeds bewoond en vinden er allerlei culturele en publieke activiteiten plaats. Ook wordt het veel gebruikt als trouwlocatie. Na deze uitleg ging de tocht verder om uiteindelijk druipnat bij het sportcentrum aan te komen. Daar kregen we vooraf een aperitief en aansluitend een heerlijke koffietafel met zelfgemaakte groentesoep, kroketjes en lekkere broodjes. Geert  bedankte de uitbaters, de familie Moonen, voor de geweldige ontvangst. Door Piet werden ook Geert en Mientje bedankt voor de goede organisatie van deze dag. Ook Dries nam nog even het woord en vertelde dat hij het als heel bijzonder had ervaren met zo’n unieke groep te kunnen meerijden en was heel tevreden dat hun gunsten bij ons terecht waren gekomen. Marie-Josee.

De tocht van Kitty van Helmond; 25 juli

De weersvoorspellingen voor deze dag waren uitermate slecht, maar ja op zo’n korte termijn de tocht afblazen is niet mogelijk. Dus bij de start op Rozenoord waren we met 15 personen, ook Geert kwam nog even helpen. Eerst maar koffie/thee met een lekkere koek aangeboden door Kitty. Uiteindelijk werd besloten om de ochtendrit te rijden en de middagtocht te laten vervallen. Met 4 tandems en 4 fietsen gingen we op stap, een zeer barre tocht. Eerst naar de Bergse Plaat en vervolgens een ritje rond de Binnenschelde. Bij tijd en wijle was de wind zo straf dat de meesten moesten afstappen en striemde de regen in je gezicht, zo heftig het deed gewoon pijn. Op verschillende plekken stond Joke samen met Kitty om ons aan te moedigen. De groep doorzetters kwam rond 12.15 uur doorweekt aan op Rozenoord, na de lunch met nog een lekkere versnapering van Kitty, ging iedereen weer naar huis. Kitty, Gerard en Willeke, bedankt voor alle goede zorgen, Johan bedankt voor de tocht, jammer dat we vanwege het slechte weer niet van de mooie omgeving konden genieten. Marie-Josee.                                                                                                                                            

Zaterdag 8 augustus tour Le Kok over het eiland Tholen

Jo voor aanvang van de mooie tocht aan de koffie. Op de achtergrond Anneke, Piet, Adje en Joke in gesprek met zoon FransNa de koffie met een “ECHTE” zeeuwse bolus in de mooie binnenstad ging de club op pad. Dochter Leanne en zoon Frans van Jo fungeerden als voorrijders. De bezemwagen met Jo zelf en de andere twee dochters Willeke en Linda zorgde zonodig voor een veilige oversteek. In Poortvliet de eerste zogenaamde vouw uit de broek-stop waarna de route werd hervat richting de Zeester in Sint-Maartensdijk. Na de lunch liep de route van 18 km geheel langs het water wat vol lag met zeilboten. Genietend van de zilte lucht, wind in de rug en de zeeuwse zon werd er een tussenstop gemaakt bij de Oesterdam. Via t’ouland  (het oude land) terug naar het pittoreske marktplein van Tholen voor een koele versnapering al daar. Namens onze vader Johan willen wij iedereen bedanken voor de gezellige fietstochten bij Vigeta gedurende de afgelopen jaren.  Groeten van Frans Leanne Willeke en Linda.

Tandemtocht Harry en CoBeeld van de vudb-stop bij de Van der Harte brug nabij kruislandEen stralend zonnetje bij de tocht in Oudenbosch, de groep was niet zo groot, 8 tandems en 6 fietsers. Na de koffie en cake vertrokken we via de buitenwijken van Oudenbosch richting Oud Gastel waar we even een VUDB stop hielden vervolgens door Kruisland richting buitengebied van Wouw waar we Zorgboerderij Lindehof aan de Galgenweg pauzeerden. Een heel mooi plekje wat voor velen onbekend was. Er is ook een Vogelopvangcentrum endevogels zijn te bekijken in een prachtig kooiencomplex wat er zeer verzorgd uit ziet. De moeite waard om eens een keer te gaan kijken. Toen de boterhammen op waren gingen we weer verder richting Kruisland maar dan langs een heel andere weg. Na Oud Gastel weer door het buitengebied naar Oudenbosch waar we na aankomst nog even konden napraten en nog wat drinken. Harry en Cor, het was een mooie tocht van 46 km waar we allemaal van genoten hebben Geert

 

 

 

Uitwisselingstocht met Ons Zeeland

vaEen langgerekt tandempeloton door het Brabantse landschapEr was heel veel animo voor de uiitwisselingstocht, de Zeeuwen hadden erg hun best gedaan om met zoveel mogelijk mensen mee te rijden. Zodoende waren er 25 Zeeuwen en 26 Vigetianen. Voor dat we vertrokken hebben we nog even een moment stilte in acht genomen voor Ria Brocatus en Ronald Leddy, twee trouwe figuren bij deelname aan onze tochten en die we helaas moeten missen in de toekomst. Nadat iedereen zijn voorrijder en tandem had gevonden, gingen we op pad. De tandem waar Ronald de laatste jaren op heeft gereden, bleef eenzaam achter, ik vond dit erg symbolisch. Het was prachtig weer dus we konden volop genieten van de omgeving. Het was mooi om te zien hoe zo'n lange sliert met tandems zich door het Brabantse landschap bewoog. Bij De Heide hielden we even een stopje en kregen we nog een banaantje, daarna reden we via het landgoed van Vrederust naar Café de Beek in Halsteren waar de pauze was. Omdat het zulk mooi weer was konden we lekker buiten onder de parasol zitten. In het cafe was er een biljarttoernooi waarvan de opbrengst voor Vigeta was. Een mooie geste. Er was ook een verloting waar veel mensen aan meededen en ook veel prijsjes werden gewonnen. Na de pauze reden we richting Bergen op Zoom, langs het havengebied waar veel mensen van ons nog nooit gefietst hadden, Langs de Binnenschelde gingen we over de Bergse Plaat, een rustig stukje om te fietsen. Na nog een stopje gingen we via Mattenburg en de Duintjes weer naar Non Plus Ultra waar we na een consumptie aan de alom geprezen koffiemaaltijd gingen beginnen. Opnieuw voortreffelijk en met veel zwier door Kees gepresenteerd. We kunnen terugkijken op een goed geslaagde tocht en waar volgens mij nog nooit zoveel mensen aan meededen. Geert

Namens de voorzitter. Gerard bedankt voor het schrijven van onderstaand verslag. Ik had aan Ronald gevraagd om het verslag van deze tocht te schrijven, maar helaas is hij hier niet meer aan toegekomen. Toen ik Willeke zondag belde zei ze zal ik aan Gerard vragen of hij het doet en je kent me daar zeg ik geen nee op. Gerard dubbel bedankt dus 1 voor het uitzetten van een mooie tocht en 2 voor het maken van dit verslag. Het deed mij goed als voorzitter om zoveel mensen van Vigeta en zelfs van Ons Zeeland te zien op de crematie van Ronald, het gaf me echt een warm familie gevoel. Groet, Eric

27 juni 2015, tocht van Toos de Ruiter

Deze tocht werd voor de 2e keer gehouden. De 1e keer kon Toos niet meedoen omdat ze op haar schouder gevallen was. Ook deze keer was de ontvangst in Café de Beek, in de Fabrieksstraat te Halsteren. De eerste koffie was voor rekening van Toos. Ze had hierbij voor lekkere stroopwafels gezorgd. Tot verbazing van de aanwezigen, had Café de Beek een loterij georganiseerd, waarvan de opbrengst ten guste kwam van de Stichting Vigeta. Tevens stond er aangekondigd dat op 17- 18- en 19 juli een biljartwedstrijd gehouden zou worden, waarvan de opbrengst ook ten gunste van onze stichting zou zijn. Nadat de deelnemers de koffie en de koek op hadden, werd om 10.45 uur het sein van vertrek gegeven. Het weer was schitterend, zonnig en weinig wind. Via Lepelstraat en Kladde gingen we in de richting Notendaal. Voor Notendaal was de eerste “vouw uit de broek”. Daarna ging het via de oude Heydijk richting Steenbergen. De lunch was gereserveerd bij Café Buddah's, aan de Markt te Steenbergen. Deze nieuwe rustplaats viel bij de deelnemers goed in de smaak. Gelukkig waren op het terras diverse parasols want de zon deed enorm zijn best. Na de rust ging de route door Steenbergen en dan via de Krommeweg naar de Welberg. Vandaar naar Heerle waar bij de kerk de 2e VUDB-stop was. Via de Heerlesebaan en Schansbaan werd de tocht voortgezet naar Halsteren, alwaar wij om 15.00 uur weer arriveerden bij Café de Beek. Op het terras achter het café, werd deze tocht onder het genot van een drankje, afgesloten. Toos, nog bedankt voor deze mooie tocht.

21 juni, de tocht van Esmeralda

Esmeralda deed een mooi openingswoord waarin ze stil stond bij het overlijden van haar moeder en Ria Brocatus. De deelnemers namen een moment van stilte in acht daarna vertelde ze dat het eerste rondje koffie voor haar rekening was, bedankt. We vertrokken vanaf de Kannebuis met 21 personen, 9 tandems en 3 losse fietsen. Het weer zag er 's morgens dreigend uit maar we hebben het de hele dag doog gehouden, dat was lang geleden volgens Frans van Haperen maar wat wil je als ik mee ga! Met een mooie toch kwamen we aan bij ons lunchadres café de Voortgang in Nieuw-Vossemeer. De naam is niet helemaal doorgetrokken in het café zelf. Hier heeft de tijd meer stilgestaan maar ze waren heel hartelijk en gastvrij. Het tweede deel van de tocht hebben we diverse bruggen beklommen en afgedaald om weer op ons startadres in Halsteren uit te komen. En ja, het kan!!! een compliment aan Jan en Herman we hebben geen gevaarlijke kruising gehad, dit heb ik nog nooit meegemaakt! Een keer dacht ik dat we de weg over moesten maar ook toen bleven op het linker fietspad rijden. Na een nog een afzakkertje bij de Kannebuis ging iedereen weer naar huis. Esmeralda, Jan en Herman bedankt voor de mooie en veilige tocht. Eric

Kiwanistocht 13 juni 2015

De deelnemers aan de Kiwanistocht rijden even een stukje onderaan de dijk waar wat minder wind staatVandaag stond de tandemtocht van Ons Zeeland in samenwerking met de Kiwanistocht Schouwen-Duiveland op het programma. De belangstelling voor deze tocht was groot (19 mensen van Vigeta, waarvan 18 op een tandem, 14 mensen van Ons Zeeland en 6 mensen van de Kiwanisclub. Door de grote belangstelling van de visueel gehandicapten moesten wij een beroep doen op 4 mensen van de Kiwanisclub (1 voor Vigeta en 3 voor Ons Zeeland) om zich beschikbaar te stellen als voorrijder. Op het startadres Landal Port Greve te Brouwershaven werden wij verwelkomd met koffie en een heerlijk appeltaartje. Met een soms stevige wind op kop reden wij door de prachtige omgeving van Schouwen-Duiveland. Wij reden door typische Zeeuwse dorpjes zoals Dijkhuisjes, Dreischor, Beldert, Elkerzee, Scharrendijke, Brijedorpe en Looperskapelle. De lunch die ons werd aangeboden door de Kiwanisclub werd genuttigd in Port Greve. Wij genoten van de goed belegde broodjes. Een broodje extra was niet erg, want het waren niet alleen broodjes met eiersalade maar ook broodjes gezond! Na de lunch moesten wij (jawel met 6 man sterk) eerst een band plakken. Vervolgens reden wij nog een gezellig stukje langs onder meer de Oosterschelde waar prachtig bloeiende vlierbesstruiken stonden. Om ca. 16.00 uur waren wij terug op ons startadres. Daar konden wij even uitrusten en genieten van de aangeboden consumpties en wat versnaperingen. Mensen van De Kiwanis: bedankt voor de mooie tandemtocht en uiteraard voor het voorrijden. Johan Merkx

Verslag midweekvakantie 2015

Maandag 1 juni De reis was voor iedereen goed verlopen en rond 15.00 uur was iedereen gearriveerd. Vrij snel na aankomst bij Preston Palace werd de indeling van de kamers bekend gemaakt en kon iedereen zijn spullen uitpakken. Het was aangenaam weer, dus voor de maaltijd kon iedereen nog lekker buiten zitten in het zonnetje om gezellig bij te kletsen. Na de maaltijd werd iedereen verzocht om de tandem uit te zoeken en in te stellen, zodat we de volgende ochtend tijdig konden vertrekken. Maar helaas, een fietssleutel lag nog thuis, dus daar moest ijzerzaag en slijptol aan te pas komen en met een kettingslot kon de fiets weer op slot.  De avond werd afgesloten met vermaak op de kermis en een drankje in de bar.

Dinsdag 2 juni Het ontbijt was om 8.00 uur en de start van de tocht om 9.30 uur. Iedereen was op tijd aanwezig, maar helaas weer was het fietssleuteltje kwijt, zodat ook het kettingslot doorgeknipt moest worden. Sleutelwoord van deze midweek: SLEUTEL. Dus met enige vertraging konden we starten weliswaar in de regen en met veel wind. We maakten een prachtige tocht door het buitengebied richting Bornerhoek, waar we een koffiepauze hielden op een camping aan een meertje. Jammer dat we vanwege het weer niet buiten konden zitten. Na de koffie was de regen iets minder geworden, maar de wind bleef aanhouden en reden we verder naar het plaatsje Goor, om in een gezellig café te lunchen. Enkele deelnemers aan de lunch in Grand cafe De Zon in Goor Na de middag was het droog, maar nog steeds een stevige wind en nu konden we beter genieten van de omgeving waar we doorheen fietsten, prachtig! Terug naar Almelo, een stukje door de stad en om 16.00 uur terug bij het hotel.  Na de avondmaaltijd werd er door enkele mensen nog een wandeling gemaakt. Zoals gewoonlijk eindigde de avond na vermaak bij de kermis met een laatste drankje in de bar.

Woensdag 3 juni In de ochtend maakten we een rit door het buitengebied  naar Tubbergen om koffie te drinken bij “De Burgemeester” een café in het centrum. Vandaar uit reden we weer terug naar Preston Palace om daar lekker te lunchen. Na de middagpauze had Johan van Nassau andere verplichtingen, dus namen de gebroeders Brocatus de taak over om de middagrit voor te rijden die Johan had uitgestippeld. Maar een tocht rijden die iemand anders heeft uitgezet blijkt heel moeilijk. Na wat door Almelo gedwaald te hebben en een stukje door het buitengebied kwamen we vervolgens uit aan de achterkant van Preston Palace.  Deze rit was een goede oefening voor het op- en afstappen en we zijn toch lekker 2 uur onderweg geweest. Na de avondmaaltijd, de wandeling met aansluitend koffie drinken en voor enkelen nog een bezoekje aan de kermis, was er live  muziek in de koffie-corner. Iedereen genoot van de muziek, er werd volop gedanst, gezongen en meegedaan aan de polonaise, tot in de kleine uurtjes.

Donderdag 4 juni Vlnr: Ina, Nico, Gerard en JAn bij de tandem met de lekke bandWat een verrassing deze morgen, iedereen stond klaar bij de tandems onder een strakblauwe hemel, het beloofde vandaag een prachtige dag te worden, met wel een frisse wind. Weer hadden Johan en Piet een prachtige route uitgestippeld zowel door weidse velden als door bosgebied. Maar helaas het sleutelwoord van deze dag was: PLATTE BANDEN. Nico en Ina kregen na een uurtje rijden een klapband en het was even puzzelen hoe dit opgelost moest worden, gezien de afwijkende maat fietsband die we in de reparatie tas hadden.  Deze keer gingen we koffie drinken in een groot restaurant bij een manege, waar we lekker buiten konden zitten in het zonnetje. Weer terug op de tandem bleek dat Adje en Marie-Josee een lege achterband hadden. Piet Kleppe had een spuitbus met schuim dat via het ventiel in de band werd gespoten en heel snel was de klus geklaard en konden we weer verder. De lunch werd genuttigd in het centrum van Borne en om 14.00 uur gingen we weer en route. Ook nu reden we weer door een prachtige omgeving met veel mooie, statige huizen en een oude watermolen, iedereen genoot en dat werd mede veroorzaakt door het mooie weer. Niet ver meer van Almelo vandaan was de laatste stop op een zonnig terras voor een ijsje of een drankje, heerlijk genieten. Maar wat een pech, nu bleken Marleen en Toos een lekke band te hebben. Het wonderspul van Piet deed weer zijn werk en ook nu konden we vrij snel weer verder. Door deze tegenslagen waren we wat later bij Preston Palace, dus snel douchen, voordat we konden gaan eten. Informatiebord bij de oude watermolen waar we deze donderdagmiddag langs kwamenOm 21.00 uur  kwamen we bij elkaar voor de evaluatie en Piet Brocatus bedankte Johan en Piet voor de prima routes die zij hadden uitgestippeld, we hebben weer andere mooie stukjes van Twente gezien. Iedereen keek in volle tevredenheid terug op deze midweek. De sfeer was goed, mooie routes in een prachtig omgeving, mannen bedankt. Door Jack Koole werden alle voorrijders en begeleiders bedankt, want zonder hun hulp en steun was deze fijne midweek niet mogelijk geweest volgens Jack. Ook deze avond werd op de gebruikelijke manier afgesloten, een laatste ritje in de botsauto’s, nog even in de octopus en het geluk beproeven bij het ballenspel.  Na een drankje in de bar lag iedereen tijdig te slapen.

Vrijdag 5 juni Na het ontbijt werden alle koffers ingeladen. Enkelen bleven nog even koffie drinken, maar daarna was iedereen op weg naar huis, nagenietend van een mooie midweek.

Deze midweek is mede mogelijk gemaakt door: Rotterdamse Stichting Blindenbelangen te Rotterdam Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden te Grave www.ksbs.nl Stichting Blindenhulp te 's-Gravenhage| Stichting Blindenbelangen te Grave

De tocht van Adje Groothuizen

even een moment van rust in St MaartensddijkHet was een internationaal gezelschap wat op Camping Kruitenburgh neerstreek! Een Belgisch echtpaar, een Candese, de dochter van Toos de Ruiter, 4 rasechte Zeeuwen en 23 Brabanders. We werden gastvrij ontvangen met koffie en een lekkere Zeeuwse bolus, aangeboden door Adje. Helaas was het weer ons weer niet goed gezind, we vertrokken met regen langs de Oosterschelde richting Gorishoek met een kleine stop in Sint Mmaartensdijk. Daarna opnieuw langs de waterkant waar het zo mooi kon zijn maar nu hadden we een stevige wind en regen tegen. Daarom was het extra goed toeven in het Oude Packhuus in Stavenisse waar we pauzeerden. Toen we daarna vertrokken was het gelukkig droog om langs de Oosterschelde met in de verte de Zeelandbrug te fietsen richting St.Annaland. Later kwam er zelfs nog een voorzichtig zonnetje. Na 42 km kwam de camping weer in zicht, na een drankje ging ieder weer huiswaarts en kunnen we ons. voorbereiden op de vakantiemidweek. Adje en Huib bedankt voor de rustige tocht door een mooi stukje Tholen! Geert

Tocht Jack Koolen 16 mei 2015

Non Plus Ultra was deze zaterdag het startadres voor de tocht van Jack Koolen.Jack heette ons allen van harte welkom en trakteerde ons mede namens zijn broer op koffie/thee. Hij vertelde dat hij samen met Piet Kleppe een tocht had uitgezet die eens een andere en onbekendere kant uit zou gaan. Wij waren benieuwd!We vertrokken met 8 tandems en 2 losse fietsen, 18 personen. Al gauw werd duidelijk dat er behoorlijk wat wind stond en de eerste pet vloog al snel door de lucht. We fietsten richting Rilland. We reden door de polders langs vele kassen op rustige wegen waar de bloeiende meidoornhagen een lust waren voor het oog. Jammer genoeg moesten we al snel onze regenpakken aantrekken. Met de wind op kop en de regen op onze gezichten fietsten we dapper verder, maar wat hadden we het koud. Voor de lunch stopten we in Rilland waar we vriendelijk en gastvrij werden ontvangen in het Dorpshuis. We warmden onze koude handen aan de warme kopjes koffie/thee. We aten niet alleen onze boterhammen op, maar deden ons ook tegoed aan de lekkere chocolaatjes die op tafel voor ons klaarstonden. Er wordt altijd gezegd dat vrouwen geen weerstand kunnen bieden aan chocola, maar vandaag zagen wij dat ook veel mannen de verleiding niet konden weerstaan. Na de lunch vertrokken we weer met de regenpakken aan, want het regende nog steeds. En het waaide ook nog steeds hard. Wederom vloog er een pet de lucht in en als iemand zich nog afvraagt waarom Piet Kleppe uit de sloot kwam klimmen? Juist ja, hij was achter de pet aangegaan. Het was echt PET-weer.We fietsten richting de Westerschelde om langs het water te rijden richting Bath. En wat normaal gesproken een prachtig uitzicht op de Westerschelde en de vele boten oplevert, keken we nu tegen een mist van regen aan. Wat was dat jammer. Nadat we het water achter ons hadden gelaten, konden we verder genieten van al het andere water dat op ons neerkwam. We hielden nog een vudb-stop om zo lang mogelijk van al die heerlijke regendruppels te kunnen genieten.Door de polder fietsten we terug naar Non Plus Ultra waar sommigen zichzelf trakteerden op een lekkere kom aspergesoep.De regen was echt een spelbreker vandaag, maar wat was het een mooie tocht. Dank je wel Piet en Jack. Zij beloofden de tocht volgend jaar nogmaals te rijden met hopelijk een lekker zonnetje erbij. En daar houden we hen aan! Joke.

De tocht van De Spartanen

De mensen van de spartaan die ons op deze dag begeleiden

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto de mensen van de Spartaan die ons deze dag gaan begeleiden voor aanvang van de tocht in De Biezen.

Op zaterdag 9 mei stond de tocht van Anneke Klaassen op het programma. Anneke heeft de luxe dat ze de tocht voor haar uitzetten. In de tijd dat een van de Spartanen; Nico van Houwelingen, haar voorrijder was dateert dat, nadat die man is overleden, hebben de clubleden van De Spartanen die traditie voortgezet. Een mooie geste. We kwamen bijeen in M.F.C. De Biezen in Putte, daar werden we verwelkomd door de leden van De Spaartaan, we kregen koffie aangeboden en er was heerlijke cake van Anneke. Geert maakte een praatje en weldra vertrokken we voor een prachtige tocht. Aan natuur en fietsgelegenheid heeft men in de buurt van Putte geen gebrek! De mannen én vrouwen van De Spartaan weten het te vinden. We gingen over De Putseweg naar Huijbergen daarna over De Huijbergsebaan en Heimolen, De Beukendreef (volgens Geert de mooiste laan van West Brabant) en de weg fietspad langs de spoorbaan naar Non Plus Ultra. Kees verwelkomde ons, met zijn verse aspergesoep, menig kopje soep werd afgenomen. Maar ook koffie en voor enkele een biertje, werd genuttigd. Ik ben nog vergeten te vertellen, dat er een stevige wind stond, die hadden we van achter, (om in fietstaal te spreken “in ’t ol”). Maar heb je de wind “in ’t ol” en je maakt een rondje, dan weet je als fietser dat je hem ook nog een keer op je “stui” krijgt. Nou en dat kregen we, maar dat niet alleen, ook nog een flinke bui met grote druppels. (Wijlen Peet Tholenaar zou zeggen “Ieseleke groote druppels”). Door de regen, die overigens weer overging net als alle regen trouwens, kortten we onze route in. De kortste weg naar De Biezen. Na de beklimming van De Onderstal, maakten we een vudb stop. Dat was ook wel nodig, want de wind en het glooiende landschap hadden een aanslag gedaan aan het uithoudingsvermogen van vooral de niet ondersteunende fietsers De fout werd weer gemaakt dat de elektrische tandems van voren zaten. Maar gezien de wind was dit logisch. Maar we moeten daar in de toekomst meer aandacht voor hebben.            Marina en Sam wisselden met Frans en Eric van tandem. Jan Brocatus had pech, naderhand bleek dat de ventiel van zijn achterband het liet afweten. Hij werd na de tocht opgehaald. In De Biezen kregen we nog een laatste consumptie van onze Spartanen en keken terug op een stormachtige tocht. Spartanen ik wil het in twee woorden samenvatten; Ontzettend bedankt. Graag tot volgend jaar. Piet.

Tocht van Corry Balemans

Op 2 mei verzamelden we in Café zaal De Kwast voor onze tocht vanuit Sint Willebrord. Na een kop koffie en thee en een openingswoord begonnen we met de tocht. Aan deze tocht deden Frans en Maria Adams mee vanuit België. Harry van Nijnatten fietste, na een lange tijd ziek te zijn geweest, ook weer mee. Met de gezondheid van Jan Jaspers gaat het redelijk en Jo de Kok fietst niet meer mee, maar komt nog een keer afscheid nemen. Verder is de moeder van Esmeralda overleden. Donderdag 7 mei, om 2 uur, wordt in Bergen op Zoom de crematie gehouden. We wensen Esmeralda veel sterkte toe. De tocht is uitgezet door Corrie Balemans en Dimphy Lambrechts. Met 11 tandems en 2 losse fietsen was het een grote groep. Vanuit De Kwast vertrokken we richting het westen in de richting van Rucphen, hier zijn we voorbij gegaan om in de polder tussen Etten- Leur en Rijsbergen te fietsen. Het was mooi zonnig weer, maar iets aan de frisse kant. Hier was door het fietsen weinig van te merken en het was dus prima fiets weer. Tijdens onze tocht kwamen we langs verschillende akkers en boerderijen. De boerderijen stonden er mooi bij, sommige half verscholen door de bomen of de bloesem. Op de vele akkers begonnen de eerste plantjes op te komen. Overal was het jonge groen te zien, maar lang de weg stonden ook veel half kale bomen. De lunch hebben we gegeten bij klompenmakerij museum De Zagerij, bij aankomst werden we begroet door een bord met "Welkom Vigeta". De meegenomen lunch werd aangevuld met koffie, thee en cake en na de lunch volgde een uitleg en demonstratie over het klompenmaken. Verder kregen we een rondleiding door een bijbehorende ouderwetse woonkamer. Na de lunch was het snel terug fietsen naar Sint Willebrord, want door de uitleg heeft deze langer geduurd dan gepland. We reden in de richting van Etten- Leur en sloegen voor de snelweg af in de richting van Sint Willebrord. Zo eindigde een mooie tocht Corrie en Dimphy bedankt. Mark van den Broek

Tocht Ria Hogers.

Op 25 april kwamen we tezamen in Rucphen. Johan en Ria hadden voor ons een tocht uitgezet. Hen kennende zou dat een prachtige worden. We werden ontvangen in sportcomplex De Vijfsprong door Ria, Johan en de zoon en schoondochter van de ons alom bekende Erna en Barend Verwijst. Onder een flauw voorjaarszonnetje gingen we van start, richting Zundert, vergezeld door Júrgen Verwijst en zijn Monique, die voor deze gelegenheid ook op de tandem waren geklommen. Door de Pannehoef, waar het voorjaarsgroen duidelijk aanwezig was. (Wat leven we eigenlijk in een mooie streek.) Het ging voorspoedig én het was droog, we waren vlug bij ons lunchadres Zorgboerderij De Leijakker. Daar aten we onze boterhammen én ze hadden daar ook o.a. heerlijke soep en omeletten. Na de rust vervolgden we onze weg. Vigeta komt aan bij het monument op de Vloeiweide We gingen onder langs Rijsbergen en kwamen terecht bij het monument op De Vloeiweide. Daar stonden we even stil, bij wat hier in de tweede wereld oorlog heeft plaatsgevonden. Mooi dat de uitzetters van de tocht óók hier oog voor hebben gehad.  Wij werden er allemaal even stil van. Hierna sloeg het noodlot toe, als je dat zo mag noemen, was het al die tijd droog geweest, begon het nu te regenen. De weersprofeten onder ons hadden ons op het hart gedrukt om toch zeker voor half vier terug te zijn, maar nu was het amper twee uur! Gelukkig het was maar één (grote) bui. We waren allemaal behoorlijk nat, maar dat had zeker geen invloed op het humeur van onze fietsers. In de buurt van Etten-Leur besloten we toch maar de richtingsbordjes naar Rucphen te volgen. En het stukje rond Sprundel maar voor gezien te houden. Sorry Johan, (hij had ons na de lunch verlaten, om afscheid te nemen van zijn collega’s en werkgever, waar hij ruim veertig jaar heeft gewerkt). Als een verzopen kat hadden we in dit laatste stukje geen zin meer. We dronken gezellig nog iets in De Vijfsprong en vertrokken huiswaarts. Wij willen de familie Hogers en Verwijst danken voor de consumpties die zij ons onderweg hebben aangeboden. Ria en Johan bedankt voor de route. Piet

Tocht 18 april

Het Vigetapeloton rijd door een moie omgevingGeert en Mientje hadden Non Plus Ultra uitgekozen als startplaats voor de tandemtocht. We begonnen met een kopje koffie met een lekkere koek ons aangeboden door Geert en Mientje, Om half elf gingen we op pad met 23 personen, 9 tandems en 5 losse fietsers. We hadden te maken met een frisse noord-oosten wind maar het zonnetje maakte veel goed. Het voorjaarsgevoel was er! We reden door de polder richtring Ossendrecht waar we de VUDB-stop hadden. Via Huijbergen fietsten we richting Wouwse Plantage waar we bij D’Ouwe Schuur, buiten op het terras, onze boterhammen aten. We konden ons geen betere plek wensen zo in het zonnetje zo met het zonnetje op ons bolletjes. Na de lunch fietsten we langs De Zoom. We hadden even wat oponthoud omdat er problemen waren met een ketting maar gelukkig kon Geert dat repareren. De tocht ging verder door de bossen via Heimolen richting Non Plus Ultra. In het zicht van de eindstreep moesten we allemaal afstappen omdat de weg was afgezet, Voor de echte wielerliefhebbers was dat beslist geen straf want even later waren we getuige van de doorkomst van de ZLM/Roompot wielertour. We hebben de deelnemers met luid applaus aangemoedigd. Even later konden we onze weg vervolgen naar Non Plus Ultra waar we, buiten op het terras, nog konden genieten van een drankje. Geert en Mientje bedankt voor deze mooie tocht. Joke

Verslag tandemtocht 11 april 2015

Velen hadden er naar uitgekeken. Ja, het is voorjaar en de eerste tandemtocht werd weer gereden. Voor de tocht van Peet Tholenaar en Dennis Groffen, uitgezet door Jos Botermans, hadden zich 25 mensen verzameld in het Dorpshuis “De Vossenkuil” te Oud-Vossemeer. Wij werden daar verwelkomd met lekkere chocoladecakejes aangeboden door Piet Fase, fietsenmaker uit het dorp en een goede kennis van onze Geert. Met 11 tandems en 4 losse fietsen vertrokken wij met wat druilerig weer om wederom kennis te maken met het mooie polderlandschap van het eiland Tholen. Onderweg werden wij regelmatig getrakteerd op harde tegenwind en viaducten waardoor er stevig getrapt moest worden. Gelukkig werd het na ca. 10 minuten droog. Dat was mooi meegenomen ! Er werd gepauzeerd in de kantine van Camping “De Striene” te Poortvliet. Daar had Jos gezorgd voor een groentesoepje en deze zelfs betaald. Dennis nam de eerste consumptie voor zijn rekening, omdat het ook zijn tocht was. Na de lunch vervolgden wij de tocht langs onder meer fraai aangelegde natuurgebieden met zijn vele broedvogels. Om ca. 14.45 uur waren wij weer terug bij het startpunt. Velen van ons hadden genoeg aan de in totaal afgelegde 35 km, maar gelukkig konden wij onder het genot van een drankje lekker uitrusten bij “De Vossenkuil”. Jos en Dennis bedankt. De ritkapitein Johan Merkx   

Op 6 mei verzamelden wij ons in Zaal De Kwast in St. Willebrord voor de tocht van Corrie Balemans. We werden verwelkomd door Corrie, haar zus Dimphy en zwager Ad. Er was zoals gebruikelijk koffie mét koek, de koek aangeboden door de familie Balemans.
De klok van de kerktoren had al lang half elf geslagen, hij ging al naar de elf toe, voor we op de fiets zaten. Maar waar het gezellig is komt men moeilijk weg, is een spreekwoord. Het was ook niet erg, we konden dat wel hebben. Want vóór het vertrek had Corrie mij al in het oor gefluisterd dat de tocht maar amper 35 km. lang was. De drie familieleden hadden een prachtige route uitgezet in de omgeving van St. Willebrord, ik had het idee dat we hemelsbreed steeds maar hooguit een kilometer of 6 of 7 van St. Willebrord verwijderd waren. Het is dat bomen, gebouwen en dergelijke af en toe ons uitzicht belemmerden. Anders hadden we constant de karakteristieke kerk van St. Willebrord in de gaten kunnen houden.
We gingen door straatjes en weggetjes rustig en mooi onze weg. Eén weggetje met de mooie naam;
  “De Zwaantjesdreef” viel mij op.
Je zult maar kunnen zeggen: Ik woon in De Zwaantjesdreef, dat klinkt toch anders dan dat je woont in De Kerk- of De Dorpsstraat!
Waar het erg mooi was? Op onze rustplaats De Heemtuin in Rucphen!
Wat een mooie locatie, helemaal passend bij Corrie, een uitmuntend goede keuze. We vertoefden daar in een zee van groen en rust.
We aten onze boterhammen en laafden ons aan de koffie en de thee.
Ik heb me voorgenomen om op een rustige dag nog eens terug te komen naar De Heemtuin, want daar is enorm veel natuurschoon te zien!
Na al dat moois weer op onze dubbele stalenros. We werden de gehele dag de weg gewezen door Corrie en Dimphy op hun duo-fiets mét ondersteuning. Toen ik achter hen reed zag ik dat hun achterband zich eigenaardig gedroeg. Bij de laatste vouwen uit de broek kwamen we na controle erachter dat de band voor een gedeelte er bijna aflag. Besloten werd dat Corrie, Dimphy én Ad bij kennissen, die in de buurt woonden, de zaak zouden gaan bekijken.
Wij gingen door en weldra kwamen we bij ons eindpunt Zaal de Kwast.
Later bleek dat de band verder geen problemen meer gaf en ze waren zonder problemen thuis gekomen, maar toch maar even de monteur er naar laten kijken. Wie óók geen problemen hadden, dat waren de nieuwe voorrijders en de deelneemster die voor de eerste keer met ons meefietsten. Zij verzekerden ons dat het fietsen voor herhaling vatbaar is. En dat is wat wij graag horen!
Ad, Dimphy en Corrie bedankt voor de prachtige route en de goede zorg.
Piet.