Zaterdag 27 april: Tocht van Ger van Loon

Het was een koude ochtend toen we vertrokken voor de eerste tandemtocht vanuit Wouw. De moeder van Ger had voor koffie gezorgd en er was een gevulde koek van het café. Joep en Herman hadden voor een mooie tocht gezorgd en zo gingen we met 8 tandems op stap. Hossam had wel een luxe taxi want zijn moeder bracht hem met de duo-fiets naar Wouw en haalde hem ‘s middags ook weer op.
De meesten van ons hielden tot aan de middagpauze de handschoenen aan.
We pauzeerden in het dorpshuis in Welberg en daar is het altijd goed.
In de middag hielden we het zo goed als droog. Ger trakteerde zowel ‘ ochtends
als ‘s middags op snoep en ook nog een pakje drinken
Al met al een geslaagde eerste tandemtocht van dit jaar.
Ger en ook je voorrijders bedankt!
Geert

 

Zaterdag 4 mei: Putte, uitgezet door De Spartaan

Op bovenstaande foto: links twee mense van De Spartaan die ons voor gingen op de fietstocht met rechts Herman met Ger, Rinus met Addie en Peter. 

Deze dag begon bij De Biezen in Putte met koffie / thee aangeboden door De Spartaan met een lekker mini gebakje van Anneke Klaasen. Voor de start werd medegedeeld dat de lunch na afloop van de tocht  zal zijn omdat het steeds moeilijker wordt om een lunchadres te vinden.We begonnen om half elf aan een tocht die voornamelijk over  Belgische wegenging. Het werd een mooie tocht die voor bijna iedereen over onbekende wegen ging. Ook wegwerkzaamheden in Wildert was voor de mannen geen probleem. Ze verlegde de route zodat we er geen last van hadden en ze toch uitkwamen waar de wilde om door te kunnen rijden naar de Kalmthoutse Heide.Na ongeveer 39 km terug in De Biezen was het tijd voor de boterhammen. De koffie / thee kregen we ook van De Spartaan.Na een dankwoord door Johan van Nassau werd toegezegd dat ze ook volgend jaar weer een tocht zullen uitzetten.WTC De Spartaan bedankt voor deze mooie tocht.

Johan N

 

 

 

Finale bowling

Gelukkig was de opkomst tijdens de laatste bowlingmiddag van het seizoen 2023-2024 weer een stuk hoger dan de vorige keer. Er werd weer fanatiek gestreden voor een goed resultaat om zowel in de daguitslag als de seizoensuitslag hoog te eindigen.
We beginnen met de daguitslag. In de A-categorie ging de eerste prijs naar Ger van Loon met 216 punten voor Eric Loos met 196 punten en een derder plaats voor Jac Koolen met 193 punten.
Bij de B-categorie was eerste plaats voor Rinus Schrauwen met 201 punten. Er was een gedeelde plaats voor Piet Kleppe en Ton van Loon, beide met 192 puten.
In het eindklassement over het seizoen was er in de A-categoerie een gedeelde eerste plaats voor Anneke Klaasen en Jac Koolen. Na loting ging de beker mee met Jac en de ereprijs mocht met Anneke mee.
Jac mocht ook de wisselbeker een jaartje meenemen.
Bij de B-categorie was de eerste prijs voor Rinus Schrauwen.

Op de foto hiernaast de bekers en de ereprijs.

 

 

 

Vierde bowlingmiddag

De uitslag van deze middag:
Bij dre A-categorie waren er maar drie deelnemers. De eerste plaats was voor Anneke Klaasen met 198 punten voor Eric Loos met 185 punten en Ger van Loon met 168 punten.
Bij de B-categorie waren er 11 deelnemers, hier ging de eerste prijs naar Lenie Manniën met 202 punten voor Anneke Kleppe met 198 punten en Willeke van de Broek met 192 punten.
 

 

Derde bowlingmiddag, de eerste van 2024

Vlnr Jack met Herman, Ger met Gerard, Anneke met Herman, Frans met Marja bezig met een van hun beurten.

Foto Links: Het was goed om Ria weer te zien. Ze kwam om nog eens lekker bij te praten. Vlnr: Johan Merkx, Ria, Elly, Angeliqe en Truus.

Het was een gezellige drukte deze eerste bowlingmiddag van het nieuwe jaar. Er waren verschillende mensen die, niet bowlen, er nu wel waren om iedereen een goed nieuwjaar te wensen.
Zoals altijd, was iedereen die wel meedoen met het bowlen, fanatiek bezig voor een goed resultaat.
Bij d A-categorie was de eerste plaats voor Ger van Loon met 206 punten voor Frans Adams met 205 pinten. De derde plaats was voor Addy SChrauwen met 202 punten.
Bij de B-categorie was er een gedeelde eerste plaats voor Ton van Loon en Lenie Manniën met 194 punten. Met 193 punten was de derde plaats voor Sam de WIt.

Vlnr: Pieter, Marie-Josee en Marje ingespannen bezig voor een goed resultaat.

 

Tweede Bowlingmiddag

De uitslag van de tweede bowlingmiddag:
A-categorie:
Een eerste plaats voor Eric Loos met 200 punten voor Jac Koolen en een derde plaats voor Frans Adams met 176 punten.
B-categorie:
Hier was er een gedeelde eerstde eerste plaats voor Anneke Kleppe en haar man Piet, beide met 199 punten. De derde plaats was voor Marie-Josee van Eijk met 190 punten.met 199 punten.
 
 

Eerste bowlingmiddag seizoen 2023-2024

De eerste bowlingmiddag van het seizoen 203-2024 is alweer gespeeld. Door vakantie en andere bezigheden was het niet erg druk deze middag maar weerhield de deelnemers er niet van om een goede score neer te zetten
Bij de A-categorie was de eerste prijs voor Ger van Loon met 191 punten gevolgd door Addy Schrauwen met 188 punten en Annekel Klaasen met 187 punten.
Bij de B-categorie werd er erg goed gegooid wat erg hoge scores opleverde. De eerste plaats was voor Rinus Schrauwen met 226 punten voor Joep Floren met 217 punten en op de derde plaats Lenie Manniën met 213 punten.
De volgende bowlingmiddag, 2 december, is de eerste kans om deze mensen van de troon te stoten.

Op bijgaande foto helpen Marja en Rinus Addy om de bal de goede richting uit te gooien.

 

 

 

Sluiting tandemseizoen 2023

Hierboven enkele sfeerbeelden van de sluiting van het tandemseizoen 2023. Rechtsboven dankt Jack alle vrijwilligers voor hun bijdrage aan het seizoen. Linksboven bedankt Johan Piet Kleppe met een cadeaubon omdat hij ervoor zorgt dat de tandem steeds op het startadres klaar staan en ook de batterijen weer zijn opgeladen. Daar onder enkele foto's gemakt tijdens de koffietafel. 

 

Zaterdag 30 september: tocht uitgezet door Mark v.d. Broek

Op bovenstaande fotoeen fotocollagegemaakt tijdens de tocht van Mark.

Mark startte zijn tocht vanuit De Blokhut in Helwijk.
Van hem kregen we het tweede kopje koffie met een lekkere koek aangeboden. Het eerste kopje koffie nam Geert voor zijn rekening, omdat zo vertelde hij, het hem altijd een gevoel van "thuiskomen" gaf om in Helwijk/Willemstad te zijn. Hij is er geboren en getogen, heeft er de oorlog en de watersnoodramp meegemaakt en heeft verder nog tal van herinneringen aan zijn vroegere woonplaats.
Na de koffie startten we deze laatste tocht van dit seizoen met 9 tandems en 8 losse fietsen. Eigenlijk stond deze tocht gepland op 9 september, maar vanwege het extreem warme weer toen werd die verschoven naar 30 september. Het betekende voor Mark wel veel extra inspanningen, omdat hij niet kon starten op het toen afgesproken startadres. In vrij korte tijd moest hij, naast zijn werk, op zoek naar een nieuw start-en lunchadres en moest hij een heel nieuwe tocht uitzetten. Dat verdient een groot compliment.
We fietsten Helwijk uit en over de Oostdijk gingen we richting Willemstad. Door Willemstad reden we naar de Benedenkade voor de vub-stop bij restaurant Vista, waar we mooi uitzicht hadden op de vele schepen die daar voorbij voeren. Mark deelde chocola uit, aangeboden door zijn ouders. Na de stop fietsten we richting fort Sabina. Geert wees ons op de voormalige boten-en torpedoloodsen aldaar, die nu aangemerkt zijn als cultureel erfgoed en volledig gerestaureerd worden.
Via de Maltaweg en Noordlangeweg reden we terug naar De Blokhut in Helwijk voor de lunch.
Na de lunch ging het over de Oude Heijningseweg en de Appelaarsedijk richting Stampersgat en daarna over rustige dijken via Heijningen en Dinteloord terug naar Helwijk.
Daar kregen we nog lekkere snackjes aangeboden bij ons drankje.
Mark, dank je wel voor deze mooie tocht. Een zeer geslaagde afsluiting van het tandemseizoen.
Johan en Joke Merkx

 

Zaterdag 23 september: tocht Ger van Loon

Herman en Joep headden voor Ger deze tocht uitgezet. Door omstandigheden kon Joep er zelf niet bij zijn.
Bij aankomst in De Gouden Leeuw in Nispen werden we door de moeder van Ger verwend met koffie/ Thee en een lekkere appeflap. Ger vertelde ook nog dat er voor iedereen nog een pakje drinken was voor onderweg en dat hij vooor de vudb-stop nog wat lekkers had geregeld bij de Jumbo.
We vertrokken met 8 tandemsen 3 fietsen. Omdat een van de tandems geen ondersteuning had werd na een kilometer besloten om die om te ruilen voor de tandem die nog op de Kar stond.
Teruggekomen bij de groep ging het richting Visdonk om vervolgens richting België te draaien. Hier ging het via een mooi pad naar de Horendonk, daar overgestoken reden we een pad in dat er nu veel beter bij ligt dan enkele jaren geleden, mooi breed asfalt in plaats van enkele scheef liggende stoeptegels. Via vele mooie rustige, voor bijna iedereen onbekende, wegen ging het met een grote omweg richting De Wildert om vervolgens naar het College te rijden. Van daaruit was het nog maar een klein stukje voordat we bij De Bostella in Essen Hoek aankwamen voor de lunch. Willeke en Ine zaten ons op te wachten om samen te lunchen en de rest van de tocht ook met ons mee te fietsen. Tijdens de lunch viel er een flinke regenbui die gelukkig over was toen wij weer vertrokken.
Na de lunch ging het via de kleiduiven schietbaan en door het bos naar Wouwse Plantage daarna langs het pad naast de Zoom op het eind van dat pad ging het weer richting Nispen.
Na afloop genoot iedereen nog van een drankje voordat ze huiswaarts keerde,
Ger en je moeder bedankt voor alle tractaties.
Herman en Joep voor de mooie tocht.
Johan van Nassau

 

Zaterdag 16 september: tocht uitgezet door Piet Brocatus

Foto hierboven: Het was een mooie dag om te fietsen waardoor er een groot peloton onderweg was.
Op de foto tussen de tekst: voor de start genieten van koffie/thee met een appelflap. rechtsvoor de sponsor van de koeken mevr. Van Es.

Een grote groep was aanwezig toen we om 10.00 uur aan de koffie of thee zaten met een heerlijke appelflap, gesponsord door Mw. Lenie van Es, een goede kennis van Piet en Angeline en net als Piet ook afkomstig uit Nootendaal. Piet had een mooie tocht uitgezet naar Nootendaal waarbij we volgens hem op weggetjes kwamen waar we nog nooit geweest waren. De start was richting Lepelstraat en langs de A4, een rustige weg, door de polders naar Nieuw-Vossemeer. Langs deze plaats via een paar ommetjes naar Nootendaal, waar we de lunch hadden bij het buurthuis “Plek Zat“. Daar aangekomen stond er een journaliste van BN De Stem en een fotografe klaar om ons te interviewen over het wel en wee van Stichting Vigeta en foto’s te maken van iedereen die aanwezig was. Ze beloofden dat er op maandag een stukje in de krant zou staan.
Bij de lunch werden we getrakteerd op een lekker kopje soep en koffie of thee alles gesponsord door Piet en Angeline. Ook had  Piet ervoor gezorgd dat er 4 dames waren om het voor te bereiden en uit te serveren, met een kleine attentie werden zij bedankt.
Na de lunch weer op stap naar en door Nieuw-Vossemeer om vervolgens weer de polders in te gaan. Omdat Piet graag foto’s wilde maken waren we hem regelmatig kwijt, zo ook bij het Schelde-Rijn kanaal reden we door een misverstand verkeerd en kon hij niet de foto’s maken die hij in gedachten had.
Het was een mooie tocht, prachtig weer om te fietsen en we waren met een grote groep, 8 tandems en 10 fietsen.
Piet en alle anderen bedankt voor de heerlijke traktaties en de goede verzorging.
Marie-Josee.

 

Zaterdag 2 september: tocht van Sam en Marina de Wit

Iedereen was tijdig aanwezig bij het biljartcntrum “De Distel” in Roosendaal. Sam hield een inleidend praatje waarin hij vertelde dat de gemeente Roosendaal 10 routekaarten had uitgegeven bij het 750 jarig bestaan van de stad. Een van deze routekaart “Kreken & Bekenroute” hebben zij (iets aangepast) vandaag voor ons uitgestippeld. Na de koffie of thee met een lekkere appelflap gesponsord door Marina konden we op weg.
We waren met 10 tandems  en 6 fietsen, dus een grote groep. Snel de stad uit en richting Kruisland waarbij we gebruik konden maken van mooie fietspaden. Door Kruisland en richting Steenbergen en De Welberg waar we konden genieten van ons boterhammetje bij gemeenschapshuis “De  Vaert” en het drankje werd gesponsord door Sam.
Na de lunch ging de tocht verder langs Wouw en het buitengebied tussen Wouwse Plantage en Roosendaal terug naar het start adres. Ook dat was weer een mooie route met goede fietspaden en een enkele lastige oversteek.
Het weer werkte deze dag ook mee, we hadden een aangename temperatuur, heerlijk om te fietsen en geen regen.  
Aangekomen bij “De Distel ”werden we weer door Sam en Marina getrakteerd op een drankje met een lekkere snack, wat een verwennerij !!
Sam en Marina hartelijke dank voor al dat lekkers en voor de mooie tocht die jullie hebben uitgezet.
Marie-Josee.
 

Zaterdag 26 augustus: Speciale tocht Zeeland

Op bovenstaande foto: even een momentje van rust en genieten van de mooie omgeving. Op de foto tussen de tekst: Met een drankje even bjkomen van de tocht in afwachting van de koffietafel.

Ondanks de sombere weersvoorspellingen viel het weer reuze mee.

We verzamelden met 7 tandems en 6 fietsers bij Dorpshuis Apeldoorn in Oostdijk waar we vriendelijk werden ontvangen met koffie en natuurlijk een lekkere Zeeuwse bolus die we ons goed lieten smaken.
We gingen op pad door de polders naar Yerseke het bekende vissersdorp van de mosselen en oesters. Na het dorp reden we over de dijk langs de Oosterschelde waar we even een klein stopje hebben gemaakt, daarna door het mooie natuurgebied de Yersekense Moer, rustig met smalle stille weggetjes.
Naar de brug over het kanaal door Zuid Beveland moesten we flink trappen want het was een stevige klim. We reden door Wemeldinge waar we buiten het dorp onze lunch hadden op Camping Klein Stelle. Daar hadden we nog een leuke ontmoeting met Kees en Nelly Otten van de vroegere Zeeuwse club “ Ons Zeeland” Eric Loos was zo attent geweest hun even te bellen, wij, en zij, vonden het leuk elkaar even te ontmoeten
Na de lunch gingen we door het land van boomgaarden langs Kapelle en het kanaal naar de sluizen van Hansweert. De meesten waren daar nog nooit geweest.
Na de sluizen langs de winderige Westerschelde richting Waarde weer terug naar Oostdijk.
Even uitrusten met een drankje en later een zeer uitgebreide koffietafel waar we allen gretig gebruik van gemaakt hebben en van genoten.
Het was een mooie dag waar we van genoten hebben en die geheel gratis werd aangeboden door Vigeta.
Iedereen was tevreden en ikzelf ook.
Geert

De 2 speciale tochten zijn financieel mogelijk gemaakt door de bijdragen van de Katholieke Stichting voor blinden en slechtzienden, de Rotterdamse stichting Blindenbelangen en de stichting Blindenbelangen te Tilburg.
 

Zaterdag 19 augustus: tocht van Ria Hogers

Ria had mij gevraag of ik ook dit seizoen een tocht voor haar wilde uitzetten omdat ze graag verbonden wil blijven met Vigeta. Ze zou ervoor zorgen dat het een feestdag zou worden voor de deelnemers. Ook zonder deze belofte wilde ik graag aan haar verzoek voldoen.
Ria en haar duo-fiets partner Theo zaten ons bij aankomst op camping ‘De Posthoorn’ in Rucphen al op te wachten. Iedereen was blij dat ze Ria weer eens zagen. Voor we op pad gingen kregen we koffie/ thee met een lekkere stroopwafel.
Omdat het met de duo-fiets niet lukt mee te rijden gingen ze, nadat wij vertrokken waren, op hun gemak richting het lunchadres.
Wij vertrokken via de Heimolen richting Roosendaal, via Landgoed Visdonk, waar de vudb-gepland was bij de koeien kraamkamer van de boerderij daar. Er lag zelfs een kalfje dat deze nacht geboren was.
We reden verder door het buitengebied richting Nispen en vervolgens weer richting Roosendaal naar Huis ten Halve voor de Lunch. Hier zaten Ria en Theo al aan het worstenbrood. Ook hier kregen we de consumpties weer van Ria.
Na de lunch ging het weer via mooie het Molenbeekpad weer richting Landgoed Visdonk om langs de Nederheide en de Rucphense bossen naar Schijf te rijden. Daarna was het niet ver meer naar het toeristisch fietspad door de Rucphense heide terug te rijden naar het startadres. Ook hier zaten Ria en Theo weer op ons te wachten. Ria was heel blij om te horen dat het een heel mooie tocht geweest was.
We waren met 9 tandems en 3 fietsen. Ria en Theo meegerekend waren er 22 deelnemers deze dag. Om feestdag compleet te maken trakteerde Ria nog op een afsluitend drankje.
Ria bedankt voor alle lekkers.
Johan van Nassau

Op de bovenste foto vlnr.: Truus,Theo, Ria en Johan. Op de onderste foto: De koeien moesten er niets van hebben als Corrie Riedijk ze wilde aaien.
 


Zaterdag 12 augustus: tocht uitgezet door Johan van Nassau

Niets zo veranderlijk als het weer. Dat bleek deze zaterdag maar weer eens. Thuis weggaan met regen, om half 11 de tandemtocht starten met een jasje/vestje aan, maar droog, lunchen met af en toe een zonnetje en de tocht eindigen in onze shirtjes en flinke zonnige perioden.
Na de koffie/thee die ons werd aangeboden door Johan, vertrokken we met 6 tandems en 5 losse fietsen vanuit Huis Ten Halve. Al snel fietsten we over de Rucphense Heide, waar we aangenaam verrast werden door de paarse gloed van de in bloei staande heide. Prachtig. Dat het veel geregend had merkten we aan de soms glibberige en modderige paden vol plassen, die we slalommend probeerden te ontwijken. Dat lukte aardig, niemand had natte voeten. Na de Rucphense Heide reden we door Schijf over de Moersebaan naar Achtmaal, om onze boterhammen te eten op het terras bij grand cafe De Toekomst.
Na de lunch reden we door het buitengebied van Achtmaal en over Belgisch grondgebied naar Essen, waar we wel héééééél lang moesten wachten voor de spoorwegovergang. In Nederland mopperen we wel eens omdat we lang moeten wachten voor het spoor, maar vandaag zagen we dat het altijd nog erger kan. Na Essen en via Nispen reden we tenslotte over het mooie fietspad langs De Molenbeek weer naar Huis Ten Halve.
Johan, bedankt voor deze prachtige tocht over overwegend rustige en vrijliggende fietspaden. Het was genieten!
Joke Merkx

 

Zaterdag 5 augustus: tocht van Truus Gelten

Ondanks de verwachting van slecht weer was het toch goed druk deze morgen aan de start van de tocht van Truus. We werden door de familie Kint en Truus ontvangen met Koffie/ thee en lekkere koeken. Ook werd er nog even gezongen omdat Truus deze week jarig was geweest, pas zestig volgens Truus, al ziet ze er goed uit, maar dat geloven we niet.
We gingen op pad via ruime bocht rond Steenbergen met een vudb-stop bij de bushalte ‘De Watertoren’. Vervolgens ging het via de Boonhil naar het lunchadres Café De Bakker in Moerstraten. Daar kwamen we ondanks de dreigende luchten droog aan.
Omdat buienradar aangaf dat het rond 2 uur zou gaan regenen besloot enkele mensen die dichtbij huis waren om huiswaarts te rijden. Pieter besloot om de tocht in te korten in de hoop nog droog aan te komen bij de familie Kint. Helaas toen we op de Daansbergen bij Halsteren reden begon het te druppelen en was het tijd om de regenkleding aan te trekken. Van hieruit was het niet ver meer naar de Koeveringsedijk. Toen we daar aankwamen was het ook al opgehouden met regenen.
Hier trakteerde Truus nog op een drankje voordat iedereen tevreden naar huis ging.
Familie Kint bedankt voor de gastvrijheid, koffie en thee.
Truus bedankt voor het lekkers en Pieter voor de mooie tocht.
Johan van Nassau

 

Zaterdag 29 juli: tocht uitgezet door Peter van Kuijk


We werden gastvrij ontvangen door Peter en zijn vrouw Annie met een lekker bakje koffie. We waren met 8 tandems en enkele fietsers.
De start werd een beetje verlaat want Rinus en Leny Mannieën waren door een misverstand naar een verkeerd startadres gereden.
Tegen elf uur gingen we op pad door de polders van Kruisland richting Standdaarbuiten. In de buurt van Stampersgat moesten we onze regenkleren aan doen, We wisten dat we niet op het afgesproken lunchadres terecht konden in Standdaarbuiten maar Peter kende een verzorgingshuis waar we de bui mochten schuilen en ons brood op konden eten. Hulde voor het Verzorgingshuis !
Na de pauze gingen we weer op pad maar nu hadden we de wind tegen, gelukkig dat er tandems zijn met ondersteuning.
Na 44 km waren we weer terug in Kruisland, nog een drankje en iedereen ging weer huiswaarts na een bewogen dag.
Peter en Annie bedankt voor de gastvrijheid en de mooie tocht die ons soms op plekken bracht waar we nog niet geweest zijn.

Deze tocht heeft ons ook geleerd dat het erg onhandig is dat we niet altijd jullie mobile telefoonnummers weten en jullie niet de nummers van de bestuursleden die vaak wegkaptein zijn. Probeer daar wat mee te doen.
Mijn nummer is 06 13390354
Groetjes en tot een volgende keer
Geert
 

Zaterdag 22 juli: tocht uitgezet door Tini Nuiten

Bij aankomst in Fijnaart wachtte ons een warm welkom bij buurtvereniging ‘De Driehoek’ door de mensen van de buurtvereniging, Tini en het echtpaar Sonneveld. Het is inmiddels al een traditie dat het echtpaar voor lekkere appelflappen zorgt voor de deelnemers. Na de koffie/ thee en appelflap gingen we op pad met 8 tandems en 6 fietsen. Het ochtenddeel ging richting Standdaarbuiten om vervolgens richting Stampersgat te gaan over de witte brug terug te rijden naar De Driehoek. Hier stond de lunch al klaar. We konden zelfs kiezen uit tomaten- of champignonsoep, lekkere belegde broodjes en koffie of thee. Na de lunch sprak Johan van Nassau een dankwoord voor de fijne ontvangst en de lekkere lunch.
Na de middag ging het richting Willemstad om vervolgens nog een extra stop te maken bij de kersen boerderij om de deelnemers de kans te geven heerlijke kersen kopen. Daarna ging het weer richting Fijnaart. Na een behoorlijke winderige tocht was iedereen blij terug te zijn. Na nog een drankje te hebben genomen om de dag af te sluiten ging iedereen weer tevreden huiswaarts.
Buurtvereniging De Driehoek en echtpaar Sonneveld hartelijk dank voor het lekkers en de lunch.
Tini bedankt voor de mooie tocht.
Johan van Nassau

  

Zaterdag 15 juli: tocht van Eric Loos

Op de foto hierboven fietsen de delnemers aan de tocht. Op de foto tussen de tekst Eric, Lenie, Ger, Joep, Herman, Hossam, Wilma en Ine aan de koffie met een lekker vruchtenslof.

We werden heel vriendelijk ontvangen bij de uitbaatster van de Kannenbuis en omdat Eric as week 60 jaar wordt, trakteerde hij op koffie met een heerlijk gebakje erbij, dat was smullen voor iedereen. Met 8 tandems en 7 fietsen begonnen we aan de tocht langs het Schelde-Rijn kanaal. Het was een zonnige dag, maar er stond behoorlijk wat wind, die we op de heenweg op kop hadden, dus dat was trappen geblazen.
De lunch was bij Non Plus Ultra en voordat we daar terecht konden moesten we nog even wachten, een traumahelikopter moest opstijgen, er was een ongeluk gebeurd. Bij NPU hadden ze een plekje voor ons gereserveerd zodat we gezellig bij elkaar konden zitten.De terugweg ging langs het spoor, de Duintjes en richting de Heimolen. Van daaruit langs Stayokay, tegenwoordig BOZ-lust geheten, de Bergse Heide en door Vrederust weer terug naar het startadres. Nog een lekker drankje voor iedereen en de uitbater trakteerde ons nog om bitterballen.
Eric bedankt voor de traktatie en Gerard en Eric bedankt voor de mooie tocht.
Marie-Josee.

 

Zaterdag 1 juli: tocht van Jo van den Buijs vanuit Bosschemhoofd

Joep startte de door hem uitgezette tocht vanuit De Cockpit bij vliegveld Seppe te Bosschenhoofd.
Bij de koffie kregen we een heerlijk stuk appeltaart met slagroom aangeboden door hem. Dat was smullen!
Heel mooi was het dat Dina, de 91 jarige zus van Jo, ook aanwezig was in De Cockpit om ons te begroeten.
Bij vertrek trakteerde zij ons op een pakje drinken en een chocoladereep voor onderweg. Dank je wel Dina.
We vertrokken met 9 tandems en 4 losse fietsen rond kwart voor 11, met de regenpakken aan. Eigenlijk paste dat wel bij een Jo vd Buijs-tocht. Een aantal van ons kent vast en zeker nog wel het verhaal van Jo, die tijdens een van zijn tochten een kaarsje ging opsteken bij een kapelletje om te bidden voor mooi weer, om vervolgens kletsnat te regenen omdat de regen met bakken uit de lucht kwam. Daar moest ik toch even aan denken tijdens deze regenachtige dag.
We reden om vliegveld Seppe heen, alwaar we al snel moesten stoppen omdat een tandem geen ondersteuning had. Nadat dat was opgelost reden we verder om na een paar kilometer weer te stoppen omdat de ondersteuning nogmaals uitviel. Na een wisseling fietsten Mark en Jack de tocht verder zonder ondersteuning. Petje af voor hen hoor!.
We fietsten door Sint Willibrord en Sprundel en door het altijd mooie natuurgebied De Pannenhoef naar Rijsbergen, waar we bij cafe Buitenlust onze boterhammen konden opeten. Na de lunch leek het erop dat het droog zou worden, maar na een paar kilometer fietsen moesten de regenpakken toch weer aangetrokken worden. Het regende flink door, reden voor Joep om de tocht wat in te korten.
Via Klein Zundert en natuurgebied De Moeren reden we langs de Klein Zundertseweg en door Rucphen weer terug naar De Cockpit om nog even te genieten van een lekker drankje.
Joep, dank je wel voor de mooie tocht. Ondanks de regen hebben we allemaal weer genoten van de mooie omgeving en de zoete aardbeienlucht die we af en toe mochten opsnuiven bij het passeren van een aantal aardbeienkwekerijen.
Joke Merkx

 

Zaterdag 24 Juni: de tocht van Rinus Fierens en Lenie Manniën

Op bovenstaande foto: het Vigetapeloton tijdens de tocht van Lenie en Rinus. Op de foto hiernaast: Riunus rijdt voor de groep met tandems.

Het was opnieuw stralend weer, we werden verwelkomd met een bakje koffie en een lekkere appelflap. We waren met  8 tandems en een zestal fietsers.
We gingen richting De Heen waar het heerlijk rustig fietsen is. We maakten nog even een tussenstop bij het bruggetje aan het Heense Sas, waar Lenie ons trakteerde op de door Ton gebakken worstenbroodjes, daarna reden we weer verder naar St. Philipsland waar we weer gastvrij werden ontvangen in Dorpshuis De Wimpel.
In de pauze moest ook nog even de tandem van Ger gerepareerd worden maar dat lukte allemaal. Na de puze gingen we via de Slaakdam richting Oud Vossemeer.
Onderweg kreeg de tandem van Truus kuren en kon niet onderweg gerepareerd worden. Joke en Truus hebben toen de tandem in Nw. Vossemeer bij familie van Joke gestald en zijn met de auto opgehaald en naar huis gebracht.
In Nw.Vossemeer hadden we nog een tussenstop en daarna weer verder naar de Welberg. We hebben genoten van de mooie tocht, ondanks pech onderweg.
Lenie en Rinus, bedankt.
Geert
 

Zaterdag 20 junie: Tocht vanuit Ossendrecht

Op bovenstaande foto: Gretha was, samen met haar twee zonen,  na de tocht ook teruggekomen naar het Puts Meuleke om te horen hoe de dag was gegaan. V.l.n.r. en van haar zoons, Truus, Gretha, Kees, Rinus, haar andere zoon en Jack.

Iedereen was op tijd anwezig en we kregen koffie/thee aangeboden door Gretha., zij was samen met haar zoon ook aanwezig bij het koffie halfuurtje.
Kees had een mooie tocht uitgezet door de polder en we stonden klaar om te starten toen bleek dat de remmen van de tandem van Marja en Frans blokkeerden. Er werd een tandem van de kar gehaald, maar ook die werkte niet goed, dus we vertrokken zonder Frans en Marja. Nadat de remmen gemaakt waren gingen Frans en Marja alsnog op weg en door aan andere fietsers te vragen of ze een groep tandems hadden gezien sloten ze na enkele kilometers weer aan.
We waren met 10 andems en 6 fietsen. We reden rondom Ossendrecht door de polders richting Rilland. In Rilland hadden we de lunch bij VV Rillandia. We werden daar heel viendelijk ontvangen en door en sponsor (Kees)  getracteerd op een Zeeuwse bolus. Kees bedankt. Ook voor de koffie/thee hoefden we maar 1 euro te betalen dus dat was het een goedkope lunch voor iedereen.
Na de lunch reden we naar het Nauw van Bath en vervolgens een heel stuk langs de Westerschelde. Bij de golfclub Reijmerswael stopte het fietspad  en reden we door de polders terug naar Puts Meuleke.
Het was een mooie rustige tocht, in de middag was het toch nog behoorlijk warm geworden, dus de meesten waren blijk dat ze op het terras van Puts Meuleke konden uitrusten en genieten van een verkoelend drankje. Ook Gretha was weer gekomen, samen met haar twee zonen.
Kees, hartstikke bedankt voor deze mooie en fijne tocht, hopelijk tot volgend jaar.
Marie-Josee

 

Zaterdag 3 juni: Speciale tocht

3 Juni hadden we onze Speciale tocht vanuit Rijsbergen.
Het was prachtig fietsweer, wel met een beetje wind maar die was ons goed gezind!
We waren met 8 tandems en 8 fietsers.
Door het dorp Rijsbergen reden we richting Strijbeek en Chaam, door de bossen naar Gilze waar we onze lunchpauze hadden.
Dit was de eerste tocht van Vigeta waar de deelnemers heel de dag niks hoefden te betalen en dat viel letterlijk en figuurlijk goed in de smaak.
De lunch was uitstekend en rijkelijk maar we moesten ook weer verder.
Nog steeds door de bosrijke omgeving richting Breda enUlvenhout gingen we terug naar Rijsbergen waar we na 45km weer aankwamen
Na een drankje wachtte de koffietafel waar iedereen weer goed zijn best deed
We hebben een mooie dag beleefd waar iedereen met tevredenheid op terug kan
kijken met dank aan het bestuur van Vigeta voor deze luxe dag.
Geert

Op bijgaande foto Geert, de organidator van deze nooie dag, naast hem Truus.
 

Zaterddag 27 mei: Tocht door Ine en Wilma

In Huize Bloemendaal werden we ontvangen met koffie en koek.
We waren met 9 tandems en nog enkele losse fietsers.
Hossam had vervoersproblemen en miste met Elly de start maar later konden ze toch weer aansluiten. Het was mooi weer en de tocht verliep goed.
We hadden pauze in Kruisland bij wijkhuis Siemburg waaar we onze boterhammetjes konden oppeuzelen.
Na de pauze reden we via Wouw en Heerle weer terug naar Begen op Zoom waar we na 42 km weer terug waren.
We dronken nog wat en ieder ging weer huiswaarts.
Ine en Wilma bedankt voor de goed georganiseerde tocht.
Geert
 

20 Mei: Tocht Addy en Rinus

Addie en Rinus startten hun tocht bij café Buitenlust te Rijsbergen.Na de koffie met een heerlijke appelflap, ons aangeboden door Addie en Rinus, startten we iets na half elf met 10 tandems en 8 losse fietsen. De zon liet zich al snel zien en voelde lekker warm, waardoor we de koude harde wind vrolijk trotseerden.Naast Margriet en Marcel, die we al kennen van eerdere tochten van Frans en Marja Adams, fietsten dit keer ook een zus en zwager van Rinus mee om eens kennis te maken met Vigeta.
Na vertrek fietsten we langs vele boom-en plantenkwekerijen, waar Rijsbergen en Zundert natuurlijk bekend om staan. Daarna volgden we het mooie en rustige fietspad langs de Aa en Weerijs richting Effen. Door Effen en via De Rith gingen we richting Etten Leur, waar we stopten bij Wijn -en Aspergeboerderij De Santspuy om onze boterhammen op te eten. Een leuk en voor velen onbekend lunchadres. Velen gingen ook nog even het winkeltje bekijken, waar allerlei lekkernijen te koop waren en nu natuurlijk vooral asperges verkocht werden.
Na de lunch stapten we weer op de tandem en vervolgden de tocht richting natuurgebied De Pannenhoef. Wat is dat toch altijd een prachtig gebied om doorheen te fietsen. Daarna reden we via buurtschap De Raamberg terug naar het startadres.
Addie en Rinus dank jullie wel voor de mooie tocht en alle verwennerijen.
Iedereen heeft weer genoten.
Joke Merkx

Op de foto boven: als je niet meer weet wat je met je oude Volkswagen Kever moet kun je er altijd nog lavendel in zetten.

Op de onderste foto's: Het is altijd weer mooi fietsen als je in het buitengebied rijd.
 

13 mei: Tocht De Spartaan

Deze zaterdag was gereserveerd door de tourclub De Spartaan uit Putte om een tocht uit te zetten voor Vigeta. Na de koffie / thee gingen we op pad voor een tocht zonder een lunchpauze omdat het steeds moeilijker wordt adressen te vinden waar je je eigen boterhammen mag opeten. We gingen op pad met 9 tandems en 12 fietsen. Het eerste deel ging richting Huijbergen waar een vudb-stop was bij de manege.Na deze stop ging het via verschillende binnenwegen, waarvan meerdere deelnemers zei dat ze er nog nooit gefietst hadden. Hier was ook de tweede vudb-stop gepland. Vervolgens ging het via Hoogerheide weer richting De Biezen in Putte. Daar aangekomen hadden we toch nog 33 km gereden en was het tijd om de boterhammen te nuttigen. Na de lunch dankte Johan de mensen van de Spartaan voor de tocht.  Ook werd er onder het genot van een drankje nagepraat om vervolgens huiswaarts te keren.
Johan van Nassau

6 mei: Tocht Frans en Marja

Zoals bijna gebruikelijk waren er deze dag ook weer enkele familieleden en vrienden aanwezig bij de tocht van Frans en Marja. Voor de start bij cafe De Posthoorn in Meerle werden we verwelkomt met koffie / thee door Marja en een door de Jumbo gesponsorde appelflap. Voorzien van de nodige energie en een lekker zonnetje gingen we op pad met tien tandems en 12 gewone fietsen.
We reden door een mooi gebied richting Hoogstraten waar een korte pauze was geland bij het begeinenhofje aldaar. Daarna was het even goed opletten bij het verlaten van Hoogstraten omdat er enkele oversteken waren en er ook nog een kerkdienst met communicantjes was afgelopen.
Ongeveer anderhalve kilometer voor de lunchpauze ging de versnelling van een van de tandems kapot. De fietsenmaker bleek lunchpauze te hebben dus het laatste stukje rustug naar het lunchadres gereden. Hier kregen we een lunch aangeboden door Frans en Marje i.v.m. hun huwelijksjubileum.
Tijdens de lunch kwam er een monteur om naar de tandem te kijken. Via een noodoplossing kon hij er voor zorgen dat we weer verder konden.
Met nog ongeveer vijf kilometer te gaan bleek de oplossing bleek niet te houden tot het einde. Dus rustig rijdend de laatste kilometers gereden op weg naar cafe De Posthoorn. Ondanks alles een geslaagde tocht zonder de voorspelde regen.  Hier genoot iedereen nog van een drankje voordat iedereen weer huiswaards keerde.
Frans en Marje bedankt voor de tocht en lekkere lunch.
Johan van Nassau

Op bijgaande foto: Even een pauze in het mooie begijnenhof in Hoogstraten.

 

22 april: Tocht Jac Koolen

Voor de tocht werd verzameld bij "Non Plus Ultra". Omdat Jac pas jarig was  geweest kregen wij koffie/thee aangeboden en een lekker gebakje met 70 erop. Natuurlijk weten wij allemaal dat Jac 75 is geworden, maar hij ziet er nog jong uit volgens Kees Palinckx, vandaar de 70 op de gebakjes. Vervolgens vertelde Jac nog dat hij ook 25 jaar lid van Vigeta is.  Dus dubbel feest !
Met 8 tandems en 7 fietsen vertrokken wij rond de gebruikelijke tijd voor de tocht  die door Piet Otto en Jac Koolen was uitgezet. Wij reden via de polders van Woensdrecht richting Ossendrecht en Zandvliet en vervolgens onder Berendrecht door, alwaar we een prachtig fietspad volgden dat voor de meesten onbekend was. Daarna werden we nog even flink door elkaar geschud op een stuk weg met kinderkopjes. Door het mooie Moretusbos  reden we vervolgens voor de lunch naar  't Witte Paard in Belgisch Putte. Net op tijd, want het begon flink te regenen.
Na de lunch werd besloten om regenkleding aan te trekken en via de kortste weg terug  naar Woensdrecht te rijden. Hoe lang en hoe hard het zou regenen was na raadpleging van de diverse weerapp's niet helemaal duidelijk.
Uiteindelijk bleef het bij matige regen. Wij hebben allemaal onze regenkleding weer even kunnen testen op waterdichtheid. Eenmaal in Woensdrecht aangekomen was het nagenoeg droog. Wat vroeger dan gepland genoten we bij Non Plus Ultra nog van enkele consumpties en van een  lekker warme hapje,  ons angeboden door Cees Palinckx.
Piet en Jac bedankt voor de mooie tocht. Jammer van het slechte weer in de middag.
Johan Merkx

 

Start tandemseizoen 2023

Joke en Johan Merkx hadden het op zich genomen om de eerste tandemtocht van het nieuwe seizoen uit te zetten. Gezien de mooie opkomst bij startadres speelpaleis Monky Town in Halsteren had iedereen er weer zin in. Na de koffie gingen we op pad met 7 tandems en 8 fietsen.We begonnen met een stukje door Halsteren om via de Kannewielseweg en de Spinolaberg Halsteren te verlaten om  naar de haven en bedrijventerrein van Bergen op zoom te rijden. Via de Waterschans, een mooi fietspad langs Binnenschelde, om op de boulevard uit te komen. Vervolgens nog een stukje door de wijk Bergse Plaat tot de vudb-stop. Hier trakteerde Joke en Johan ons nog op lekkere koeken. Vervolgens ging het via de Brabantse Wal naar Heimolen en langs Camping De Zoom naar Wouwse Plantage waar bij Dorpshuis De Spil onze boterhammen gegeten konden worden.
Na de lunch reden we langs het fietspad langs De Zoom tot aan de parallelweg langs de A58. Daar weer richting de Bergse Heide en een stukje verder weer even halt te houden. Ook hier kregen we weer wat lekkers aangeboden. Via het terrein van Vrederust weer richting Monky Town.
Daar was nog tijd voor een lekker drankje voordat iedereen weer tevreden huiswaarts keerde.
Joke en Johan, bedankt voor deze mooie opening van het seizoen.
Johan van Nassau

 

Zaterdag 11 maart: finale bowlingseizoen 

Het was deze zaterdag alweer de laatste bowlingmiddag van het seizoen 2022/2023. Een laatste kans voor de deelnemers om met een goede score een van de mooie fruitmanden mee naar huis te nemen en zo ook nog kans te maken op een van de bekers als winnaar van je categorie.
Bij de dagscore was de winnaar van de A-categorie Anneke Kaasen met 206 punten voor Hossam met 201 punten en een derde plaats voor Jac Koolen met 194 punten.
Bij de B-categorie was de eerste prijs voor Marie-Josee van Eijk met 203 punten voor Annie van Kuijk met 198 punten en een derde plaats voor Piet Kleppe met 196 punten.
Na alle scores van het seizoen te hebben opgeteld en voor zover van toepassing de laagste score afgetrokken was de winnaar bij de A-categorie Eric Loos en bij de B-categorie Lenie Maniën die met de jaarbekers naar huis gingen. De wisselbekers was na loting tussen de winnaar van de A-categorie en de best scorende visueel gehandicapte uit de B-categorie Lenie Manniën voor laatstgenoemde.

Op de foto: Vlnr: Johan die de beker van de B-categorie uitreikt aan Lenie. Midden Eric met de beker als winnaar van de A-categorie en rechts Lenie met de wisselbeker.

 

Zaterdagmiddag 11 februari: vierde bowlingmiddag

Deze zaterdag was het alweer de vierde en voorlaatste bowling van het seizoen 2022/2023. Zaterdag 11 maart is de finale middag.Dat was bij sommige goed te zien want deden extra hun best voor een hoge score zodat ze niet alleen vandaag maar ook in de eindstand hoog eindigen. Rinus Fierens, Tuus Gelten en onze oud penningmeester Piet Brocatus kwamen even bijkletsen. Piet maakte deze middag nog wat mooie foto's.
Voordat Johan de uitslag bekend maakte liet hij de aanwezige weten dat er dit seizoen geen midweek tandemvakantie georganiseerd wordt. De verhouding tussen doelgroep en anderen stond niet meer in verhouding waardoor er vorig seizoen al een sponsor was afgehaakt. Daarom organiseren we dit seizoen twee speciale tochten waardoor er meer mensen kunnen profiteren van de subsidie die we hopelijk ook dit jaar weer hopen te krijgen.
De uitslag van de A-categorie: Een eerste plaats voor Eric Loos met de zeer hoge score van 229 punten. De tweede plaats was voor Frans Adams met 203 punter gevolgd door Hossam met 198 punten.
Bij de B-categorie was de eerste plaaats voor Herman Brocatus met 197 punteb voor Anneke Kleppe met 188 pubten en een derde plaats voor Willeke van de Broek met 186 punten.

Op de bovenste fotot is het Eric die weer een hoge score gooit met als inzet Hossam die het deze middag ook niet slecht deed. Op de onderste foto zitten Eric, Frans, Piet, Anneke, Lenie en Willeke te wachten tot ze aan de beurt zijn.

 

Zaterdagmiddag 14 januari: derde bowlingmiddag

Het was deze middag weer iets drukker dan de vorige keer, wat niet verwonderlijk is omdat het de eerste keer van het nieuwe jaar was dat we weer bij elkaar waren. Enkele mensen die niet meedoen aan de bowling competitie kwamen nu toch langs om iedereen een mooi 2023 te wensen.
Er werd natuurlijk ook weer gebowld. Bij de A-categorie was de eerste prijs voor Eric Loos met 199 punten, was de tweede plaats voor Ger van Loon met 191 punten en de derde plaats was voor Hossam met 190 punten.
Bij de B-categorie was de eerste prijs voor Anneke Kleppe met 211 punten voor haar man Piet Kleppe met 210 punten. De derde plaats was voor Sam de Wit met 199 punten.
 

Zaterdag 10 december: tweede bowling seizoen 2022/2023

Tijdens deze tweede bowlingmiddag was het niet erg druk. Dat wil niet zeggen dat er niet fanatiek gestreden werd voor een goed resultaat. Dat was daarom goed te zien in de heel hoge scores van de winnaars van beide categorien.
Bij de A-categorie was de 1e plaats voor Jac Koolen met maar liefst 211 punten gevolgd door Joke Delhez met 200 punten en een derde plaats voor Ger van Loon met 188 punten.
Bij de B-categorie was de 1e plaats voor Marina Mertens met 213 punten de 2e plaats was voor Lenie Manniën met 204 punten en een derde plaats voor Annie van Kuijk.

 

Zaterdag 12 november: eerste bowling van het seizoen 2022-2023

Het was, ondanks dat het niet erg druk was, toch een geslaagde eerste bowlingmiddag van het seizoen 2022-2023. De winnaar bij de A-categorie was Addie Schrauwen met 198 punten voor Frans Adams met 185 punten en Anneke Klaasen met 184 punten. Bij de B-categorie was de eerste plaats voor Rinus Schrauwen met 198 punten voor Herman Brocatus met 192 punten en Marja Adams met 190 punten.. 
Bij deze nog een hartelijk dank voor jullie bijdrage, zowel met mooie spullen voor de loterij als financieel, aan de Vigeta bridgedrive.
 

Zaterdag 15 oktober: sluiting tandemseuzoen 2022

Zaterdag 15 oktober was de sluiting van het tandemseizoen met een koffietafel bij Non Plus Utra. Johan van Nassau keek nog even terug op het seizoen en bedankte de partners van onze voorrijders omdat zij het goed vinden dat hun partner een aantal zaterdagen met ons op pad gaat als voorrijder. Jac Koolen sprak nog een dankwoord namens de voorrijders.
Op onderstaande fotocollage staat Kees die verteld wat er allemaal op tafel komt, Genieten de deelnemers van de koffietafel, Spreekt Jac zijn dankwoord en worden de welbekende ijs en rijstschotels binnen gebracht.

 

 

Zaterdag 8 oktober: tocht uitgezet door Kees Mathijsen

Zaterdag 10 oktober waren we te gast in Puts Meuleke voor onze afsluitende tandemtocht die was uitgezet door Kees Matthijssen, jarenlang voorrijder van Ronald Leddy.
We vonden het fijn dat Greta nog aanwezig kon zijn ondanks haar hoge leeftijd. Ze trakteerde op een lekker bakje koffie of thee voor ons.
Voordat we gingen starten heb ik de droeve mededeling bekend gemaakt dat Frans van Haperen vorige week is overleden.
Frans is ook voor Vigeta van betekenis geweest, vooral door zijn inzet voor de bridgedrive waar hij elk jaar veel geld en prijzen voor ophaalde.
We hebben hem met een moment stilte herdacht.
We vertrokken met 8 tandems en een zestal fietsers, mooi fietsweer en een fris zonnetje. Via Huibergen reden we over de Kalmthoutse Heide, het mooie natuurgebied. Vervolgens kwamen we in Belgisch Putte terecht waar we nog even langs het huis van Jan Janssen reden en hij vond het leuk dat we hem even goeiendag kwamen zeggen.
Na de middagpauze leidde Kees ons richting Stabroek en Berendrecht naar het Schelde - Rijn kanaal waar we niet zo vaak komen dus dat was wel aardig, er stond trouwens wel een aardig windje maar jullie rijden allemaal met een motortje aan boord dus dan merk je daar niet zoveel van !
Bij Zandvliet gingen we de grens weer over en langs de boerderij waar Jac Koolen vroeger woonde reden we weer terug naar ons startadres.
Daar werden we nog getrakteerd door Jac Koolen omdat zijn tocht destijds niet door kon gaan vanwege het slechte weer.
Nu konden we op het terras in een lekker zonnetje genieten van zijn drankje
Een mooie manier om ons tandemjaar af te sluiten.
Kees bedankt voor de prachtige tocht van 49 km en we hopen dat je volgend jaar weer een tocht voor ons organiseert.
Geert

Op bijgaande foto poseert Jan Jansen met de deelnemersaan de tocht.

 

Zaterdag 1 oktober: tocht uitgezet door Tini Nuiten

Wat werden we weer hartelijk ontvangen bij het wijkcentrum “De Driehoek”. Het echtpaar Sonneveld ( zus van Geert met haar man) die jaren een bakkerij hadden in Fijnaart, zaten ons al op te ,wachten en we werden weer door hun getrakteerd op appelflappen. De koffie of thee kregen we aangeboden door de buurtbewoners. Tijdens de koffie werden we door Tini bijgepraat over de toestand van Harry van Nijnatten. Harry zit momenteel in Wiekendael, Kalsdonksestraat 89, 4702 ZB Roosendaal, op kamer nr.37. Hij zou het fijn vinden om een kaartje of bezoek te ontvangen.
Met 7 tandems en 9 fietsen begonnen we in de ochtend aan een mooie tocht door de polders, weinig verkeer, prima weer alleen wel veel wind. We kwamen ook over de Nieuwlandsedijk een mooi fietspad omringd door bomen, dat in de volksmond “het geitenpaadje ”wordt genoemd.
Terug bij het wijkcentrum kregen we heerlijke zelfgemaakte groentesoep en broodjes, plus natuurlijk koffie of thee. Na deze verwennerij gingen we aan de start voor de volgende 20 kilometers. Weer door de polders, maar nu richting Willemstad om een vub-stop te houden bij de haven. Intussen was bij een tandem de ondersteuning volledig weggevallen en vanaf hier namen Piet en Hossan een kortere weg terug naar Fijnaart. We stonden nog even stil bij het geboortehuis van Geert Polak, een klein huisje waar ze met 16 kinderen in gewoond hadden. Weer terug bij de startplaats kregen we van Tini en zijn vrouw een drankje aangeboden omdat zij dit jaar 50 jaar getrouwd waren. 
Tini, de vrijwilligers van het wijkcentrum, het echtpaar Sonneveld,  allemaal hartelijk dank voor alle verwennerijen op deze dag.
Marie-Josee
 

Zaterdag 17 september: tocht Ria Hogers

Wat hebben we toch een kanjers bij Vigeta. Ondanks de zeer slechte weersvoorspellingen meldden zich toch 18 fietsers bij sporthal De Vijfsprong in Rucphen voor de tocht van Ria Hogers, uitgezet door Johan van Nassau.
Ria zou ons graag hebben uitgezwaaid, maar dat was helaas niet mogelijk. Wel kregen we de koffie en thee en een lekkere plak cake aangeboden namens haar.
Met 7 tandems en 4 losse fietsers vertrokken we om half 11.
Vanwege de dreigende wolken besloot iedereen om het regenpak (dat al een heel seizoen in de tas was blijven zitten) aan te trekken. En ja, dat was bijna meteen al nodig, want de eerste korte bui kregen we al vrij snel over ons heen. We fietsten eerst door Rucphen en vervolgens over de altijd mooie Rucphense Heide. Daarna door de bossen van het prachtige gebied Visdonk naar het lunchadres Huis ten Halve in Roosendaal. De koffie/thee bij de lunch werd ons wederom aangeboden door Ria.
Na de lunch fietsten we over het mooie fietspad langs De Molenbeek. En via rustige buitenwegen langs Brasserie T-huis en daarna langs molen De Heimolen in Rucphen weer richting De Vijfsprong.
Ondanks de slechte voorspellingen hebben we alleen in de ochtend wat korte buien over ons heen gekregen en 's middags bleef het op een enkel druppeltje na droog. De regenpakken zijn weer uitgetest en goedgekeurd.
Bij terugkomst wachtte ons nog een verrassing. Piet Kleppe bood ons een consumptie aan omdat hij en Anneke 60 jaar getrouwd zijn. Dank je wel Piet en Anneke en van harte gefeliciteerd met jullie diamanten bruiloft. Alle Vigeta-vrienden wensen jullie nog heel veel mooie en vooral gezonde jaren toe samen. En natuurlijk hopen we, dat jullie nog heel vaak zullen meefietsen met ons en dat we nog lang kunnen genieten van jullie betrokkenheid en goede zorgen voor Vigeta.
Johan, dank je wel voor deze mooie tocht. Iedereen heeft weer genoten. En Ria bedankt voor alle verwennerijen.
Joke Merkx

 

Zaterdag 3 september: tocht van Truus

We werden heel vriendelijk ontvangen door het echtpaar Kint met koffie en daarbij een lekker cakeje van Truus.
We gingen op pad met 7 tandems en 5 fietsen, helaas kon Kitty niet meerijden, zij was in de ochtend onwel geworden en moest naar het ziekenhuis voor onderzoek, alwaar ze een paar dagen moet blijven.  
Aanvankelijk was het nog een beetje kil, maar algauw werd het heerlijk warm. We reden langs en over de A4 naar Steenbergen en bij de vub-stop kregen we een lekker snoepje van Truus. Door naar Moerstraten en bij café De Bakker konden we buiten onder de parasols lunchen.
Na de lunch reden we langs  de velden naar Halsteren en bij de supermarkt Plus werden we door Truus verrast met een heerlijk ijsje. Inmiddels was het erg warm geworden, dus dat ging er wel in. Na deze vub-stop gingen we via Lepelstraat en De Kladde terug naar de familie Kint. Daar hadden ze een grote koelkast met allemaal lekkere drankjes en wederom werden we door Truus verrast want zij nam de kosten voor deze drankjes voor haar rekening.
Truus en Pieter bedankt voor deze mooie tocht. Truus nog extra bedankt voor alle lekkernijen en familie Kint bedankt voor jullie gastvrijheid.
Marie-Josee.

Op de foto Dhr en mevr Kint staan achter Truus en Geert. 
 

Zaterdag 27 augustus: tocht uitgezet door Mark

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto links de groep tijdens de vudb-stop. Rechts Mark met zijn moeder en zus. 

Op zaterdag 27 juli 2022 kwamen 24 mensen (18 tandemmensen) naar het Dorpshuis van Dinteloord om deel te nemen aan de fietstocht uitgezet door Mark v.d. Broek.
Wij werden verwelkomd met gratis thee/koffie van Mark en een lekkere koek erbij (aangeboden door de ouders van Mark). Een aantal mensen was al bezig geweest om een band te lappen. De tocht met een lekker zonnetje en ca. 22 graden voerde via het platteland, dijken en veelal polderlandschap langs diverse dorpjes zoals Heijningen, Fijnaart, Prinsenland, Stampersgat en natuurlijk de stad Dinteloord zelf. En natuurlijk mocht de bovensas (Blauwe Sluis) niet ontbreken.
De tocht (die in een zgn. 8 werd gereden) verliep prima alleen stond er in het begin van de tocht een aardappelrooier met pech midden op een polderpad. Hierdoor waren wij genoodzaakt om door de berm met de tandems en de fietsen in de hand de rooier te passeren. Tijdens de tocht in de ochtend en middag werden wij verwend door de ouders van Mark met pruimen, mandarijnen, appels en ijs.
Na de tocht (van ca. 42 km) mochten wij weer de beurs dicht houden omdat Herman een rondje wilde geven voor zijn 50-jarig huwelijk. Herman gefeliciteerd.
Mark bedankt voor de mooie en leuk ingevulde tocht met allerlei verrassingen.
Johan Merkx

 

Zaterdag 20 augustus: tocht van Peter van Kuijk

We konden lekker in het zonnetje onze koffie, met appelflap, nuttigen op het terras van  café Koch in Kruisland voor de start van de tocht van Peter. We waren mer 9 tandems en een zestal fietsen.
We vertrokken richting Oud Gastel waar we door het Gastelse Bos reden. Niemand van ons was daar ooit geweest maar Peter had het opgezocht. We gingen door naar Oudenbosch en na een rondje om dit dorp kwamen we uit bij de Meehoeve waar we vriendelijk werden ontvangen en voorzien werden van koffie of thee bij onze boterhammen. Onderwijl legde de eigenaresse van dit complex de historie uit van de boerderij. Die heeft nu een heel nuttige functie als dagbesteding voor mensen met een beperking en mensen met Alzheimer en Parkinson.
Na de pauze stapten we weer op richting Zegge en Roosendaal waar we bij het oude Red Band Sportpark nog een vudb-stop maakten.
Daarna weer langs het industrieterrein van Roosendaal en enkel mooie rustige wegen langs de Roosendaalse Vliet weer naar Kruisland waar nog even een drankje gebruikt kon worden. Ik was er toen niet meer bij omdat ik die avond nog weg moest.
De tocht was 44 km lang door een toch weer afwisselend gebied.
We willen Peter en zijn vrouw hartelijk danken voor hun joviale gastvrijheid en de mooie dag.
We komen volgend jaar graag weer terug.
Geert

Op foto boven: na de lunch nog even buiten op het erf genieten van het mooie weer. Op de foto onder: Lenie en Corrie, Sam en Marina en Herman en Ger poseren nog even voordat ze, na de lunch, weer op de tandem stappen.

 

Zaterdag 6 augustus: tocht van Piet Brocatus

Vergezeld van een stralend zonnetje werd zaterdag 6 augustus de wekelijkse tandemtocht gehouden van Stichting Vigeta.
Ditmaal was het vertrek vanaf Buurthuis Plek Zat aan De Pelsendijk op Notendaal. Om half elf gingen 10 tandems en 8 fietsers van start voor een tocht van 19 km. Richting Nieuw Vossemeer. Bij molen De Assumburg werd even stilgestaan. Molenaar Liciene van Loon stond de groep op te wachten en gaf uitleg over de molen. Iedereen van de groep weet inmiddels wat “de rouwstand” en b.v. “de vreugdestand” van de molenwieken betekent. Een interessante en prettige onderbreking.
De Kanaaldijk van de Schelderijnverbinding werd gevolgd en via Kijk Uit, De Kladde en over de dijken werd Notendaal weer bereikt.
Daar, in Plek Zat konden de deelnemers aanschuiven voor een smakelijke lunch, lekkere tomatensoep en broodjes, die verzorgd werd door vrijwilligers.
Na de lunch weer op de tandem nu richting De Heen, over het prachtige fietspad op De Hooidijk, naar Steenbergen. Door het Westland dat zijn naam terecht doet door de vele kassen. Met een omweggetje werd Notendaal weer bereikt, 18,5 km onder de wielen.
De aangeboden drankjes en de hapjes smaakte na deze stevige fietstocht voortreffelijk. Alle deelnemers van deze tocht hebben ervan genoten.
Piet en de vrijwilligers, zusje van Piet, Ine en Willeke, bedankt voor deze mooie dag.
De dag werd mogelijk gemaakt door Het DELA Fonds.
Piet Brocatus

Op bijgaande foto's: het Vigeta peloton op twee heel mooie sfeervolle foto's. Hierop is te zien dat je niet ver weg hoeft te gaan om in een mooie omgeving te kunnen fietsen. © Foto's: Piet Brocatus 

 

Zaterdag 30 juli: tocht Addie Schrauwen

Bij aankomst in Rijsbergen was te zien aan het aantal tadems dat klaar werd gezet dat we met een flinke groep op pad zullen gaan. Waarschijnlijk ook omdt het een regio is waar we niet zo dikwijls rijden en de tochten daar altijd weer mooi zijn. Ik kan nu al verklappen dat dat vandaag ook weer zo was.
We werden door Addie en Rinus ontvangen met koffie / thee en een lekkere appelflap. Nadat Addie ons welkom had geheten gingen we op pad met 11 tandems en 6 fietsen.
We reden door de Pannenhoef langs de Zwarte schuur om vervolgens af te slaan naar de Wildert. Vervolgens via verschillende binnenwegen met nog een vudb-stop Terug naar het startadres.om onze boterhammen te nuttigen
Na de middag ging het richting het dorp Rijsbergen om in het centrum af te slaan naar het mooie fietspad langs de AA of Weereis. Wat een mooi fietsgebied is dat. Daarna ging het via rustige wegen met nog een vudb-stop bij het dahlia veld waar ook Rinus helpt om mooie dahlias te kweken voor het buurtschap Laarheide. Vervolgens ging het weer richting café Buitenlust om op het terras nog een lekker drankje tot ons te nemen voordat we huiswaards keerden.
Rinus en Addie bedankt voor de mooie tocht en het lekkers.
Johan van Nassau

Op bijgaande foto's: Linksboven Rinus en Addie tijdens hun tocht. Rechtsboven: Even tijd voor een banaantje tijdens de vudb-stop.
 

Zaterdag 23 juni: tocht Kitty van Helmond

Toen ik om 10.00 uur het clubhuis van Spado binnenkwam was iedereen al aanwezig. Door Kitty en haar dochter werden we getrakteerd op koffie en lekkere koek. Kitty ’s dochter Greetje zou samen met haar man en de 2 kinderen ook mee fietsen. Vandaag ging ook voor het eerst een Syrische jongen uit Roosendaal mee om eens te kijken of het tandemen in onze groep iets voor hem is. En zo vertrokken we met 9 tandems en 8 fietsen richting De Plaat.
Een  rondje langs de Binnenschelde, over de boulevard en verder naar de Kraaijenberg, maar eerst nog een vubstop waarbij we door Greetje op een lekker chocolaatje werden getrakteerd. Via de Heimolen en een stukje langs het Lievenbergse bos reden we weer terug naar Spado. Daar konden we ons  lunch pakketje verorberen dat lekker koel was gebleven in de koelkast.
Na de lunch ging de tocht naar ’t Appeltje, langs het crematorium tot aan de Wouwse Tol en daar konden we het fietspad pakken dat helemaal doorgaat tot aan de Wouwse Plantage. Bij “Trapke Op” weer een vubstop met een lekkere traktatie en verder over de Huybergsebaan en een klein ommetje terug naar het start adres.
Het was een mooie tocht, prachtig fietsweer. Kitty, Greetje, Joke en Johan, bedankt!
En Willeke bedankt voor de gastvrijheid bij Spado en jouw goede zorgen.
Marie-Josee.

Op bijgaande foto Joke met Kitty met daarachter Marie-Josee op de achtergrond Marc met Jack, Gerard met Hossam en Jooep met Ger.
 

Zaterdag 16 juli: Wouw Doet

Op de linker foto de banner van Wouw Doet voor het Ronald McDonald Kinderfonds.
Op de rechterfoto de groep tijdens de tocht met links vooraan Frits Pirard.

Het was een stralende zaterdag met de tocht in Wouw.
Er waren 9 tandems en 6 fietsers gekomen om deze mooie dag mee te maken. We werden gastvrij ontvangen met koffie en appeltaart.
Rond half elf vertrokken we voor de eerste helft van de tocht richting Wouwse Plantage en Zoomvliet terug naar Wouw.
Daar stond de koffietafel al klaar en we hebben er van genoten.
De koffietafel was gratis aangeboden en geleverd  door groothandel Greko aan Wouw Doet. De manager van dit bedrijf is oud-wielrenner Frits Pirard die samen met een werknemer met ons meereed.
Het is dit jaar 40 jaar geleden dat hij een etappe in de Tour de France won en de Gele Trui pakte. Ook Jac van Meer, bestuurslid van Wouw Doet, heeft de Tour ooit gereden en daar hebben we deze mannen nog even aan herinnerd.
Het middag ritje ging richting Kruisland en over Heerle weer terug naar Wouw.
Het was een leuke maar vooral ook een gezellige tocht die 44 km lang was.
Johan van Nassau bedankte Wouw Doet voor de mooie dag en dat deed ook Truus namens de doelgroep.
We hopen dat we volgend jaar weer zo verwend worden!
Geert Polak

Op de foto tussen de tekst een deel van de delnemrs aan de tocht van Wouw Doet.


Zaterdag 9 juli: tocht uitgezet door Rinus Fierens

Bij aankomst in Dinteloord konden we lekker buiten op het terras van Sporthal Buitelstee genieten van een heerlijk kopje koffie / thee met een appelflap, zoals  Rinus het zei gekregen van 2 vrienden, Albert en Heijn.
We vertrokken met 9 tandems en 6 fietsen over de dijk tussen de kassen met tomaten en paprika's naar Stampersgat over de witte brug en mooie binnenwegen naar Fijnaart. Hier was een vudb-stop op een boerenerf waar we werden getracteerd op een versgebakken mini saucijzenbroodje gemaakt door Ton de man van Lenie. Hierna gingen we op weg naar Helwijk voor de lunch bij buurthuis De Blokhut. Ook hier konden we weer buiten zitten op het terras naast het speeltuintje.
Na de lunch ging het richting Fort de Hel waar Geert ons tegemoet kwam. Hij keerde om om met ons naar Fort Sabina te rijden waar hij ons vertelde dat zijn familie tijdens de oorlog  zowel in fort De Hel als in Fort Sabine veiligheid hadden gezocht. Daarna reden we verder naar Willemstad waar net buiten het stadje nog een vudb-stop. Tijdens het laatste stuk terug naar Dinteloord wilde nogal wat deelnemers tocht nog even stoppen om  bij de boer lekkere zoete kersen te kopen. Gezien de drukte daar waren we niet enige die dat idee hadden.
Bij terugkomst kregen we van Corrie en Pieter nog een drankje aangeboden omdat ze eerder dit jaar 50 jaar getrouwd waren. Dat werd met een warm applaus verwelkomt.
Rinus hartelijk dank voor de mooie tocht en het lekkers.
Johan van Nassau

Op bijgaande foto laten Eric, Gerard, Piet en Jack zich hun banaantje goed smaken tijdens de vudb-stop  in Fijnaart. 
 

Zaterdag 2 juli: tocht van Eric Loos

Eric zat ons in de Wittenhorst al op te wachten en daar werden we  door hem getrakteerd op koffie en lekkere koek. Precies op tijd konden we vertrekken voor de rit die Eric samen met Gerard van de Broek had uitgezet. We verlieten Halsteren aan de oostkant om langs de Oude Beijmoerseweg en via het industrie terrein te fietsen naar Kop van het Hoofd. We hadden een prachtige en ook rustige weg langs het Schelde/Rijn kanaal. Na een vudb-stop reden we door de polders naar Non Plus Ultra. Daar hadden ze buiten een plekje voor ons gereserveerd om onze boterhammetjes op te eten.
Na de lunchpauze reden langs de spoorlijn, achter Mattenburg naar de Heimolen. De oversteek van de Huijbergsebaan ging prima, er waren toch weer enkele chauffeurs die voor ons stopten. Langs Stayokay, De Kragge en De Berk reden we via Vrederust en de Schansbaan terug naar het centrum van Halsteren. Het was de hele dag prima weer en bij de verschillende vudb-stops werden we door Eric verwend met lekkere chocolade. We waren met 21 personen, 8 tandems en 5 fietsers. 
Eric en Gerard hartelijk bedankt voor deze mooie tocht.
Marie-Josee

Op bijgaande foto rijden we langs de sluizen in het Schelde/Rijn kanaal. 

13-17 juni: Midweek tandemvakantie

Op bovenstaande foto poseren alle deelnemers, minus fotograaf Piet Brocatus, op het terras van Lunchroom Meesterlijk in Middelbeers.

Maandag 13 juni.

Al voor 12.00 uur was iedereen aanwezig bij het Hotel Steensel. We werden heel vriendelijk ontvangen en in de tuin stond alles al klaar voor een lunch met gesmeerde broodjes en koffie of thee. Na de lunch werden de tandems en fietsen afgeladen en konden we beginnen aan een mooie tocht in de omgeving. We waren met 5 tandems en 7 fietsen, dus de groep was niet zo groot als andere jaren, dit in verband met vakantie en ziekte.
Het was een tocht van 34 km. Met een stop in Westerhoven, voor een drankje op het terras. Het was prachtig weer, er stond wel wat wind en tot grote ergernis van Johan van Nassau waren er nogal wat bordjes verwijderd zodat we regelmatig moesten terug rijden, maar daar had behalve Johan niemand last van. Weer terug in het hotel konden we de  koffers uitpakken en om half 7 werden we verwacht aan de eettafel.
We kregen een 3-gangen dinertje met keuze uit vlees of vis. Het was erg prettig dat we met ons eigen clubje apart konden eten in de ontbijtzaal. Na het eten maakten enkelen nog een kleine wandeling door het dorp en aansluitend was het tijd voor een bakje koffie of thee.  Met een warm vestje of trui aan konden we nog een hele tijd in de mooie tuin blijven zitten om na te babbelen met een biertje, wijntje of frisdrank, waarna iedereen moe maar voldaan het bedje gingen opzoeken.

Dinsdag 14 juni.

Johan had te kennen gegeven dat we om 8 uur terecht konden voor het ontbijt, zodat we om  half 10 op weg konden gaan voor de tocht van deze dag. Ook nu was het  prachtig weer, volop zon en een bescheiden windje. We reden richting Valkenswaard en de koffiestop was op een terras nabij Wintelre. Daar zagen we boven op een afgezaagde boom een nest van de ooievaar met 2 jongen. Het bleek dat we niet ver van het vliegveld Eindhoven waren, want we zagen regelmatig vrij laag een aantal vliegtuigen overvliegen. Weer verder door deze prachtige omgeving, afwisselend bos, akkers en weidevelden.
Voor de lunch konden we terecht in Middelbeers, een prima locatie waar heerlijke broodjes werden geserveerd. De laatste stop was in Wintelre op het terras van een gezellig café. Terug bij het hotel bleek dat we een tocht hadden gereden van 55 km. Ook deze avond konden we weer lang buiten zitten totdat het tijd werd om naar bed te gaan.

Woensdag 15 juni.

Na het ontbijt stond iedereen tijdig klaar voor de start. Het was weer een strak blauwe hemel en ietsje warmer dan de dag hiervoor. Nu werd er koers gezet richting Bergeijk en de eerste koffiestop was in Luijkgestel. Na de koffie door bossen en landerijen naar de abdij in Postel. Daar stond een uitstekend verzorgde lunch voor ons klaar met brood, kroket, vleeswaren en een zelfgemaakte appeltaart. Met een vol buikje konden we weer verder om vlakbij Eersel de laatste stop te pakken voor een versnapering. We waren tijdig terug bij het hotel en hadden 50 km op de teller staan voor deze dag. Om half 7 weer een heerlijke maaltijd gehad en tot het donker werd konden we weer lekker nababbelen in de tuin.

Donderdag 16 juni.

Ook deze ochtend hadden we stralend weer, zelfs een aantal graden warmer dan gisteren. De tocht begon in de richting van Middelbeers en er werd koffie gedronken op een terrasje in Bladel. Na deze stop gingen we verder richting Esbeek om vervolgens het lan

Zaterdag 11 mei: Dinteloord, tocht uitgezet door Mark van de Broek

De weergoden waren ons goed gezind deze zaterdag. Een stralend zonnetje en een lekkere temperatuur. Prima fietsweer.
Mark startte zijn tocht vanuit sportcomplex De Buitelstee in Dinteloord. Omdat hij 10 jaar bij Vigeta is, wilde hij wat extra’s doen deze dag.
Tijdens zijn welkomstwoordje vertelde hij dan ook dat ons enkele verrassingen te wachten stonden deze dag.
Na de koffie/thee vertrokken we rond half 11 met 8 tandems en 6 fietsen.
We fietsten via de Stoofdijk, Molendijk en Noordzeedijk, door Stampersgat naar de Appelaarsedijk en Oude Appelaarsedijk. Bij de VUB-stop wachtte ons de eerste verrassing. Mark, zijn ouders en zus hadden een kaasproeverij georganiseerd bij de kaasboerderij van de familie van Dorst in Fijnaart, waar we heel hartelijk en gastvrij werden ontvangen. Iedereen genoot van de heerlijke blokjes jong belegen-brandnetel-ui/knoflook-piri/piri kaas. Na deze verwennerij fietsten we verder over de vele dijken naar Helwijk, waar we bij De Blokhut door Mark werden verrast met een heerlijke lunch. Iedereen liet zich de soep en de broodjes kroket, ham en kaas en koffie/thee goed smaken.
Na de lunch fietsten we Helwijk uit richting Willemstad en door Willemstad naar de Hellegatsweg langs de sluizen over de Steigerweg. Aan het einde van de Steigerweg de VUB- stop. De moeder en zus van Mark verrasten ons daar met een lekker ijsje. Daarna vervolgden we de tocht langs fort Sabina richting Dinteloord terug naar De Buitelstee, waar iedereen nog even buiten op het terras kon genieten van een koel drankje.
Mark, heel erg bedankt voor de prachtige tocht en alle leuke en lekkere verwennerijen onderweg. We hebben genoten allemaal!
Joke

Zaterdag 11 mei: Dinteloord, tocht uitgezet door Mark van de Broek

De weergoden waren ons goed gezind deze zaterdag. Een stralend zonnetje en een lekkere temperatuur. Prima fietsweer.
Mark startte zijn tocht vanuit sportcomplex De Buitelstee in Dinteloord. Omdat hij 10 jaar bij Vigeta is, wilde hij wat extra’s doen deze dag.
Tijdens zijn welkomstwoordje vertelde hij dan ook dat ons enkele verrassingen te wachten stonden deze dag.
Na de koffie/thee vertrokken we rond half 11 met 8 tandems en 6 fietsen.
We fietsten via de Stoofdijk, Molendijk en Noordzeedijk, door Stampersgat naar de Appelaarsedijk en Oude Appelaarsedijk. Bij de VUB-stop wachtte ons de eerste verrassing. Mark, zijn ouders en zus hadden een kaasproeverij georganiseerd bij de kaasboerderij van de familie van Dorst in Fijnaart, waar we heel hartelijk en gastvrij werden ontvangen. Iedereen genoot van de heerlijke blokjes jong belegen-brandnetel-ui/knoflook-piri/piri kaas. Na deze verwennerij fietsten we verder over de vele dijken naar Helwijk, waar we bij De Blokhut door Mark werden verrast met een heerlijke lunch. Iedereen liet zich de soep en de broodjes kroket, ham en kaas en koffie/thee goed smaken.
Na de lunch fietsten we Helwijk uit richting Willemstad en door Willemstad naar de Hellegatsweg langs de sluizen over de Steigerweg. Aan het einde van de Steigerweg de VUB- stop. De moeder en zus van Mark verrasten ons daar met een lekker ijsje. Daarna vervolgden we de tocht langs fort Sabina richting Dinteloord terug naar De Buitelstee, waar iedereen nog even buiten op het terras kon genieten van een koel drankje.
Mark, heel erg bedankt voor de prachtige tocht en alle leuke en lekkere verwennerijen onderweg. We hebben genoten allemaal!
Joke